Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

winkle0x

Çalışkan
Önüme gelen her şeyi denedim. Yeni PC topladım RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartlı. Monitör de değiştirdim ama işe yaramadı. Sadece bilgisi olanlar yazsın. Bu sorunu yaşayan bir sürü kişi var.

Sistem:
  • RTX 5060 Ti 16 GB.
  • RAM 32 GB.
  • Ryzen 5 7600.
  • A620E anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ayhan Dönmez İtopya'dan aldım sistemi, orada toplattım.

Soğutucu Fazeon A11200LRA 12cm.

aldığım gibi ekran kartını taktım oyunları yükledim başka bir şeye dokunmadım
1758544521949.webp

Soğutucu buysa eğer stok soğutucudan daha kötü performans vermesine şaşmamalı. Değiştirmelisiniz bunu en kısa sürede.

7500F-7600'ü bu tarz bir şeyle dizginlemek çok zor.

İtopya'dakilerin de işine geliyor, ağzını bıçak açmıyor oradakilerin. Ya 5600 CL48 RAM takarlar ya da Fazeon takarlar :D

Bütçe dahilinde bu tarz bir şeyler alabilirsin, hepsi iş görür. Ama Fazeon olmaz.

Bu da olur. Hepsi geçerli bu soğutucuların. 7500F/7600 için. Şu anki sonuç normal kullandığın soğutucuya göre, bir yanlışlık yok. @winkle0x
Garanti olayını bir sor, kasada bir problem olduğunda total olarak gönderiyorsun İtopya'ya, o halde bu Fazeon'u geri takıp göndermen lazım eğer öyle bir durum varsa, firma nasıl yaklaşıyor bilmiyorum. Bir sorup öğrenirsen iyi olur.
Yaşadığın sıcaklık sorunlarına ilişkin afterburner görsellerini ve forumdaki bu linki mail ile gönder. Müşteri memnuniyeti için insiyatif kullanıp sadece soğutucuyu göndermenizi kabul edebilirler. Yeter ki önden sorunu kanıtlı bir şekilde karşıya iletin.

Anakart iyi değil ama iş görür, şu anki sıkıntın o değil. Soğutucu bu model iş görür, üzmez bu bütçede:

Garanti olayını bir sor, kasada bir problem olduğunda total olarak gönderiyorsun İtopya'ya, o halde bu Fazeon'u geri takıp göndermen lazım eğer öyle bir durum varsa, firma nasıl yaklaşıyor bilmiyorum. Bir sorup öğrenirsen iyi olur.

Şimdi garanti olayına bakacağım. Peki, GameBooster Shield 240 tarzı soğutucular iş görür mü?

Aslında bütçem var ama şu sıralar sıkıntıdayım bütçe olarak ve kasayı alalı 2 hafta falan oldu; ondan dolayı fazla harcama yapamıyorum. Ama anakartlık sıkıntım var mı şu an? Soğutucuya 1k’ya kadar ayırabilirim.
Undervolt vesaire yapman lazım bu işlemcilere, tak çalıştır verimli değiller. A çipsette bu olmuyor, PBO kısmından -20 falan veriyorsun ama uygulamıyor sanırım. O yüzden A620 ve B840 uzak durmak lazım bu sokette. Hazır sisteme o yüzden karşıyım, 5600 CL48 RAM, A620 anakart, Fazeon KASA+PSU+Soğucu vesaire.

Şimdi garanti olayına bakacağım. Peki, GameBooster Shield 240 tarzı soğutucular iş görür mü?

Görür ama bu tarz markalara yanaşma. Hava soğutucu yeterli bu işlemciye. 240'lık soğutma alınacaksa da noname markalardan fason üretimden uzak durulmalı.

Undervolt vesaire yapman lazım bu işlemcilere, tak çalıştır verimli değiller. A çipsette bu olmuyor, PBO kısmından -20 falan veriyorsun ama uygulamıyor sanırım. O yüzden A620 ve B840 uzak durmak lazım bu sokette. Hazır sisteme o yüzden karşıyım, 5600 CL48 RAM, A620 anakart, Fazeon KASA+PSU+Soğucu vesaire.

