Orası evet öyle sıcaklık bakmak için yüklemiş olabilir mesela bunu anlarım ama 10 20 voltajda bozuluyorsa lafı işi çok farklı noktalara taşır bizim sunduğumuz raporu kabul etmedi İstanbul'a gider yüksek ihtimal kart ama chip kullanılmayacak halde.
Çipi arızaya düşüren tonla sebep var. En akla gelmeyecek DP kablosu bile kısa devre yaptırıp geri beslemeyle çipi yakmışlığı var. Çok nadir hadiseler olduğu oluyor. Bu DP kablolarında 20. pin kaynaklı böyle bir problem vardı eski versiyonlarında sanırım. DP kablo bile geri beslemeyle çip yakıyorsa ihtimaller çok fazla. Afterburner'den zaten voltaj vermesi için ekstra ayar yapması lazım, o kadar ileri düzey bildiğini zannetmiyorum. Memory ve core vermekle yetinmiştir o programdan, bir de overlay olarak kullanmıştır. Asıl mevzu başkadır, elektriksel hadise de olabilir.

Bunu farklı yollardan denemiş birinin öyküsünü anlattım ben ama ona bakarsak seninki daha iyi en azından kartı yakmaz.
Bunu yetkili servis detaylı incelemesi lazım, ya da kullanıcı kişinin ehli kişilere götürüp incelettirecek. Çipi arızaya ne düşürdüyse tespit edilir belki o şekilde. Afterburner falan mümkünatı yok yani. Ama sonuç odaklı bakarsak, kullanıcı hatası denmesi de uygun olmaz. OC yapıldığına dair kanıt tam olarak ne, VBIOS yazdıysa bile onu geri flashlayabilir orjinal sürümüne farklı bir karttan görüntü alıp.

Çipi arızaya düşüren tonla sebep var. En akla gelmeyecek DP kablosu bile kısa devre yaptırıp geri beslemeyle çipi yakmışlığı var. Çok nadir hadiseler olduğu oluyor. Bu DP kablolarında 20. pin kaynaklı böyle bir problem vardı eski versiyonlarında sanırım. DP kablo bile geri beslemeyle çip yakıyorsa ihtimaller çok fazla. Afterburner'den zaten voltaj vermesi için ekstra ayar yapması lazım, o kadar ileri düzey bildiğini zannetmiyorum. Memory ve Core vermekle yetinmiştir o programdan, bir de overlay olarak kullanmıştır. Asıl mevzu başkadır, elektriksel hadise de olabilir.

Gerçekten öyle çok fazla ihtimal var müşteri telefonları açmıyor eğer bizden kaynaklı bir problem olsaydı ben 1 gün boyunca o kasada oynamadığım oyun ve test kalmadı bende bir sorun olurdu tutanağa yazar sıfırını takardım ama dükkandan çıkınca ben bilemiyorum kimin ne yaptığını ama kartı nasıl bu hale getirdiği hala bir sır.

Gerçekten öyle çok fazla ihtimal var müşteri telefonları açmıyor eğer bizden kaynaklı bir problem olsaydı ben 1 gün boyunca o kasada oynamadığım oyun ve test kalmadı bende bir sorun olurdu tutanağa yazar sıfırını takardım ama dükkandan çıkınca ben bilemiyorum kimin ne yaptığını ama kartı nasıl bu hale getirdiği hala bir sır.
Kart monteli şekilde mi teslim edildi yoksa demonte şekilde mi? Doğrusu demonte edilip kullanıcının evinde monte etmesi, ama bilinçsiz tecrübesiz biriyse bu da sıkıntı. Bu tarz işler hata kaldırmıyor, basit gibi görünse de o tek kablo güç konektörünü gevşek falan takması bile problem çıkarıyor.

Bunu yetkili servis detaylı incelemesi lazım, ya da kullanıcı kişinin ehli kişilere götürüp incelettirecek. Çipi arızaya ne düşürdüyse tespit edilir belki o şekilde. Afterburner falan mümkünatı yok yani. Ama sonuç odaklı bakarsak, kullanıcı hatası denmesi de uygun olmaz. OC yapıldığına dair kanıt tam olarak ne, VBIOS yazdıysa bile onu geri flashlayabilir orijinal sürümüne farklı bir karttan görüntü alıp.

