Detaylar
Kim cevapladı?Vadbav
Başarılı
Kartı kendi performansında kullanmış oluyorsunuz. Olması gereken fpsi alırsınız.Anladım. Peki 2K oyunlarda 1080 göre fps kaybı yaşanırmı.
zaferaytas
Çalışkan
Yani ne derler 60 fps altına düşmediği müddetçe problem olmaz. Şuan kullandığım 1080 çözünürlükte oynadığım oyunları yağ akar gibi oynuyorum umarım 2K da sorun çıkarmaz amacım hiç bir güncelleme yapmadan 4-5 yıl kullanmak.2 k çözünürlük tabii ki 1080e göre FPS düşüşü yaratacaktır.
Vadbav
Başarılı
Nvidianin işi belli olmaz hocam çünkü çıkan oyunlar optimizasyon sıkıntılı oluyor. Kimse 4 5 sene 2k oynarsınız diyemez bı bakmışsınız 2 sene sonra oynayamıyosunuz güncel oyunları. Hiç belli olmaz.Yani ne derler 60 fps altına düşmediği müddetçe problem olmaz. Şuan kullandığım 1080 çözünürlükte oynadığım oyunları yağ akar gibi oynuyorum umarım 2K da sorun çıkarmaz amacım hiç bir güncelleme yapmadan 4-5 yıl kullanmak.
HateME
Uzman
Yani ne derler 60 FPS altına düşmediği müddetçe problem olmaz. Şu an kullandığım 1080 çözünürlükte oynadığım oyunları yağ akar gibi oynuyorum umarım 2K da sorun çıkarmaz amacım hiçbir güncelleme yapmadan 4-5 yıl kullanmak.
Ben kendi adıma örnek vermem gerekirse CoD Warzone'de mesela 1080p ultrada ile 1440p Ultra arası 30 40 FPS düşüş yaşıyorum.
tahta
Başarılı
Hocam bende 1080p monitörle RTX 4070 Ti super kullanan biriyim ve açıkçası bu tuhaf bir şey. Yani söylerken utanıyorum
(şaka bi yana monitöründen memnunsan kimseye laf düşemez)
Kendi açımıdan çok fazla oyun oynamadığım için sorun etmiyorum ve oynadığım zamanlar DLDSR ile oynuyorum.
DLDSR ile 1440p veya 1620p çözünürlüğü seçip oynayabilirsiniz.
Özellikle DLDSR 1620p çözünürlükte DLSS balanceta muhteşem bir görüntü alacaksınız. (DLSS dosyalarını güncellemenizi tavsiye ederim ya da NVIDIA App üzerinden son sürümü seçebilirsiniz)
Yan yana native 2K ekranla görüntüleri kıyaslayamadım. Ama nihayetinde daha fazla piksel yoğunluğundan dolayı DLDSR 1440P'ye göre native panel 1440p daha keskin ve net olacaktır.
Tavsiyem şimdilik DLDSR'yi denemeniz ve bu fark hoşunuza gidiyorsa biraz daha iyisini istiyorsanız 2K monitöre geçmeniz olacaktır.
Kendi açımıdan çok fazla oyun oynamadığım için sorun etmiyorum ve oynadığım zamanlar DLDSR ile oynuyorum.
Özellikle DLDSR 1620p çözünürlükte DLSS balanceta muhteşem bir görüntü alacaksınız. (DLSS dosyalarını güncellemenizi tavsiye ederim ya da NVIDIA App üzerinden son sürümü seçebilirsiniz)
Yan yana native 2K ekranla görüntüleri kıyaslayamadım. Ama nihayetinde daha fazla piksel yoğunluğundan dolayı DLDSR 1440P'ye göre native panel 1440p daha keskin ve net olacaktır.
Tavsiyem şimdilik DLDSR'yi denemeniz ve bu fark hoşunuza gidiyorsa biraz daha iyisini istiyorsanız 2K monitöre geçmeniz olacaktır.
İşlemciniz iyiyse ve RAM'leriniz 32GB veya üstüyse kesinlikle geçin.Merhaba RTX 4070 Ti süper ekran kartım bar halihazırda 1080 monitörüm var bu ekran kartı işin 2K geçilmeli mi? Geçilse bile uzun vadede oyunlarda 1440p kullanabilir miyim? En kötüsü 3-5 yıl.
zaferaytas
Çalışkan
İ5 13600kf 32GB DDR5 6000İşlemciniz iyiyse ve RAM'leriniz 32GB veya üstüyse kesinlikle geçin.
Bu dediğiniz DLDSR nasıl kullanıyoruz.Hocam bende 1080p monitörle RTX 4070 Ti super kullanan biriyim ve açıkçası bu tuhaf bir şey. Yani söylerken utanıyorum(şaka bi yana monitöründen memnunsan kimseye laf düşemez)
Anladım.Ben kendi adıma örnek vermem gerekirse CoD Warzone'de mesela 1080p ultrada ile 1440p Ultra arası 30 40 FPS düşüş yaşıyorum.
tahta
Başarılı
NVIDIA apptende yapılabilir belki ama ben Control panelden yapıyordum.
Control panelde yukarıdaki 3D ayarlar bölümünde ek çözünürlük seçeneklerini (1440p vs.) işaretliyoruz önce.
DSR opsiyonları da var ama DL versiyonları biraz daha iyi.
Keskinleştirme ayarı %33'te, ben %37'ye çekiyorum.
Daha sonra çözünürlük ayarlama yerinden işaretlediğiniz 1440p ve 1620p çözünürlüğü seçip masaüstünüde değiştirebilirsiniz ya da sadece oyunlarda bunu uygularsınız.
Daha önce RTX 3070 ile 3 yıldır DLDSR'yi kullanmaktayım, en hatasız ve en iyi deneyim için masaüstünü, oyunda aldığınız çözünürlüğe uygulamanız olur.
Control panelde yukarıdaki 3D ayarlar bölümünde ek çözünürlük seçeneklerini (1440p vs.) işaretliyoruz önce.
DSR opsiyonları da var ama DL versiyonları biraz daha iyi.
Keskinleştirme ayarı %33'te, ben %37'ye çekiyorum.
Daha sonra çözünürlük ayarlama yerinden işaretlediğiniz 1440p ve 1620p çözünürlüğü seçip masaüstünüde değiştirebilirsiniz ya da sadece oyunlarda bunu uygularsınız.
Daha önce RTX 3070 ile 3 yıldır DLDSR'yi kullanmaktayım, en hatasız ve en iyi deneyim için masaüstünü, oyunda aldığınız çözünürlüğe uygulamanız olur.
zaferaytas
Çalışkan
2K'nın yetmediği yerlerde çözünürlüğü 1080'e düşürüp kullanabilirmiyiz. peki?
Yeni konular
-
-
-
Elektronik Roborock robot süpürgelerde 1.000 TL indirim!
- Fırsat Ekibi
-
-
-