Bedava %5-%10 performans kazanmak kim istemez ki? Hatta belki daha fazla.4080'in neyine hız aşırtma yaparsın ki? Zaten zirve kartlardan.
Detaylar
Kim cevapladı?Öyle yaptıysa bile yine bozamaz çipi. 1.5 falan girmesi lazım ki onu da yapamaz.4090'ların bile bazı modelleri 1.08v limitliydi, onu 1.1v yapmak için farklı VBIOS'lar yazılıyordu, onda bile problem yoktu. Büyük ihtimal VBIOS falan yazıldı karta, ondan görüntü vermiyor, bricklendi.
- Makaleler
- 1
Bizim toplum yapımız böyle, bir parçayı aldık mı evladiyelik olsun isteriz. İşlemcide Core Performance Boost kapatalım, PBO açmayalım, EXPO açmayalım, ekran kartını %50 Power Limit kullanalım. Bunlar yine kişi tercih bazlı şeyler, saygı duyulması gerekir. Genel olarak kafa yapımız bu şekilde, ve OC işlemleri parça zararı yapar şeklinde yanlış bir kanı var. Hele ki Afterburner gibi vasıfsız bir yazılım 4080 Super'i bozacak, ilk defa işittim. Zaten voltaj kilidi var bu kartların, sen 1000w BIOS yazmadıkça, kartı modlamadıkça, dışarıdan fiziksel müdahalede bulunmadıkça anlatılan senaryo imkansız. Kaldı ki tespit edilemez anlatılan şekilde.Bedava %5-%10 performans kazanmak kim istemez ki? Hatta belki daha fazla.
@EsraBehzatHikayesi O.C ile kartın bozulduğu kanısına nasıl vardınız?
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Benim OC tecrübem var zaten. GTX 960'dan 3080'e kadar her kartıma OC yaptım ama bu aralar yeterli geldiğinden Undervolt ile 350W olan tüketimi 250-270W arasına düşürmeyi tercih ediyorum. UV + OC yapmak için vaktim yok ama aklımda o plan da. Ben de inanmadım bu şekilde bozulacağına. Belki de adam göstergeler için Afterburner indirdi bilemeyiz. 5-10 voltajı ben GTX 960'a da veriyordum bir şey olmuyordu. En fazla yeniden başlatırsın düzelir. Pentium-Athlon döneminde değiliz.
%50 oranda o adama hak veriyorum.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
4090'ların bile bazı modelleri 1.08v limitliydi, onu 1.1v yapmak için farklı VBIOS'lar yazılıyordu, onda bile problem yoktu. Büyük ihtimal VBIOS falan yazıldı karta, ondan görüntü vermiyor, bricklendi.
Chip yanmış benim de öğrendiğim bilgilerin doğrultusunda müşteri aldı götürdü. Türkiye temsilcileri aradı cevap vermiyor.
Benim OC tecrübem var zaten. GTX 960'dan 3080'e kadar her kartıma OC yaptım ama bu aralar yeterli geldiğinden undervolt ile 350W olan tüketimi 250-270W arasına düşürmeyi tercih ediyorum. UV + OC yapmak için vaktim yok ama aklımda o plan da. Ben de inanmadım bu şekilde bozulacağına. Belki de adam göstergeler için Afterburner indirdi bilemeyiz. 5-10 voltajı ben GTX 960'a da veriyordum bir şey olmuyordu. En fazla yeniden başlatırsın düzelir. Pentium-Athlon döneminde değiliz.
Doğru ama kartın VBIOS ile oynandığından şüphe ediyoruz yani chip kendi kendine bozulacak değil müdahale var.
- Makaleler
- 1
Case report olarak raporlanmalı, bu bir ilk olmalı. Anlatılmayan bazı şeylerin olduğu aşikar. Dediğim tarzda bir uygulama yapmıştır. 1000w BIOS yazmadan ya da dışardan fiziksel müdahale olmadan imkansız bu denilen şey. Kimler kimler uğraştı da böyle kartı yakamadı, ah bir bilsen. Hususi uğraşıyorlar bu işlerle, bu kartlar boşuna limitli değil. Kesinlikle başka bir şey sebep olmuştur.Chip yanmış benim de öğrendiğim bilgilerin doğrultusunda müşteri aldı götürdü. Türkiye temsilcileri aradı cevap vermiyor.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Case report olarak raporlanmalı, bu bir ilk olmalı. Anlatılmayan bazı şeylerin olduğu aşikar. Dediğim tarzda bir uygulama yapmıştır. 1000W BIOS yazmadan ya da dışarıdan fiziksel müdahale olmadan imkansız bu denilen şey. Kimler kimler uğraştı da böyle kartı yakamadı, ah bir bilsen. Hususi uğraşıyorlar bu işlerle, bu kartlar boşuna limitli değil. Kesinlikle başka bir şey sebep olmuştur.
Aslında anlatmaya çalıştığım şeyde tam olarak buydu hocam benim alanım farklı ben bilgi verir toplarım test ederim müşteriye teslim ederim herhangi bir sorun olursa donanımsal bütün ürünlerin özel sigortası var tutanağını yazarım köşeye ayırırım benim veya farklı birinin cebinden çıkmaz.
- Makaleler
- 1
Belki taşıma-kargo esnasında bir şey oldu, veri yolları zarar gördü, kendi kasayı çok sarstı vesaire, çok ihtimal var. Kart demonte gönderildiyse yine aynı şekilde kullanıcı hatası olabilir. Akla bin türlü şey gelir. Yeni nesil tek kablo 12VHPWR ayrı dert. Bunlar tek tek kontrol edilmesi lazım, melt konektörler var mı yok mu. Bu liste çok uzar. Ama sorumlu Afterburner değil.Chip yanmış benim de öğrendiğim bilgilerin doğrultusunda müşteri aldı götürdü. Türkiye temsilcileri aradı cevap vermiyor.
Doğru ama kartın VBIOS ile oynandığından şüphe ediyoruz yani chip kendi kendine bozulacak değil müdahale var.
Power virus olarak tabir edilen Furmark adlı yazılım bile kartları yakmak için yeterli değil, kaldı ki Nvidia sırf bu yazılımlara özel Core MHz vesaire ciddi düşürüyor, VBIOS olarak her türlü önlemi almış adamlar, voltaj zaten kilitli. Dışarıdan müdahale lazım dediğim gibi, tek yöntem o. VBIOS'tan ziyade fiziksel olarak da limit var.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Belki taşıma-kargo esnasında bir şey oldu, veri yolları zarar gördü, kendi kasayı çok sarstı vesaire, çok ihtimal var. Kart demonte gönderildiyse yine aynı şekilde kullanıcı hatası olabilir. Akla bin türlü şey gelir. Yeni nesil tek kablo 12VHPWR ayrı dert. Bunlar tek tek kontrol edilmesi lazım, melt konektörler var mı yok mu? Bu liste çok uzar. Ama sorumlu Afterburner değil.
Orası evet öyle sıcaklık bakmak için yüklemiş olabilir mesela bunu anlarım ama 10 20 voltajda bozuluyorsa lafı işi çok farklı noktalara taşır bizim sunduğumuz raporu kabul etmedi İstanbul'a gider yüksek ihtimal kart ama chip kullanılmayacak halde.