Elinde 3080 Ti, 4070 ve varyantları vs. varsa 5070, 5070 Ti'ye kadar almak bence mantıklı değil, bu seriyi es geçmeli. Şahsen ben 3070'le bile geçmeyi düşünmüyorum ama çıktığında AMD tarafında 9070 XT, şu an da Nvidia olarak 5080 falan yükseltilecekse o zaman düşünülebilir. Eğer sıfırdan alınacaksa güncellik açısından 50 serisi tercih edilebilir ama şu an esnaf resmen "geçirme" modunda. Cilalı 40 serisine hayvan gibi balon fiyat ödemek isterseniz bilmem artık orasını.

3000/4000 serisinden saglam bir sey varsa yukseltmeye degmez ama sifir alinacaksa ya da 3060 gibi bir seyden gecilecekse alinir.

Şahsen 70 serilerinde elinde halen 3070 olan birisinin bile 1080p oyunculukta 5070'e geçmesini pek mantıklı bulmuyorum. İş kartı değil de oyun kartı olunca, özellikle de 4070 falan varsa hiç ama hiç mantığı yok. Eğer bir kişi para harcamayı kafaya taktıysa zaten kimse durduramaz, o işe bahane bulmak kolay yani. Ben 3070'ten yükseltme için 9070 XT bekliyorum ama o da piyasaya sürüldükten 6-8 ay sonra belki değerlendirebilirim çünkü ilk başta yine balon fiyatlandırma olacaktır.

Bence RTX 5000 serisi fiyatını hak etmiyor. Fiyatı fazlasıyla şişik kartların. Üstelik performans açısından da 4000 serisi ile arasında neredeyse fark yok. Özetle mfg diye bir yazılım teknolojisi çıkartmışlar ve bunu satıyorlar, bununda bir lag sorunu var. Yani asıl satılan şey kart değil, mfg onu da kullanmak isterseniz oyunları hafif pingli oynuyormuşsunuz hissi oluyormuş... Elbet bu teknolojiyi zamanla iyileştirip düzeltirler ama RTX 5000 serisi bana çok mantıklı gelmedi.

Bunun yerine 4000 serisi alıp, upgrade edebileceğim bir sistem dizip 6000 serisini beklemek olacak. Ya da AMD kartlarına kaymayı düşünüyorum. Bilgisayar alıp sürekli upgrade derdi ile uğraşmak istemiyorum. Adamlar sırf boş yıl geçmesin diye piyasaya kart çıkartıyorlar iPhone kafasına girdiler....