Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

winkle0x

Çalışkan
Önüme gelen her şeyi denedim. Yeni PC topladım RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartlı. Monitör de değiştirdim ama işe yaramadı. Sadece bilgisi olanlar yazsın. Bu sorunu yaşayan bir sürü kişi var.

Sistem:
  • RTX 5060 Ti 16 GB.
  • RAM 32 GB.
  • Ryzen 5 7600.
  • A620E anakart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Ayhan Dönmez İtopya'dan aldım sistemi, orada toplattım.

Soğutucu Fazeon A11200LRA 12cm.

aldığım gibi ekran kartını taktım oyunları yükledim başka bir şeye dokunmadım
1758544521949.webp

Soğutucu buysa eğer stok soğutucudan daha kötü performans vermesine şaşmamalı. Değiştirmelisiniz bunu en kısa sürede.

7500F-7600'ü bu tarz bir şeyle dizginlemek çok zor.

İtopya'dakilerin de işine geliyor, ağzını bıçak açmıyor oradakilerin. Ya 5600 CL48 RAM takarlar ya da Fazeon takarlar :D

Bütçe dahilinde bu tarz bir şeyler alabilirsin, hepsi iş görür. Ama Fazeon olmaz.

Bu da olur. Hepsi geçerli bu soğutucuların. 7500F/7600 için. Şu anki sonuç normal kullandığın soğutucuya göre, bir yanlışlık yok. @winkle0x
Yukarıda attığım garanti mesajında, tüm kasam garanti kapsamında değilse parçaları mı değiştirmem gerekiyor, bu konuda ne yapmalıyım?
Parçaların ayrı ayrı garantisi var. Tray işlemciyse, onunla AMD ilgilenmiyor; İtopya kendisi bakıyor. Geri kalan parçaların hepsi ayrı ayrı garantili. Ama genel olarak bir sıkıntı yaşadığında İtopya tüm kasayı isteyebilir; hazır kasalara kendileri bakıyorsa, onu arayıp öğrenmen lazım. Mesela ne yaparsan yap, görüntü gelmiyor, siyah ekran kalıyor.

Böyle bir durumda İtopya'ya tüm kasayı göndermen gerekebilir. Bahsi geçen soğutuculardan bir tanesini alıp monte etmen gerekiyor; bununla İtopya ilgilenmez. Senin yeterli tecrüben yoksa, bilen biriyle yapman gerekli. @winkle0x

CPU Core voltage Auto yazıyor, üzerine tıklayıp negatif offset verebiliyor musun, verebiliyorsan 0.025 yazıp save & exit yap. Yanlış yazma bu değeri, -0.025 olacak, negatif offset voltage olarak. @winkle0x

Core Performance Boost kapatarak ciddi düsürebilirsin sıcaklığı bir de, deneyebilirsin. FPS kaybı olur derece düşer. İyi bir soğutucuya geçene kadar idare edersin. @winkle0x
Sadece offset mode var, herhangi bir şey ayarlayamıyorum.

Parçaların ayrı ayrı garantisi var. Tray işlemciyse, onunla AMD ilgilenmiyor; İtopya kendisi bakıyor. Geri kalan parçaların hepsi ayrı ayrı garantili. Ama genel olarak bir sıkıntı yaşadığında İtopya tüm kasayı isteyebilir; hazır kasalara kendileri bakıyorsa, onu arayıp öğrenmen lazım. Mesela ne yaparsan yap, görüntü gelmiyor, siyah ekran kalıyor.

Böyle bir durumda İtopya'ya tüm kasayı göndermen gerekebilir. Bahsi geçen soğutuculardan bir tanesini alıp monte etmen gerekiyor; bununla İtopya ilgilenmez. Senin yeterli tecrüben yoksa, bilen biriyle yapman gerekli. @winkle0x
O zaman ben yeni bir tane soğutucu alıp taksam, bir şey olmaz değil mi? Garantiden yana sıkıntı falan çıkmaz, yani.

Sadece offset mode var, herhangi bir şey ayarlayamıyorum.

O zaman ben yeni bir tane soğutucu alıp taksam, bir şey olmaz değil mi? Garantiden yana sıkıntı falan çıkmaz, yani.
Hazır sistem mevzuatı nasıl işliyor bilmiyorum, firmaya göre değişir. PC'de bir sıkıntı olduğunda göndereceğin zaman Fazeon'u takıp göndermen gerekebilir belki, onun harici problem olmaz. Takarken sıkıntı yapmadığın sürece, kullanıcı hatası ile garanti de ilgilenmiyor.

Uzun lafın kısası bir şey olmaz, alıp takabilirsin. Soğutucu montajı hakkında tecrüben yok ise onun için ayrı konu aç, önemli bir adım çünkü.

Her parçanın kendi garantisi var, Tray işlemci İtopya teminatı altında sadece.

Hazır sistem mevzuatı nasıl işliyor bilmiyorum, firmaya göre değişir. PC'de bir sıkıntı olduğunda göndereceğin zaman Fazeon'u takıp göndermen gerekebilir belki, onun harici problem olmaz. Takarken sıkıntı yapmadığın sürece, kullanıcı hatası ile garanti de ilgilenmiyor.

Uzun lafın kısası bir şey olmaz, alıp takabilirsin. Soğutucu montajı hakkında tecrüben yok ise onun için ayrı konu aç, önemli bir adım çünkü.

Her parçanın kendi garantisi var, Tray işlemci İtopya teminatı altında sadece.
Core CPU voltage'de yapmam gereken bir şey var mı? Herhangi bir değer ayarlayamıyorum, sadece offset mode var.

Core CPU voltage'de yapmam gereken bir şey var mı? Herhangi bir değer ayarlayamıyorum, sadece offset mode var.
Offset mode seçtikten sonra SS at, bakayım o kısma. Ama search kısmından bulma, kendin elle bul o kısmı, öyle offset alıp SS at. Search kısmından yaparsan tam göstermiyor alt grupları.

Offset seçeneği var ama herhangi bir değer verilmiyor; sadece offset mode var, değer verilmiyor.
O zaman A çipsetin azizliğine uğramışsın. Bence bu anakartı da sat, B650M-R al en azından. Bu hazır sistem firmaları tam dayaklık. Böyle de tak çalıştır kullanırsın problem olmaz. Artık insanlara A620 ve Fazeon kakalayıp durmasalar çok iyi olacak, bir de Micron RAM'ler.

Soğutucu için ayrı konu aç, tavsiye yapsınlar. 1000 TL bandına alacağın için hepsi aynı performansı verecek aşağı yukarı ama. Fazeon'dan bir an önce kurtul. @winkle0x

O zaman A çipsetin azizliğine uğramışsın. Bence bu anakartı da sat, B650M-R al en azından. Bu hazır sistem firmaları tam dayaklık. Böyle de tak çalıştır kullanırsın problem olmaz. Artık insanlara A620 ve Fazeon kakalayıp durmasalar çok iyi olacak, bir de Micron RAM'ler.

Soğutucu için ayrı konu aç, tavsiye yapsınlar. 1000 TL bandına alacağın için hepsi aynı performansı verecek aşağı yukarı ama. Fazeon'dan bir an önce kurtul. @winkle0x
Dediklerini uygulayacağım ama BIOS’ta idarelik yapabileceğim bir şey var mı şu anlık?