Framegen yani yapay kare üretimi ve upscale aynı şeyler değiller ama bu Techspot'un inceleme tablosunda Q Upscaling diye belirttiği şey oyunun ayarlarından Dlss4 ya da Fsr'yi aktifleştirmek anlamına gelmiyor mu? Ya da artık oyunda en iyi performansı veren hangi teknolojiyse onu. Çünkü benim anladığım, senin de dediğin gibi adamlar kare üretme olarak hangi teknoloji varsa onu açıyorlar. Nvidia'da en sonuncusu olan Dlss4'ü, Amd'de Fsr'yi, ya da Nvidia kart Rtx değil Gtx'se Dlss yerine geçen Nis'i (NVIDIA Image Scalling). Upscaling diye tabir ettikleri şey bu kare üretme teknolojilerinn dışındaki teknolojiler içinde kullanılıyor mu yani?Framegen başka bir şey. DLSS4 veya Fsrframegen diye isimlendirseler bile upscale ile kare üretimi aynı kategoride değil. Oyunlarda upscale kullanımı standart hale getirmek istiyorlar. Bu yüzden bu tarz incelemeler normal.
Yakında RT veya upscale kapamak gibi seçenekler bile olmayacak. Buna alışmak lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?Framegen yani yapay kare üretimi ve upscale aynı şeyler değiller ama bu Techspot'un inceleme tablosunda Q upscaling diye belirttiği şey oyunun ayarlarından DLSS4 ya da FSR'yi aktifleştirmek anlamına gelmiyor mu? Ya da artık oyunda en iyi performansı veren hangi teknolojiyse onu. Çünkü benim anladığım, senin de dediğin gibi adamlar kare üretme olarak hangi teknoloji varsa onu açıyorlar. NVIDIA'da en sonuncusu olan DLSS4'ü, AMD'de FSR'yi, ya da NVIDIA kart RTX değil GTX'SE DLSS yerine geçen nıs'i (NVIDIA ımage scalling). Upscaling diye tabir ettikleri şey bu kare üretme teknolojilerinn dışındaki teknolojiler içinde kullanılıyor mu yani?
Kare üretme açmıyorlar. Upscaling ile kare oluşturmanın alakası yok. Sadece Upscaling'i quality seviyesinde kullanarak RT ile beraber dengeli performans yakalamaya çalışıyorlar.
Multi framegene DLSS4 demeleri veya Framegen'e DLSS 3 derlerdi eskiden, güya kullanıcıların kafası karışmasın diye yapılan bir şeydi. Testlerde framegen açarsalar not olarak belirtirler(upscaling+framegen şeklinde). TechPowerUp ve techspot sadece quality upscaling kullanmış ki bu DLSS quality ve FSR quality oluyor.
Bu DLSS3, DLSS4 işi NVIDIA'nın salaklığı, reklam için rakam büyütüp duruyorlar. Yoksa DLSS var ve framegen var. En son multiframegen geldi. AMD tarafında da FSR var, fsrframegen ve afmf2 gibi 2 ayrı framegen tekniği var.
O zaman yine aynı soruyu soruyorum, Techspot'un kullandığı ayar nedir? RT testlerinde Metro Exodus hariç diğer 6 oyunda Q Upscaling ibaresi var, ben de evde yapsam bu testi, oyun menülerinden nereden aktif edeceğim bu Upscaling'i, quality ya da performance olarak? Çünkü senin dediğine göre bu ayar Dlss4'ün aktif edilmesi değil. Bu arada Q Upscaling'i sadece Techspot kullanıyor. Techpowerup öyle bir ayar kullanmamış ve belirtmemiş de zaten. Kendi sorumu kendim cevaplayayım, upscaling ayarı DLSS quality ya da DLSS performance olarak açılıyor, framegen yani kare oluşturma DLSS4 olarak mı açılıyor ayarlardan?Kare üretme açmıyorlar. Upscaling ile kare oluşturmanın alakası yok. Sadece Upscaling'i quality seviyesinde kullanarak RT ile beraber dengeli performans yakalamaya çalışıyorlar.
Multi framegene DLSS4 demeleri veya Framegen'e DLSS 3 derlerdi eskiden, güya kullanıcıların kafası karışmasın diye yapılan bir şeydi. Testlerde framegen açarsalar not olarak belirtirler(upscaling+framegen şeklinde). TechPowerUp ve techspot sadece quality upscaling kullanmış ki bu DLSS quality ve FSR quality oluyor.
Bu DLSS3, DLSS4 işi NVIDIA'nın salaklığı, reklam için rakam büyütüp duruyorlar. Yoksa DLSS var ve framegen var. En son multiframegen geldi. AMD tarafında da FSR var, fsrframegen ve afmf2 gibi 2 ayrı framegen tekniği var.
@huss92O zaman yine aynı soruyu soruyorum, Techspot'un kullandığı ayar nedir? RT testlerinde Metro Exodus hariç diğer 6 oyunda Q Upscaling ibaresi var, ben de evde yapsam bu testi, oyun menülerinden nereden aktif edeceğim bu Upscaling'i, quality ya da performance olarak? Çünkü senin dediğine göre bu ayar Dlss4'ün aktif edilmesi değil. Bu arada Q Upscaling'i sadece Techspot kullanıyor. Techpowerup öyle bir ayar kullanmamış ve belirtmemiş de zaten. Kendi sorumu kendim cevaplayayım, upscaling ayarı DLSS quality ya da DLSS performance olarak açılıyor, framegen yani kare oluşturma DLSS4 olarak mı açılıyor ayarlardan?
