OnurKelees

Gelişen
İyi akşamlar arkadaşlar. Sistem almayı düşünüyorum ama biliyorsunuz 5000 serisi çıktı. Ben de alsam XX60 serisi kart alırım büyük ihtimal, 1080p oyun için yani. Şimdi 4060'lı hazır sistemler ortalama 25K fiyatlarla satışta ama diyorum almışken bir 5060'ı bekleyelim. Hem güncel hem MFG vs. Ama pahalı olacak diyorlar yani Mart-Nisan gibi çıksa kart mesela 5060-5070 gibi sistemlerin fiyatı ne kadar olur? Sizce 50xx pahalı bile olsa beklenmeli mi, şu an 40xx seri kart almak mantıksız mı olur? AMD düşünmüyorum bu arada. Bütçe konusunda bir şey diyemiyorum ama xx60 kartlı sistem fiyatlarını baz aldığımı anlamışsınızdır zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinde hazırda RTX 4060 olsaydı RTX 5060'a geçme derdim. Ama madem 4060 yok, o halde bekleyebilirsin. Yine de fiyat da önemli. 5000 serisi 4000 serisinin üstüne koyduğu şey aslında sadece MFG diyebiliriz.

Eğer 4060 ile 5060 arasında fazla bir fiyat farkı olursa bu kez de sırf MFG için o fiyat farkı değmeyecek.

Bence AM5'li bir RTX 4060 sistem alsan, DLSS/FG kullanarak 1080p'de 6000 serisine kadar idare edersin.

5060 çıkınca da bu tarz sorunlarla çıkış yapabilir mi sizce? Ayrıca 5060'ın fiyat olarak tuzlu olacağı söyleniyor. O fiyatlara 4060 Ti 16Gb veya 7700XT sistemler de olur büyük ihtimal ama çıkabilir miyim bilemiyorum.
Kart tamamen donanımsal hatalar ve NVIDIA'nın 4000 serisinden beri akıl edemediği stok sorunlarından dolayı bu halde. 5060 nasıl çıkar bilemem. Ama AMD'nin acilen iyi bir kart yapması lazım. Yoksa tıpkı Intel gibi, NVIDIA da şımaracak.

Beklenecekse 9070 bekleyin. İkinci el olarak da 3070-3080 alinabilir ama temizi nereden bulursun bilemem.

Bende aynısını düşünüyorum şu an AMD'nin yeni çıkan kartlarını almak 5000 serisi almaktan kat kat daha iyi. Arada şişen fiyatları da ekleyince 500 dolara yakın fiyat farkı olan kartlar oluyor.

Bende aynısını düşünüyorum şu an AMD'nin yeni çıkan kartlarını almak 5000 serisi almaktan kat kat daha iyi. Arada şişen fiyatları da ekleyince 500 dolara yakın fiyat farkı olan kartlar oluyor.

Kesinlikle. AMD hiç kullanmadım ama butcem olsa net AMD tercih ederdim. Oynadığım oyunlarda genel olarak DLSS oluyor ama FG olmuyor. FG olmayan ama performans özürlü olan (7 Days to Die örneğin) oyunlarda native FG de yok ki. Yine gidip LS3 çalıştırıyorum. Yani cidden 3.5 USD'lik uygulama bile minimal gecikmeyle ayni teknolojiyi sana sunuyor. Sentetik testlerde 9070 XT için 4080 Super seviyesinde bir kart diyebiliriz ama oyunlar da oldukça önemli. Oyun testleri henüz yok. Tahminim 4080 seviyelerinde olacagi yönünde.