Detaylar
Kim cevapladı?Masaüstü için alınmaz, RTX 5050'li laptoplar alınabilir gayet.
2
29422
Ziyaretçi
Alınır. RTX 4060 ile aynı güçte zaten. RTX 4060'tan daha ucuz ve MFG falan var. Buna değer! 
Fiyatından ötürü karşı çıkılıyor genellikle. Benzer fiyata AMD ekran kartları oyunlarda native olarak daha fazla FPS sunduğu için o tercih ediliyor genel olarak.
Bence çok da alınmayacak bir kart değil aslında. Oyunlarda native FPS karşılaştırması yaparsak aşağı yukarı RTX 4060 gücünde bir kart. Fiyat olarak minimum 13.500, ortalama olarak da 14.000 TL civarına bulunabiliyor. Şu piyasada NVIDIA kart için güzel fiyat açıkçası.
2-3 bin lira fazla verince kas gücü anlamında çok daha iyi olan RX 9060 XT modeli de var tabii, tercih meselesi diyelim. Bütçesi dar olan kişi için RTX 5050 de kötü tercih değil. 1080p için ideal bir kart.
Bence çok da alınmayacak bir kart değil aslında. Oyunlarda native FPS karşılaştırması yaparsak aşağı yukarı RTX 4060 gücünde bir kart. Fiyat olarak minimum 13.500, ortalama olarak da 14.000 TL civarına bulunabiliyor. Şu piyasada NVIDIA kart için güzel fiyat açıkçası.
2-3 bin lira fazla verince kas gücü anlamında çok daha iyi olan RX 9060 XT modeli de var tabii, tercih meselesi diyelim. Bütçesi dar olan kişi için RTX 5050 de kötü tercih değil. 1080p için ideal bir kart.
Uyuyan Sincap
Üstün
50 ve 60 serisi giriş serisidir. Laptop tarafında bütçe kısıtlı olduğundan 60 serisi kullanılabilir ama hem laptop hem de masaüstü tarafında 50 serisi önermiyorum. Gücü pek yok. Ha bütçe gerçekten kısıtlıysa alınabilir. Ama yıllarca kullanacağın bir cihaz için birkaç bin tl daha verilmeli diye düşünüyorum.
Dostum artık bence yavaştan 1080p devri kapanıyor. Bu yüzden 2K gaming için uzun vadeli 50 serisi çok zayıf kaçar.
Fiyatından ötürü karşı çıkılıyor genellikle. Benzer fiyata AMD ekran kartları oyunlarda native olarak daha fazla FPS sunduğu için o tercih ediliyor genel olarak.
Dostum artık bence yavaştan 1080p devri kapanıyor. Bu yüzden 2K gaming için uzun vadeli 50 serisi çok zayıf kaçar.
Mantıklı bir bakış açısı değil bu. 1080p devri kapanıyor diye bütçesi düşük olan adam kart almasın mı hocam? RTX 5050 zaten 2K oyunculuk için tasarlanan bir kart değil, 1080p kartı. Konu sahibi zaten 2K için alacağını bile söylememiş, niye durduk yere 2K çıkarttık onu anlamadım doğrusu.Dostum artık bence yavaştan 1080p devri kapanıyor. Bu yüzden 2K gaming için uzun vadeli 50 serisi çok zayıf kaçar.
Tercih ve bütçe meselesi bu. 2K oyunculuk düşünen adamın zaten 5050 ile işi olmaz, gider 5070 falan bakar yani.
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Laptoplar dışında alınmaz çünkü RTX 4060'ın kırpilmiş versiyonu kafasında bir kart. Fiyatı son baktığımda RTX 4060 ile çok benzerdi.
Donanımlara bakarsak RT core gibi şeylerde kısılmaya gidilmiş
Biraz farka RX 9060 XT varken gereksiz bir kart.
Donanımlara bakarsak RT core gibi şeylerde kısılmaya gidilmiş
NVIDIA GeForce RTX 5050 Specs
NVIDIA GB207, 2572 MHz, 2560 Cores, 80 TMUs, 32 ROPs, 8192 MB GDDR6, 2500 MHz, 128 bit
www.techpowerup.com
Biraz farka RX 9060 XT varken gereksiz bir kart.
Bence de NVIDIA düşünen birisi bütçesi yoksa ve yeni nesil kart tercih etmek isterse alınabilir. Ben de zaten RTX 4060 var 5050 alacağımdan değil, merak ettiğimden açtım konuyu. Mesela DLSS farkı var mı aralarında?
Son düzenleyen: Moderatör:
ALCYONEUS
Uzman
Sorduğum çok kişi alınmaz diyor, ne gibi eksileri var sizce?
Çok bir eksiği olduğundan değil. Bant genişliğinden, belleğinin hızından vb. şeylerden bir üst modeline göre daha geride ve daha güncel bir modelini az bir fiyat farkıyla alabiliyorsun. Hiç bilgisi olmayan biri bile fiyatlara baktıktan sonra 5060 almak daha mantıklı diyor. Biraz da güncelliğe bakılıyor. Ekran kartının modeli düşük olduğu zaman ileriki süreçlerde sürücünün sürümü de kullanıcının oynamak istediği oyunlarda/programlarda yeterli olmuyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi
- Dagster3532
-