Dün birkaç oyun daha denedim sırf herhangi bir sorun var mı diye. Denediğim oyunlar RDR 2, Cyberpunk, Doom Dark ages gibi ağır oyunlardı ve hepsini 2K ayarlarda hiç stutter veya drop olmadan yarım saat deneyimledim. Benim fikrimce de donanımsal bir sorun yok fakat NVIDIA Driver'ı veya Rainbow Six: Siege X'in DX12 motoruna geçmesi buna sebebiyet veriyor gibi. Bazı Reddit gibi forumlarda da farklı donanım ile Rainbow Six'te aynı sorunu yaşayanları gördüm. Örneğin RTX 5080 ile gibi güçlü ekran kartıyla, DDR5 RAM olmasına rağmen veya AMD X3D seviyesinde işlemcilerle stutter yaşayanlar da mevcut son 1 yıl içerisinde. Yani çok büyük ihtimalle bahsettiğimiz gibi yazılımsal veya bazı DX12 oyunlarla alakalı problemler mevcut. İlerleyen zamanlarda ara sıra indirip test edeceğim eğer bir çözüme ulaşırsam bu konuya tekrar yazarım aynı sorunu yaşayanlar için.
Stutter çok bela bir konu, sorunun kaynağını bulmak çözüm bulmaktan daha zor. Ya benim gibi gözünü karartıp tüm sistem bileşenlerini değiştireceksin, ya da kabullenip o şekilde kullanacaksın. Şahsen senin gibi sadece bir iki oyunda yaşasam sistemi hiç ellemezdim. Çünkü dediğin gibi RTX 5080 gibi top seviye sistemlerde bile bu sorunla uğraşıp, çözüm arayan kişiler oluyor.

Yerinizde olsam herhangi bir test için R6'yı baz almazdım. Bu oyun çıktığından beri bozuk.

Bu arada yakın bir zamanda işlemcimi Intel i5 14600KF olarak güncelledim ve değiştirmişken R6 ile tekrar denedim o kadar NVIDIA ve R6 güncellemesi geçmesine rağmen işlemci yükselttim hala sadece R6 oyununda stutter oluyor. Bunun dışında yakın zamanda en yüksek ayarlar ile Resident Evil requiem oyununu bitirdim ve 12 - 13 saatlik oynanışımda OBS ile kayıt alıp aynı anda Discord yayını vermeme rağmen 1 kez bile ne FPS düşmesi ne de stutter sorunu yaşadım. Anlayacağınız R6 gerçekten bozuk bir oyun Vulkan seçeneğinin kalkmasından itibaren oynanmaz halde. Ve gerçekten 5060 Ti 16 GB + 14600KF ile nasıl stutter yapabiliyor hâla aklım almıyor...

@werax, mouse 1000 Hz değil mi? Bu titreme sorunu sistemden bağımsız mouse sensörü veya hertz değeri kaynaklı da olabiliyor. Bir kontrol etmende fayda var.

Son düzenleme: