ElderAssassin
Yetkin
AAA oyunlarda medium ayarlarda ama low-lowest ayarlara kadar zorlarsak 10 yıl götürür.
Son düzenleyen: Moderatör:
AAA oyunlarda medium ayarlarda ama low-lowest ayarlara kadar zorlarsak 10 yıl götürür.
Şahsen optimizasyon özürlü oyunların olduğunu düşünürsek 1080p kartı. NVCP'de birkaç ayar yapınca görüntü zaten tüm oyunda aşırı net oluyor. Mafia 1080p'de bile 60 fps vermiyor. Hiçbir oyunda darboğaz sorunu yaşamadım.5070 , 1080p kartı değil ki. amaç rekabetçi oyunda sabit 240fps falansa işlemci çok önemli.
3060 bile 2K oynatır ama ayarları kısmadan TLOU 2'yi bile 140fps üstü oynamak ayrı zevkli.Hocam çok kafaya takıyorsunuz böyle şeyleri. 2 seneye bile kim öle kim kala. Zamanla çok şey değişir, belki hala yeterliyken bile siz onu değiştirirsiniz. Aldığınız şey bugün için fiyat olarak uygunsa, işinizi görüyor ve işinize yarıyorsa alın ya da kullanmaya devam edin. Ben 8 GB 4060Ti aldım, 2K monitörle istediğim her oyunu da oynuyorum, alırken fiyatı ve durumu bana çok uyuyordu. Bilmiyorum bu şekilde ne kadar daha devam eder ama etmediği yerde bakarız çaresine.
Bu arada eğer araya DLSS girerse zaten 2k'lık 5070'i 4k'lık ekran kartı yapacaksınız.10 yıl gider. Nvidia her sene yeni seri çıkartmıyor. Size şöyle bir örnek vereyim.
2016 yılının Kasım ayında en son çıkan kart olan GTX 1080 almıştım. 2023 yılında AM5 e geçene kadar kullandım. 1080pde ultrada açıyordu halen ve 6700K işlemcim vardı.
Satmasaydım desteği kesildiği 2025 yılına da taşırdı, yani 9 yıl.
RT ve PT zaten en azından benim için önemli değil. Zorunlu RT açık olan oyunlarda (lumen) ise zaten normal RT ve PT kadar ağır değil.
Şuan 4070i 4K için kullanıyorum ve DLSS performans ile çoğu zaman FG ye gerek kalmadan 70-110 fps arası alıyorum.
Söyleyeceğim o ki 4070 bile şuan 4K da RTsiz ultra ayarlarda DLSS ile oynartıyor. En kötü 8 yıl maksimum da 10 yıl tahmininde bulunuyorum.
Ayrıca şu deneyimimi eklemek isterim, 7-8 yıl 1080 kullandım, 2 yıldır 1440p ve bugün 4K monitöre geçtim. Ayarları gerektiğinde kısarak 4K da oynamak ultra 2K da oynamaktan daha iyi. İmkanınız olursa G65B gibi güzel bir 2K monitörü taksitle alıp keyfinize bakım derim.
Fan değişimi zor bir şey değil. Estetikten vazgeçer, iki tane noctua takar, sonsuz ömürlü fanlar neredeyse.10 yıl eğer fan ömrü falan da yeterse modeli belli değil.