Frutti 96

Üstün
Yer
Aydın Kuşadası
Merhaba, ben birkaç gün önce Elden Ring'e başladım fakat niyeyse bazı sorunlarım var. Mesela oyun akıcı hissettirmiyor, ayrıca oyun da bazen kasıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Sistemimi aşağıya bıraktım.

i5-12400F, RTX 4070, 16 GB DDR5 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç ayarlara göz atmamıştım karışık geldiği için ama galiba evet.
Yanlış bilmiyorsam 60 FPS kilidi vardı oyunda, eğer yüksek Hz monitörde 60 FPS oynuyorsanız göz alışkanlığından dolayı akıcı gelmiyor olabilir.

Bir kontrol edin isterseniz FPS'yi.

Elden Ring'de shader pre compile sureci yok. Bu yuzden shaderlar siz oynanirken yapiliyor. Her shader yakalanip compile edildiginde de dogal olarak stutter yiyorsunuz.

Digital Foundry'nin PC portu icin yazdigi makalenin basligi bile yeterli olur herhalde durumu ozetlemek icin.

1789044053097.webp

Kotu bir PC portu, yapilabilecek pek bir sey goremiyorum maalesef 🤷‍♂️

Baktım ama maalesef tam 60 FPS gösteriyor.
Bence bu yüzden akıcı gelmiyor olabilir.

Mesela örnek vererek açıklayayım;

Atıyorum 180 Hz bir monitörünüz var diyelim. Başka bir oyunda 100-150 FPS alıp o akıcılığa alıştıktan sonra 60 FPS kasıyor gibi gelir gözlere.

Belki sorununuz bundan kaynaklı olabilir. Dilerseniz farklı oyunda da bir 60 FPS kilit koymayı deneyin, eğer onda da akıcılık gidiyorsa sorun yüksek Hz'e alışmaktandır.

Donma sorunu ayrı bir konu ama, o biraz da oyunun sorunu gibi.

Bence bu yüzden akıcı gelmiyor olabilir.

Mesela örnek vererek açıklayayım;

Atıyorum 180 Hz bir monitörünüz var diyelim. Başka bir oyunda 100-150 FPS alıp o akıcılığa alıştıktan sonra 60 FPS kasıyor gibi gelir gözlere.

Belki sorununuz bundan kaynaklı olabilir. Dilerseniz farklı oyunda da bir 60 FPS kilit koymayı deneyin, eğer onda da akıcılık gidiyorsa sorun yüksek Hz'e alışmaktandır.

Donma sorunu ayrı bir konu ama, o biraz da oyunun sorunu gibi.

60 FPS'te de denedim ama akıcılık gene gidiyor, galiba dediğiniz gibi yüksek Hz'e alıştığım için oluyordur. Yorumunuz için teşekkürler.

60 FPS'te de denedim ama akıcılık gene gidiyor, galiba dediğiniz gibi yüksek Hz'e alıştığım için oluyordur. Yorumunuz için teşekkürler.

Diğer oyunlarda sorun yoksa oyun kaynaklı problemdir. 60FPS kilidi var evet bunun içinde monitörden FreeSync, G-SYNC açarak daha iyi görüntü elde edebilirsiniz.