Lemrado

Uzman
Merhaba. Başlıkta belirttiğim gibi sistemimde 4070Ti Süper ve R7 7800X3D var, internette araştırdığıma göre eğer 2K monitör alırsam bir yerden sonra sistem gereksinimleri yetmeyecek ve 2K oynatmayacak ayrıca bunu 1080'e düşürmek istediğim de ise görüntü kalitesi çok bozulacak. 2K monitör için en kötü RTX 4080 olması gerektiği söyleniyor, sizin düşünceniz nedir? Bu sistem için gönül rahatlığı ile 2K OLED alabilir miyim yoksa hesaba katıp dikkat etmem gereken şeyler var mı?

Düşündüğüm monitör ise şu şekilde;

Son düzenleyen: Moderatör:
4070 Ti super ve R7 7800X3D 2K için gayet yeterli bir sistem. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz lakin 360 Hz bir 2K monitör almanın mantığını pek göremiyorum. FPS oyunları oynuyorsanız zaten 2K çözünürlük ile pek işiniz olmaz yok görüntü kalitesi istiyorum diyorsanız da sisteminizle 2K'da 360 FPS oynayamazsınız diye düşünüyorum. Monitör tipleri hakkında pek bilgi sahibi olduğum söylenemez ama 2K 180Hz OLED tarzı daha kabul edilebilir fiyata sahip modeller yok mu acaba?

4070 Super'i 2K'da kullanıyorum, yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynayamadığım oyun yok. Keza kardeşim de 7700 XT'yi 2K'da kullanıyor, o bile hemen her oyunu rahatça oynayıp bir sorun yaşamıyorken sizin Ti super gibi bir kart ile sorun yaşamanız veya memnun olmamanız imkansız. O kartı 1080P'de kullanıp heba etmeyin. Uzun yıllar 2K'da sorunsuz bir şekilde kullanırsınız endişelenmeyin.

4070 Ti super ve R7 7800X3D 2K için gayet yeterli bir sistem. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz lakin 360 Hz bir 2K monitör almanın mantığını pek göremiyorum. FPS oyunları oynuyorsanız zaten 2K çözünürlük ile pek işiniz olmaz yok görüntü kalitesi istiyorum diyorsanız da sisteminizle 2K'da 360 FPS oynayamazsınız diye düşünüyorum. Monitör tipleri hakkında pek bilgi sahibi olduğum söylenemez ama 2K 180Hz OLED tarzı daha kabul edilebilir fiyata sahip modeller yok mu acaba?
Hocam inananın bende sizin gibi çok bilgili değilim bu konuda ama siz bende daha çok şey biliyorsunuz. Hem FPS hemde hikayeli oyunlar oynuyorum. Verdiğiniz tavsiyeler benim için çok değerli.

2K da sorun çıkarmaz kim dediyse sallamış.
Teşekkür ederim

2K 240 Hz yeterli olur. Tabi ileride upgrade yapmak icin 360hz de dusunulebilir.
Teşekkür ederim hocam, o zaman Hz konusunda bütçeme göre hareket etmek en mantıklısı olacak galiba.

2K 180Hz OLED monitör yok. 2K da en düşük 240Hz var. OLED monitörlerde yeni nesil olanlar daha yüksek tazeleme hızına sahip oluyor genelde. Bu sene 2K 500Hz modeller duyuruldu mesela. Konudaki Dell modeli kullanıyorum 360Hz yağ gibi akıyor. Hem masaüstünde hem de FPS oyunlarında çok iyi. 7800X3D ve 4070 Ti super gibi bir kombinasyonla rekabetçi oyunlarda 360 FPS alınabilir. İleriye dönük olması açısından iyi bence.

Valorant'ı 2K da oynuyorum oyun daha keskin görünüyor. 360 FPS zaten sabit verebiliyor. İleride 5000 serisi ve üstü alırsa zaten mfg ile 200 FPS üstü alacaktır. NVIDIA 16 kata kadar kare oluşturma teknolojisi üzerinde çalışıyor. En azından böyle şeyler görmüştüm. Native 360 FPS olmasa da 360 FPS görmek ileride mümkün olacak. Ayrıca mfg açtığın zaman FPS ne kadar yüksekse gecikme o kadar düşük oluyor. O yüzden yüksek tazeleme hızına sahip monitörleri almak önemli. Mfg ile 144 FPS almak başka 300 FPS almak başka.

2K 180Hz OLED monitör yok. 2K da en düşük 240Hz var. OLED monitörlerde yeni nesil olanlar daha yüksek tazeleme hızına sahip oluyor genelde. Bu sene 2K 500Hz modeller duyuruldu mesela. Konudaki Dell modeli kullanıyorum 360Hz yağ gibi akıyor. Hem masaüstünde hem de FPS oyunlarında çok iyi. 7800X3D ve 4070 Ti super gibi bir kombinasyonla rekabetçi oyunlarda 360 FPS alınabilir. İleriye dönük olması açısından iyi bence.

Valorant'ı 2K da oynuyorum oyun daha keskin görünüyor. 360 FPS zaten sabit verebiliyor. İleride 5000 serisi ve üstü alırsa zaten mfg ile 200 FPS üstü alacaktır. NVIDIA 16 kata kadar kare oluşturma teknolojisi üzerinde çalışıyor. En azından böyle şeyler görmüştüm. Native 360 FPS olmasa da 360 FPS görmek ileride mümkün olacak. Ayrıca mfg açtığın zaman FPS ne kadar yüksekse gecikme o kadar düşük oluyor. O yüzden yüksek tazeleme hızına sahip monitörleri almak önemli. Mfg ile 144 FPS almak başka 300 FPS almak başka.

Durum böyleyse yapacak bir şey yok. Monitörün fiyatını görünce OLED+360 Hz olduğundan fiyatının yüksek olduğunu düşünmüştüm dediğiniz şeylere bakılınca gayet mantıklı geldi kulağa. Ben ikna oldum.

Dell monitör hakkında sizinle daha öncede konuşmuştum hocam, burada tekrardan yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Zannediyorum ki monitörü aldıktan sonra bir kez daha rahatsız edeceğim sizi monitör ayarlarınızı istemek için.

360 Hz OLED'e gore urunun fiyati uygun bile. Bir de ne olursa olsun OLED almak biraz da risktir. Dell'in servisi cok iyi oldugu icin sorun olursa ugrastirmiyorlar en azindan.