Zaten gerekli incelemeleri arkadaşlar yaptı müşteri kendisinin ağzındanda kaçtı bütün incelemelerin yapılmasına izin vermedi aldı siz benim kartımı bozdunuz dedi gitti.

Kart monteli şekilde götürse, kasa çok sarsılsa, veri yolları hasar görür, çip arızaya düşebilir mesela. O da Afterburner kurmuştur, eş zamanlı bu sıkıntı olmuştur. Net olarak bilemezsin, ama çip arızaya düştüyse hiç içi açılmamış bir kartta OC'dan dolayı kullanıcı hatası denmesi ilginç olmuş. O kullanıcı tüketici hakem heyeti gitse haklı çıkar, yetkili servisten iade/değişim raporu alır.

Madem böyle güvenmiyormuş, o halde kendi ayrı ayrı toplasaymış. Bu denli pimpirikli insanlar kendi işini kendi halletmesi gerekir. Başka biri aracılığıyla toplayacaksa da ona güvenmesi gerekir, yanında olup her türlü destek vermeye hazır olduğunuzu da belirtmişsiniz. Yorum yapamıyorum. Ama çipi arızaya düşüren birçok sebep var, ben birkaçını sıraladım. Afterburner falan hikaye bu durumda.

Kart monteli şekilde mi teslim edildi yoksa demonte şekilde mi? Doğrusu demonte edilip kullanıcının evinde monte etmesi ama bilinçsiz tecrübesiz biriyse bu da sıkıntı. Bu tarz işler hata kaldırmıyor, basit gibi görünse de o tek kablo güç konektörünü gevşek falan takması bile problem çıkarıyor.

Kendisi istedi dükkanda takıldı kart taşıma sırasında oluşabilecek sorunlardan kendisi sorumlu olduğunu beyan etmişti eve gidince Valorant girmiş bize de fotoğraf attı iyi günlerde kullanın diye cevap verildi.

Kendisi istedi dükkanda takıldı kart taşıma sırasında oluşabilecek sorunlardan kendisi sorumlu olduğunu beyan etmişti eve gidince Valorant girmiş bize de fotoğraf attı iyi günlerde kullanın diye cevap verildi.
Çipi arızaya düşüren sebeplerden birisi bu, taşımaya bağlı hasar görür veri yolları. Anlatılan senaryodan bu anlaşılıyor ihtimal dahilinde. Düşük bir ihtimal de olsa, arabanın arkasına koysa emniyet kemeri bile bağlasa, bu risk var. 4080 Super kallavi bir kart.

Elektronik işi şans, ama çip arızasında direkt kullanıcı hatası deniyorsa yetkili serviste problem var. Bu kişi hakem heyeti başvursa haklı çıkar, 1000w BIOS yazsa bile geri orijinal BIOS flashlayabilir. O kadar bilgisi olan adam da zaten kendi toplardı her şeyi, bilinçsiz bir kişi olduğu çok belli. Afterburner'den de dediğim gibi voltaj vesaire vermemiştir, Core+Memory vermiştir, onlar da çipi arızaya götürmez.

Kart monteli şekilde götürse, kasa çok sarsılsa, veri yolları hasar görür, çip arızaya düşebilir mesela. O da Afterburner kurmuştur, eş zamanlı bu sıkıntı olmuştur. Net olarak bilemezsin ama çip arızaya düştüyse hiç içi açılmamış bir kartta OC'dan dolayı kullanıcı hatası denmesi ilginç olmuş. O kullanıcı Tüketici Hakem Heyeti gitse haklı çıkar, yetkili servisten iade/değişim raporu alır.

Madem böyle güvenmiyormuş, o halde kendi ayrı ayrı toplasaymış. Bu denli pimpirikli insanlar kendi işini kendi halletmesi gerekir. Başka biri aracılığıyla toplayacaksa da ona güvenmesi gerekir, yanında olup her türlü destek vermeye hazır olduğunuzu da belirtmişsiniz. Yorum yapamıyorum. Ama çipi arızaya düşüren birçok sebep var, ben birkaçını sıraladım. Afterburner falan hikaye bu durumda.

Zaten evet öyle inceleme yapılmasını istemedi kartı incelenirken %20 bilemedin 30 ilerleme sağlandı kartını talep etti kart toplandı geri verildi bu durumda bizlik bir sorun yok. Elimizdeki veriler ile servis kaydı başlattık ne zaman inceleme biterse iade değişim sağlanır zaten Türkiye'de chip satışı yok.