RTX 5060 Ti & i5-12400F sistemde Rainbow Six: Siege'de stuttering ve titreme sorunu

Stutter çok bela bir konu, sorunun kaynağını bulmak çözüm bulmaktan daha zor. Ya benim gibi gözünü karartıp tüm sistem bileşenlerini değiştireceksin, ya da kabullenip o şekilde kullanacaksın. Şahsen senin gibi sadece bir iki oyunda yaşasam sistemi hiç ellemezdim. Çünkü dediğin gibi RTX 5080 gibi top seviye sistemlerde bile bu sorunla uğraşıp, çözüm arayan kişiler oluyor.

Yerinizde olsam herhangi bir test için R6'yı baz almazdım. Bu oyun çıktığından beri bozuk.

Yerinizde olsam herhangi bir test için R6'yı baz almazdım. Bu oyun çıktığından beri bozuk.

Bu arada yakın bir zamanda işlemcimi Intel i5 14600KF olarak güncelledim ve değiştirmişken R6 ile tekrar denedim o kadar NVIDIA ve R6 güncellemesi geçmesine rağmen işlemci yükselttim hala sadece R6 oyununda stutter oluyor. Bunun dışında yakın zamanda en yüksek ayarlar ile Resident Evil requiem oyununu bitirdim ve 12 - 13 saatlik oynanışımda OBS ile kayıt alıp aynı anda Discord yayını vermeme rağmen 1 kez bile ne FPS düşmesi ne de stutter sorunu yaşadım. Anlayacağınız R6 gerçekten bozuk bir oyun Vulkan seçeneğinin kalkmasından itibaren oynanmaz halde. Ve gerçekten 5060 Ti 16 GB + 14600KF ile nasıl stutter yapabiliyor hâla aklım almıyor...

@werax, mouse 1000 Hz değil mi? Bu titreme sorunu sistemden bağımsız mouse sensörü veya hertz değeri kaynaklı da olabiliyor. Bir kontrol etmende fayda var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…