murat95

Uzman
Arkadaşlar Diablo 4 oynarken bu sorunu yaşıyorum farklı oyunlarda henüz denemedim ama dün böyle bir sorun yoktu. Bugün 2 kez bilgisayar Diablo 4 oynarken aniden görüntü gitti ve sonrasında restart attı. Olay Görüntüleyicisi'nden sorunun "Bug check" olduğunu gördüm. Oyundan kaynaklı bir sorun mu yoksa donanımsal mı?

Minidump dosyası linkinden kontrol edebilirsiniz.

minidump

RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30
SSD modeli: Samsung 980 Pro
Ekran kartı: Galax RTX 4070 Ti Super
Anakart: MSI B650 Tomahawk
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun NVIDIA sürücüsü görünüyor, bence sorun ekran kartının devre dışı kalmasından kaynaklanıyor, buna da PSU sebep olabilir, PSU modeli nedir?

@murat95

Sorun NVIDIA sürücüsü görünüyor, bence sorun ekran kartının devre dışı kalmasından kaynaklanıyor, buna da PSU sebep olabilir, PSU modeli nedir?

@murat95
Corsair RM1000X Shift. Son 2 güncellemede nvidia sürücüsünü yüklerken siyah ekranda kalıyordu restart atıp o şekilde yeniden kuruyordum.

Ekran kartına tek kablodan ayrılan 2 soket ile mi güç veriyorsunuz? Kullandığınız dönüştürücüye yani.

Chipset sürücüsü kurulu mu?

Şu kısmı netleştirelim, PSU'da 16 pin için bir kablomu var? Yani PSU tarafı 2 tane 8 pin diğer ucu 16 pin olanla mı güç veriyorsunuz?

Yoksa kartın içinden çıkan bir ucu 16 pin diğer ucu 2x8 pin olan dönüştürücü kablo ile mi?

Ekran kartını söküp tekrar montajlayın, güç soketlerini hasar var mı kontrol edin, soketleri sıkıca tekrar oturtun, bu şekilde test edin devamına bakalım.

Ekran kartını söküp tekrar montajlayın, güç soketlerini hasar var mı kontrol edin, soketleri sıkıca tekrar oturtun, bu şekilde test edin devamına bakalım.
Sorunu yaşadıktan sonra farklı oyunlar oynadım ve hiç sorun yaşamadım. Dediğinizi deneyeceğim ama diablo 4 özelinde bir sorun olabilir belki.

İhtimali var ama yeniden başlatma yapmamalı, önce olabilecek donanım sorunlarına bakalım sonra yazılım tarafına yönelelim.