FRAGX

Yetkin
Bilgisayarımdaki sorunlar bitmek bilmezken bir yenisi daha ekleniyor, oyunlarda aşağıdaki videodaki gibi bir takılma sorunu yaşıyorum neden kaynaklandığını anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim. Sağdaki karakteri izlerseniz sorunu anlayabilirsiniz.

GPU: Zotac RTX 4070 Super Twin Edge.
CPU: Ryzen 5 7500F.
Kasa ve PSU: Thermaltake S200 TG 650W.
RAM: Crucial Pro 16 GB 5600 MHz CL46.
Anakart: ASUS Prime A620M-K.
SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.

@Recep Baltaş hocam iyi günler, sistemdeki sorunlar devam ediyor ayrıca LatencyMon sonuçları da değişti müsait olduğunuzda bakarsanız sevinirim.

1727030669418.webp

Dostum yüksek ihtimal tek RAM takıldığı için problemler ortaya çıkmış. Satın aldığın yere götür ve 2'li RAM takıp denesinler.

Tamamdır hocam, zaten yakın zamanda bir işe girmeyi planlıyorum, sisteme sürekli yükseltme yapacağım böylece bir parçada sorun varsa bunu anlamış olurum.

1 adet 16 GB hocam ve evet hazır sistem.

Arkadaş yazmış zaten bende de olmuştu tek modül olduğundan yapıyordur. Başıma gelmişti 2x8GB (veya 2x16 GB) olunca herhangi bir takılma olmamıştı. Oyunda bir şey yok normalde fakat anlık takılmalar duraksamalar oluyor. Bazen FPS'de bile belli olmuyor fakat hissediyorsunuz.

Arkadaş yazmış zaten bende de olmuştu tek modül olduğundan yapıyordur. Başıma gelmişti 2x8GB (veya 2x16 GB) olunca herhangi bir takılma olmamıştı. Oyunda bir şey yok normalde fakat anlık takılmalar duraksamalar oluyor. Bazen FPS'de bile belli olmuyor fakat hissediyorsunuz.
Normal FPS'i etkilemez. %1 ve %0.1 FPS değerleri düşer. Bu da anlık takılmalara neden olur. Micro Stuttering olarak geçer.

Hocam işin garip tarafı frame time spike yediğim zaman, MSI Afterburner üzerinde garip bir şey olmuyor. Anlayamıyorum yani sebebini.
%1 ve %0.1 FPS değerleri düşer. Bu değerleri gözlemlediğine emin misin? En ufak takılmada ve ya oyun esnasında skora bakmak için TAB'a bile bassam bu değerler düşer.

Recep Baltaş'ın MSI afterburner rehber videolarına bak. %1 ve %0.1 FPS için tuş atamaları yapman gerekiyor. Oyun esnasında bu tuşlara basıp ayrıca çalıştıran gerekiyor.