Son düzenleme:
O zaman yine aynı soruyu soruyorum, Techspot'un kullandığı ayar nedir? RT testlerinde Metro Exodus hariç diğer 6 oyunda Q upscaling ibaresi var, ben de evde yapsam bu testi, oyun menülerinden nereden aktif edeceğim bu Upscaling'i, quality ya da performance olarak? Çünkü senin dediğine göre bu ayar DLSS4'ün aktif edilmesi değil. Bu arada Q Upscaling'i sadece techspot kullanıyor. TechPowerUp öyle bir ayar kullanmamış ve belirtmemiş de zaten. Kendi sorumu kendim cevaplayayım, upscaling ayarı DLSS quality ya da DLSS performance olarak açılıyor, framegen yani kare oluşturma DLSS4 olarak mı açılıyor ayarlardan?
@huss92
Evet sadece DLSS aciyorlar. Quality veya performance, artik ne yazmislarsa. Framegenle beraber actiysalar upscale+ framegen olarak not duserler. Multiframegen(DLSS4) kullanirsalar da framegen3X ve framegen4X olarak degisir.
Sorun olan şey Framegen'i DLSS'le beraber isimlendirmeleri(framegen = DLSS3, multiframegen = DLSS4). Bu isleri karistiriyor. Dedigin gibi DLSS4 kullandik diyerek performans tablosu paylasanlar da var. Bunlar DLSS+framegen actiklari anlamina geliyor.
Cevapların için teşekkürler. Evet, hata dediğin gibi Nvidia ve Amd'nin o zaman. Açık bilgilendirme yapmıyorlar. Dlss ile Dlss3 ya da 4'ün arasındaki farkın framegen olduğunu ben bilmiyordum. Dlss4'ü sadece Dlss'in gelişmiş hali sanıyordum ama arada fark framegen teknolojisiymiş. Upscale'in framegen'siz, sadece Dlss ya da Fsr anlamına geldiğini yeni öğrenmiş oldum. Teşekkürler.Evet sadece DLSS aciyorlar. Quality veya performance, artik ne yazmislarsa. Framegenle beraber actiysalar upscale+ framegen olarak not duserler. Multiframegen(DLSS4) kullanirsalar da framegen3X ve framegen4X olarak degisir.
Sorun olan şey Framegen'i DLSS'le beraber isimlendirmeleri(framegen = DLSS3, multiframegen = DLSS4). Bu isleri karistiriyor. Dedigin gibi DLSS4 kullandik diyerek performans tablosu paylasanlar da var. Bunlar DLSS+framegen actiklari anlamina geliyor.
Son bir soru soracağım, Upscale (Nvidia'da CNN ve Transformer olarak geçiyor sanırım) ve Multi Frame Gen aynı anda açılabilirler mi? Çünkü ikisi de performans artırıyor. Eğer ikisi de aynı anda açılabiliyorlarsa ortaya muazzam bir performans artışı çıkar sanırım. @huss92Cevapların için teşekkürler. Evet, hata dediğin gibi Nvidia ve Amd'nin o zaman. Açık bilgilendirme yapmıyorlar. Dlss ile Dlss3 ya da 4'ün arasındaki farkın framegen olduğunu ben bilmiyordum. Dlss4'ü sadece Dlss'in gelişmiş hali sanıyordum ama arada fark framegen teknolojisiymiş. Upscale'in framegen'siz, sadece Dlss ya da Fsr anlamına geldiğini yeni öğrenmiş oldum. Teşekkürler.
Son düzenleme:
Cevapların için teşekkürler. Evet, hata dediğin gibi NVIDIA ve AMD'nin o zaman. Açık bilgilendirme yapmıyorlar. DLSS ile DLSS3 ya da 4'ün arasındaki farkın framegen olduğunu ben bilmiyordum. DLSS4'ü sadece DLSS'in gelişmiş hali sanıyordum ama arada fark framegen teknolojisiymiş. Upscale'in Framegen'siz, sadece DLSS'ya da FSR anlamına geldiğini yeni öğrenmiş oldum. Teşekkürler.
Son bir soru soracağım, upscale (NVIDIA'da cnn ve transformer olarak geçiyor sanırım) ve multi frame gen aynı anda açılabilirler mi? Çünkü ikisi de performans artırıyor. Eğer ikisi de aynı anda açılabiliyorlarsa ortaya muazzam bir performans artışı çıkar sanırım. @huss92
Upscale kullanirken FPS 60'nin altina dusmuyorsa yaninda framegen acilir. 60 FPS altinda framegen acmak yuksek gecikmeye neden oluyor. Keyif vermez.
Çok enteresan şeyler, bunu da çok az kişi bilir herhalde. 60 FPS bu konuda net bir sınır mı, yani upscale kullanırken FPS ne kadar yüksekse frame gen açıldığında gecikme o kadar az mı oluyor?
Ne kadar yuksek o kadar iyi. 60 en alt sinir ki gecikme ile beraber gorsel hatalar basliyor. Monitorun hizida onemli, tablolarda gorecegin gibi cikabilecegi hiz 120'de sabitlenince gecikme agresif bicimde artmaya basliyor.
Giris seviyesi kartlar ve dusuk hizli monitorler(yani bütçe gozeterek yapilan butun sistemler aslinda) framegenle cok uyumsuz diyebiliriz.
Ne kadar yuksek o kadar iyi. 60 en alt sinir ki gecikme ile beraber gorsel hatalar basliyor. Monitorun hizida onemli, tablolarda gorecegin gibi cikabilecegi hiz 120'de sabitlenince gecikme agresif bicimde artmaya basliyor.
Giris seviyesi kartlar ve dusuk hizli monitorler(yani bütçe gozeterek yapilan butun sistemler aslinda) framegenle cok uyumsuz diyebiliriz.
Cevaplar için teşekkürler.
Yeni konular
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347