Merhaba, ben birkaç gün önce Elden Ring'e başladım fakat niyeyse bazı sorunlarım var. Mesela oyun akıcı hissettirmiyor, ayrıca oyun da bazen kasıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Sistemimi aşağıya bıraktım.
Böyle bir şey anlaşılmaz, oyundayken %0.1, %1 FPS değerlerini kullanımları vs, MSI Afterburner'la çekip atman lazım. Daha kaç FPS aldığını, monitörünü bile bilmiyoruz.
Böyle bir şey anlaşılmaz, oyundayken %0.1, %1 FPS değerlerini kullanımları vs, MSI Afterburner'la çekip atman lazım. Daha kaç FPS aldığını, monitörünü bile bilmiyoruz.
Elden Ring'de shader pre compile sureci yok. Bu yuzden shaderlar siz oynanirken yapiliyor. Her shader yakalanip compile edildiginde de dogal olarak stutter yiyorsunuz.
Atıyorum 180 Hz bir monitörünüz var diyelim. Başka bir oyunda 100-150 FPS alıp o akıcılığa alıştıktan sonra 60 FPS kasıyor gibi gelir gözlere.
Belki sorununuz bundan kaynaklı olabilir. Dilerseniz farklı oyunda da bir 60 FPS kilit koymayı deneyin, eğer onda da akıcılık gidiyorsa sorun yüksek Hz'e alışmaktandır.
Donma sorunu ayrı bir konu ama, o biraz da oyunun sorunu gibi.
Atıyorum 180 Hz bir monitörünüz var diyelim. Başka bir oyunda 100-150 FPS alıp o akıcılığa alıştıktan sonra 60 FPS kasıyor gibi gelir gözlere.
Belki sorununuz bundan kaynaklı olabilir. Dilerseniz farklı oyunda da bir 60 FPS kilit koymayı deneyin, eğer onda da akıcılık gidiyorsa sorun yüksek Hz'e alışmaktandır.
Donma sorunu ayrı bir konu ama, o biraz da oyunun sorunu gibi.
Diğer oyunlarda sorun yoksa oyun kaynaklı problemdir. 60FPS kilidi var evet bunun içinde monitörden FreeSync, G-SYNC açarak daha iyi görüntü elde edebilirsiniz.