Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Sistemimde GTX 1660 Super ekran kartı var ve Windows 11 ile Arch Linux'u Dual boot olarak kullanıyorum. Fakat önümüzdeki ay RTX 4070 Super'e geçeceğim.

RTX 40 serisi NVIDIA ekran kartları Linux'ta GTX 16 serisi gibi sorunsuz çalışıyor mu? Yoksa daha mı sorunlu? Ayrıca RTX 4070 Super'e geçtikten sonra Arch Linux'ta ekstra yapmam gereken bir şey var mıdır?

4060 kullaniyorum. Sorunsuz calisiyor bende.
O halde 4070 Super de sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Sürücü olarak 560.35.03 kullanıyorum.

Peki 4070 Super'e geçtikten sonra ekstra yapmam gereken bir şey var mı? Windows'ta bildiğiniz gibi ekran kartını değiştirdikten sonra Windows ilk açıldığında Microsoft Basic Display Driver (MSBDD) ile başlıyor ve sürücü kurulu olsa bile kartın aktif olması 1 dakika sürebiliyor.

Linux'ta bu olay nasıl gerçekleşiyor? Yine tanıması için 1 dakika kadar beklemek gerekiyor mu yoksa sistem açıldığı gibi direkt tanıyor mu?

Merhaba arkadaşlar. Sistemimde GTX 1660 Super ekran kartı var ve Windows 11 ile Arch Linux'u Dual boot olarak kullanıyorum. Fakat önümüzdeki ay RTX 4070 Super'e geçeceğim.

RTX 40 serisi NVIDIA ekran kartları Linux'ta GTX 16 serisi gibi sorunsuz çalışıyor mu? Yoksa daha mı sorunlu? Ayrıca RTX 4070 Super'e geçtikten sonra Arch Linux'ta ekstra yapmam gereken bir şey var mıdır?
Hicbir sorun yok. Frame Gen yok sadece.

Hicbir sorun yok. Frame Gen yok sadece.
O zaten umurumda bile değil, özellikle de Linux altında :)

Frame Generation zaten sadece görüntüyü akıcılaştırıyor, input performansı aynı kalıyor. Mesela 25 FPS alıyorsunuz ve Frame Generation açtınız. Oyun 50 FPS'e çıkıyor fakat fare ve klavye hareketleri sanki 25 FPS ile oynuyormuşsunuz gibi tepki veriyor. O yüzden de Frame Gen için en azından baz olarak 50 FPS alıyor olmak şart.

O zaten umurumda bile değil, özellikle de Linux altında :)

Frame Generation zaten sadece görüntüyü akıcılaştırıyor, input performansı aynı kalıyor. Mesela 25 FPS alıyorsunuz ve Frame Generation açtınız. Oyun 50 FPS'e çıkıyor fakat fare ve klavye hareketleri sanki 25 FPS ile oynuyormuşsunuz gibi tepki veriyor. O yüzden de Frame Gen için en azından baz olarak 50 FPS alıyor olmak şart.
AMD'nin FG'si kadar kotu degil cok fazla input lag yapmiyor Nvidia'nin FG'si.