Görür ama bu tarz markalara yanaşma. Hava soğutucu yeterli bu işlemciye. 240'lık soğutma alınacaksa da noname markalardan fason üretimden uzak durulmalı.
Yardımınız için sağ olun. Soğutucuyu değiştireceğim. Peki, 1k’ya iş görür RGB’li soğutucu var mıdır? :D Biraz takıntılıyım öyle şeylere.

Yaşadığın sıcaklık sorunlarına ilişkin afterburner görsellerini ve forumdaki bu linki mail ile gönder. Müşteri memnuniyeti için insiyatif kullanıp sadece soğutucuyu göndermenizi kabul edebilirler. Yeter ki önden sorunu kanıtlı bir şekilde karşıya iletin.
Seninki RGB'liyse önerebilirsin, performansları yakındır bu bütçede zaten. Phantom Spirit'e çıkmadıkça çok fark beklememek lazım, 3 aşağı 5 yukarı aynı performans verecektir.

Yardımınız için sağ olun. Soğutucuyu değiştireceğim. Peki, 1k’ya iş görür RGB’li soğutucu var mıdır? :D Biraz takıntılıyım öyle şeylere.
https://www.gaming.gen.tr/urun/6282...tucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/#reviews

Bu tarzda olabilir, yeterli gelecektir, çok değişeceğini sanmam performansın. Ama undervolt vesaire yapabilseydin iyi olurdu. BIOS içerisinden PBO kısmından uygulamayı hiç denedin mi? PBO kısmı kapalıysa Core Voltage Offset - değer olarak 0.025 vesaire verebiliyor musun, onu bir dene. @winkle0x

Seninki RGB'liyse önerebilirsin, performansları yakındır bu bütçede zaten. Phantom Spirit'e çıkmadıkça çok fark beklememek lazım, 3 aşağı 5 yukarı aynı performans verecektir.

Bendeki bu. RGB'li ve sesli çalışmıyor. 7600x için de maksimum gördüğüm derece 79 oldu. 24 derece iken ortam 50 derecelerde geziyor.

https://www.gaming.gen.tr/urun/6282...tucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/#reviews

Bu tarzda olabilir, yeterli gelecektir, çok değişeceğini sanmam performansın. Ama undervolt vesaire yapabilseydin iyi olurdu. BIOS içerisinden PBO kısmından uygulamayı hiç denedin mi? PBO kısmı kapalıysa Core Voltage Offset - değer olarak 0.025 vesaire verebiliyor musun, onu bir dene. @winkle0x
Bakayım şimdi.

Alabilir o halde. Performanslar yakın olacaktır bu bütçede.
BIOS'ta tek bu var.

Garanti sorusunun cevabı bu herhalde.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-09-22 at 16.50.06.webp
    WhatsApp Image 2025-09-22 at 16.50.06.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 43
  • WhatsApp Image 2025-09-22 at 16.50.06.webp
    WhatsApp Image 2025-09-22 at 16.50.06.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 45
  • resim_2025-09-22_170241044.webp
    resim_2025-09-22_170241044.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 43
Bakayım şimdi.

BIOS'ta tek bu var.

Garanti sorusunun cevabı bu herhalde.
CPU Core voltage Auto yazıyor, üzerine tıklayıp negatif offset verebiliyor musun, verebiliyorsan 0.025 yazıp save & exit yap. Yanlış yazma bu değeri, -0.025 olacak, negatif offset voltage olarak. @winkle0x

Core Performance Boost kapatarak ciddi düsürebilirsin sıcaklığı bir de, deneyebilirsin. FPS kaybı olur derece düşer. İyi bir soğutucuya geçene kadar idare edersin. @winkle0x

CPU Core voltage Auto yazıyor, üzerine tıklayıp negatif offset verebiliyor musun, verebiliyorsan 0.025 yazıp save & exit yap. Yanlış yazma bu değeri, -0.025 olacak, negatif offset voltage olarak. @winkle0x

Core Performance Boost kapatarak ciddi düsürebilirsin sıcaklığı bir de, deneyebilirsin. FPS kaybı olur derece düşer. İyi bir soğutucuya geçene kadar idare edersin. @winkle0x
Yukarıda attığım garanti mesajında, tüm kasam garanti kapsamında değilse parçaları mı değiştirmem gerekiyor, bu konuda ne yapmalıyım?