EmirhanRadicus
Üstün
- Makaleler
- 1
Isterse 4090 kadar kas gucu olsun. 6700 bile FH5 1080p Ultra ayarlarda 10GB VRAM kullaniyor. Dalga mi geciyorsun?VRAM kadar kas gücü de önemli.
Belki kas gücüne abanırlar.
Zaten yazılımsal vs sıkıntısı yok.
AMD'nim bunun dengi çıkaracağı kart eğer kas gücü olarak aynı olup biraz daha VRAM eklerse AMD alınmasının anlamı yok.
Neye dayanarak? RTX 4060 300 dolardan satılıyor. Türkiye'de 11-12K. 5060 hadi diyelim 400 dolar olsun. Türkiye'de maksimum 15-16K olur. Boş sallamalarla RTX 5060 30K olur demekle olmuyor.
AMD yi beğenmeyen yeni bir rakip çıksa onuda beğenmez. Millete anlatamıyorsun. Forumlarda AMD ekran kartları ile ilgili mesajlara bakın bir sürü "AMD iyi değil diye biliyorum (diyebiliyorum özellikle ayrı)" yazılarına denk gelirsiniz.Şimdi bir şey diyeceğim, olmayacak. Her yeni seride modeller aynı olduğu gibi VRAM'ları da aynı kalıyor, ben ne anladım bu işten. Bir tek amiral gemisi XX90 modellerine 2 GB VRAM arttırıp piyasaya sürüyorlar, haklılarda rakipleri yok. Bir gün Intel'in musası AMD geldiği gibi, NVIDIA'nında musası gelir elbet.
Kas gücüne abandıkları zaman zaten VRAM'in fazla olması lazım. Kas gücün 2K Ultrada oynamaya yetse bile VRAM izin vermedikten sonra kas gücünün anlamı yok.
Amiral gemisi gpu üretiminden çekilmeleri gerçekten hiç hoş olmadı, rx 8000 serisinin amiral gemisi olsaydı, muhakkak 40gb felan koyarlardı diye düşünüyorum. Sırf o 40GB belleğede değer yani.AMD yi beğenmeyen yeni bir rakip çıksa onuda beğenmez. Millete anlatamıyorsun. Forumlarda AMD ekran kartları ile ilgili mesajlara bakın bir sürü "AMD iyi değil diye biliyorum (diyebiliyorum özellikle ayrı)" yazılarına denk gelirsiniz.
God of War Ragnarok açılışı 12-13k VRAM'den yapıyor hala kas gücü diyor.Isterse 4090 kadar kas gucu olsun. 6700 bile FH5 1080p Ultra ayarlarda 10GB VRAM kullaniyor. Dalga mi geciyorsun?