Oynacağınız oyunlara ve grafiklere ne kadar bağımlı olduğunuza bağlı.
Bütçe kısıtlı ise 20k civarına 16VRAM 7800 XT alırdım şahsen grafiklere istediğim gibi abanırdım 2-3 sene hiç düşünmeden.
Yok ben NVIDIA alırım sadece ama grafikleride o kadar dert etmeyeyim kafam rahat olsun diyosanız güzel bir fiyat farkı vermeniz lazım.
Ben direkt olarak Creative product yapılmayacaksa bir bilgisayarla NVIDIA kart alımına karşıyım çünkü fiyat politikaları F/P olarak çok saçma. Bazı oyunlar 2-4K high-Ultra ayarlarda 12-13'ü bile geçiyor ben mantıksız buluyorum bu tip kartlara para yatırılmasını ama yine tamamen tüketicinin kullanımına göre.

AAA dediğimiz oyunları oynuyorum sadece ve genel kullanım. Bütçe işte 35 40k arası bir şey olacak. 5070 alsam 12 GB VRAM ile 5 yıl 2K da beni idare eder mi diye ikilemdeyim. İdareden kastım beni mağdur etmeden yüksek ultra karışımı ayarlarda olacak şekilde.

AAA dediğimiz oyunları oynuyorum sadece ve genel kullanım. Bütçe işte 35 40k arası bir şey olacak. 5070 alsam 12 GB VRAM ile 5 yıl 2K da beni idare eder mi diye ikilemdeyim. İdareden kastım beni mağdur etmeden yüksek Ultra karışımı ayarlarda olacak şekilde.

5 yıl 2K için 5070 yetersiz kalır DLSS ve fg açarsınız kurtarabilir.

@volume1

5070 5 yıl dayanamıyorsa 4070 Ti Super'de dayanamaz. 1080P'ye kadar düşebilir zamanı gelince o kartların ikisi de. Önümüzdeki 3 yıllık süreç için 5070 2K için yeterlidir. 4070 Ti Super alsanız dahi 3 yılı zor çıkarırsınız 5070'in avantajı MFG sayesinde daha iyi FPS sunabilecek olması.

@volume1

5070 5 yıl dayanamıyorsa 4070 Ti Super'de dayanamaz. 1080P'ye kadar düşebilir zamanı gelince o kartların ikisi de. Önümüzdeki 3 yıllık süreç için 5070 2K için yeterlidir. 4070 Ti super alsanız dahi 3 yılı zor çıkarırsınız 5070'in avantajı mfg sayesinde daha iyi FPS sunabilecek olması.

Tam aksine ben 2K'da 4070 Ti Super'in daha fazla iş yapacağını düşünüyorum. Kas gücü olarak 5070'den daha güçlü olacağı bariz bir kart ve 16 GB bellek ile geliyor, 5070'in tek artısı olan mfg görüntü kalitesini oldukça bozacak gibi duruyor ama testler gelmeden yorumlamak doğru olmaz.

@HDDKullanıyorum

Şunu unutuyorsunuz. Günümüz artık saf güce bakmıyor. Elbette saf güçte önemli ancak günümüzde teknoloji daha ön planda tutuluyor haliyle 4070 Ti Super daha güçlü demek uzun vadede ne kadar mantıklı tartışılır.

Ayrıca 5070'in kas gücüne bakarsak 4070 Ti Super'den öyle ahım şahım fark yiyeceğini düşünmüyorum zamanla yakalama ihtimali bile var. Teknolojilerle beraber özellikle bir oyuncu için 5070 daha mantıklı olacaktır sizde takdir edersiniz ki. Yeni çıkan oyunların neredeyse hepsi DLSS ve yeni nesil sürümünü destekleyeceği için gelecekte gelecek oyunların gücüne bakarsak MFG çok avantaj yaratabilir.

Başından beri bu konuda yazılan mesajı savundum zaten. 5070 Dediğimiz kart 4K için 12 GB VRAM'i ile uygun bir kart değil, aynı şekilde 2K için de önünün açık olmadığını düşünüyorum. Zaten kas gücü olarak 4070 Super'den bile düşük kalacak gibi duruyor yani 2K veya 4K gibi çözünürlükler için 5070'in hiçbir esprisi kalmamış oluyor. Bu nedenle 2K için 4070 Ti super gibi bir kartın 5070'den fersah fersah daha rahat deneyim sunacağını üst mesajda belirtmiştim.

Başından beri bu konuda yazılan mesajı savundum zaten. 5070 Dediğimiz kart 4K için 12 GB VRAM'i ile uygun bir kart değil, aynı şekilde 2K için de önünün açık olmadığını düşünüyorum. Zaten kas gücü olarak 4070 Super'den bile düşük kalacak gibi duruyor yani 2K veya 4K gibi çözünürlükler için 5070'in hiçbir esprisi kalmamış oluyor. Bu nedenle 2K için 4070 Ti super gibi bir kartın 5070'den fersah fersah daha rahat deneyim sunacağını üst mesajda belirtmiştim.
Dostum öyle zaten seni etiketleme sebebim tamamen zaman kaybını önlemek adına. Gülüp geçiyorum artık bu tartışmalara insanlar bir şeylere veya bir yerlere bu yüzden gelemiyor. Parayı ve aklı düzgün kullanabilmek muazzam bir yetenek.