RTX 5000 serisi ve PCI-E 3.0 anakart ile kullanılır mı?

dradonis

Çalışkan
Merhaba,

Forumda RTX 5000 serisi ekran kartı ve PCI-E 3.0 anakart kullanan varsa lütfen 5000 serisi ekran kartlarında görülen driver ve siyah ekran problemleri ile ilgili deneyimlerini paylaşabilir mi? Hiç sorun yaşadı mı? Yaşadıysa çözebildi mi? Çözdüyse nasıl çözdü?

Kullanırsın. Ancak performans kaybı oluyor sanırım. Mümkünse PCI-e 4 veya 5 anakart al.

Teorik olarak kullanılır olduğunu biliyorum. Geriye dönük uyum var. Ancak uygulamada tecrübesi olan var mı diye konu açtım. Zira ben 5070 Ti ve MSI B450M-A Pro Max II arasındaki siyah ekran problemini aşamadım. Ekran kartım elimde tuğla gibi kaldı. Deneyimi olan varsa çözümü ve tecrübesi hakkında faydalanmak istemiştim.

Bu videoları PCI_E 5.0 kartları biosundan ayarlarını değiştirerek yapıyorlar. Onlarda da zaten kart çalışıyor. Sorun orjinal 3.0 kartlar için.

Merhaba,

Forumda RTX 5000 serisi ekran kartı ve PCI-E 3.0 anakart kullanan varsa lütfen 5000 serisi ekran kartlarında görülen driver ve siyah ekran problemleri ile ilgili deneyimlerini paylaşabilir mi? Hiç sorun yaşadı mı? Yaşadıysa çözebildi mi? Çözdüyse nasıl çözdü?
Kendim çözdüm. İhtiyaç hisseden olabilir diye yazıyorum:

Driver yükler yüklemez siyah ekran hatası veriyordu. Windows desktop belirmeden hemen önce takılıyordu. Ben de uzun uğraşlar sonucu şu şekilde sorunu aşabildim. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım. Bugün çıkan 576.28 versiyonlu driver hariç bütün driverları denedim. Sadece nVidia 572.70 sürücüsünde ve Bios'tan PCI-e ayarını Gen 2 yaparak başardım. Sistemim: Msi B450M-A Pro Max II, Ryzen 5 2600x, RTX 5070 ti

Merhaba,

Kendim çözdüm. İhtiyaç hisseden olabilir diye yazıyorum:

Driver yükler yüklemez siyah ekran hatası veriyordu. Windows desktop belirmeden hemen önce takılıyordu. Ben de uzun uğraşlar sonucu şu şekilde sorunu aşabildim. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım. Bugün çıkan 576.28 versiyonlu driver hariç bütün driverları denedim. Sadece nVidia 572.70 sürücüsünde ve Bios'tan PCI-e ayarını Gen 2 yaparak başardım. Sistemim: Msi B450M-A Pro Max II, Ryzen 5 2600x, RTX 5070 ti

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt