Herkese iyi günler. Benim PSU NZXT C750 2023 Bronze. İçinde PCIe kablosu çıkıyor, lakin bir ucu 8 diğer ucu 6+2 şeklinde tek kablo üzerinden verilmiş. Ama dediğim gibi tek kablodan geliyor. Sitesinde ise önerilen güç tüketimi için 225W demiş. Ben RTX 5070 Gaming Z Trio takmayı düşünüyorum bu PSU'ya, lakin olası bir yanma vb. durum olur mu tereddütte kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim. RTX 5070 içinden 12 hpr kablosu çıkıyor, dönüştürücü ile kullanabilirim ama tek kablodan üzerinden gelmiş olacak. Mantıken herhangi bir yanma vb. durum olur mu? Size danışmak istedim, iyi günler.
Benim 10 senelik CX750 de bile 4 tane ayrı hattan gelen PCI-e var sıfır sıkıntı kullanılıyor fakat 5070'in TDP değeri 250 desek bunun 75W gücü PCI-e slotundan alsa desek 175W gücü tek kablonun karşılayacağını düşünüyorum.
Herkese iyi günler. Benim PSU NZXT C750 2023 Bronze. İçinde PCI-e kablosu çıkıyor, lakin bir ucu 8 diğer ucu 6+2 şeklinde tek kablo üzerinden verilmiş. Ama dediğim gibi tek kablodan geliyor. Sitesinde ise önerilen güç tüketimi için 225W demiş. Ben RTX 5070 Gaming Z Trio takmayı düşünüyorum bu PSU'ya, lakin olası bir yanma vb. durum olur mu tereddütte kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim. RTX 5070 içinden 12 hpr kablosu çıkıyor, dönüştürücü ile kullanabilirim ama tek kablodan üzerinden gelmiş olacak. Mantıken herhangi bir yanma vb. durum olur mu? Size danışmak istedim, iyi günler.
Tek PCI-e kablolu PSU'ların sorunu bu, kaliteli bir model olsa da tek kablo olduğu için bir işe yaramıyor, zaten gücü ekran kartı çekiyor ona max 225W verebilen bir PSU'da 750W güç ne işe yarayacak, garip.
Kart 255w çekiyor, soket ve kablo sıcaklığını kontrol ederek deneyebilirsiniz.
Tek PCI-e kablolu PSU'ların sorunu bu, kaliteli bir model olsa da tek kablo olduğu için bir işe yaramıyor, zaten gücü ekran kartı çekiyor ona max 225W verebilen bir PSU'da 750W güç ne işe yarayacak, garip.
Kart 255w çekiyor, soket ve kablo sıcaklığını kontrol ederek deneyebilirsiniz.
teşşekür ederim öncelikle cevap verdiğiniz için siz olsanız ne yapardınız kesin sorun çıkmaz dıyemıyorum uzun surelı kullanımda ozellıkle ıcım rahat olmaz hep ip üstünde olurum çok arada bırakıyor şahsen psu degıstırsem ek masraf cunku psuyu kasa ılaberaberınde aldım ıcınden gelen kısaca
Benim 10 senelik CX750 de bile 4 tane ayrı hattan gelen PCI-e var sıfır sıkıntı kullanılıyor fakat 5070'in TDP değeri 250 desek bunun 75W gücü PCI-e slotundan alsa desek 175W gücü tek kablonun karşılayacağını düşünüyorum.
İki seçeneğiniz var, ya bu PSU'yu satıp çift PCI-e kablolu veya gen 5 kablolu bir model alacaksınız ya da takıp test edeceksiniz, siyah ekrana düşme, ani kapanma veya kablo/soket ısınması olmazsa kullanırsınız.
Ben bütçe kurtarıyorsa tek kablolu PSU uzun zamandır önermiyorum, kendim de almıyorum, sizin durumunuzda olsam önce takar test ederdim ona göre hareket ederdim.
İyi de attığın PSU'da 2 adet PCI-e kablosu mevcut. 16pin to 12+4 12VHPWR dönüştürücü alacaksın. Tek 8 pin üzerinden 150+75 zaten sınır kart peak atarsa sıkıntı yaşarsın.
Düzenleme: Kesinlikle sağlıklı değil PSU değişmen çok daha sağlıklı olacaktır.
@Oreki bey aydınlatır.
Benim non modüler Tuf 750b bronze da benzer muhtemelen. 3 tane 6+2 vardı diye hatırlıyorum. Tuf 3070 ile çatır çatır kullanıyorum da soru biraz daha farklı gibi geldi. Bende merak ettim şimdi.
@Oreki bey aydınlatır.
Benim non modüler TUF 750b Bronze da benzer muhtemelen. 3 tane 6+2 vardı diye hatırlıyorum. TUF 3070 ile çatır çatır kullanıyorum da soru biraz daha farklı gibi geldi. Bende merak ettim şimdi.
Teşekkür ederim öncelikle cevap verdiğiniz için siz olsanız ne yapardınız kesin sorun çıkmaz dıyemıyorum uzun surelı kullanımda ozellıkle ıcım rahat olmaz hep IP üstünde olurum çok arada bırakıyor şahsen PSU degıstırsem ek masraf cunku PSU'yu kasa ılaberaberınde aldım ıcınden gelen kısaca.
Çok sağ olun cevap verdıgınız ıcın ama yanı sınırlarda gezıyormus gıbı olacagı ıcın ıcım rahat etmıyor öyle diyeyim.
Ben olsam kullanırdım muhtemelen yetecektir. Ama ileride daha çok güç çeken GPU'a geçmeniz durumunda sıkıntı olabilir. Kablo ısınmadığı sürece sorun olmaz. O da kablo kalitesi ve AWG değerlerine göre değişiyor. Zamanında 500W TDP'li kartı 2x8 PCI-e ile yani 300W bağlayarak kullanmıştım 75W X16 slottan gücü alıyordu geri kalanı normal kablodan. Fakat modüler PSU'nun soketi yanmıştı bende aynı şekilde modüler olmayan PSU da kullanmıştım kartı yine kablo sınırından 100-150W fazla güç çekiyordu ama sorun yaşamamıştım, tamamen kaliteye bağlı.
Ben olsam kullanırdım muhtemelen yetecektir. Ama ileride daha çok güç çeken GPU'a geçmeniz durumunda sıkıntı olabilir. Kablo ısınmadığı sürece sorun olmaz. O da kablo kalitesi ve AWG değerlerine göre değişiyor. Zamanında 500W TDP'li kartı 2x8 PCI-e ile yani 300W bağlayarak kullanmıştım 75W X16 slottan gücü alıyordu geri kalanı normal kablodan. Fakat modüler PSU'nun soketi yanmıştı bende aynı şekilde modüler olmayan PSU da kullanmıştım kartı yine kablo sınırından 100-150W fazla güç çekiyordu ama sorun yaşamamıştım, tamamen kaliteye bağlı.
Bahsettiğin 500W TDP'li kart 5090 olmalı bahsettiğin kabloda AWG14 herhalde başka türlü boşta olmadıktan sonra çalıştırman imkansız. Bu PSU'nun o karta yetme ihtimali imkansıza yakın düşük güç tüketiminde ya da UV ile olabilir fakat peak değerlerinde ya PSU zarar görür ya kart.