Eseybet

Çalışkan
RTX 5070 ekran kartım ve Ryzen 5 7500F işlemcim var, bu donanımla rahatlıkla 300 FPS alabiliyorum. Ancak oyunda kısa süreli FPS düşüşleri ve stuttering yaşıyorum; FPS dramatik şekilde düşmüyor ama bu durum oynanışı rahatsız edecek seviyede oluyor. Bunu yaşayan birisi var mı? nasıl çözebilirim bilen varsa yardım ederse sevinirim. (Driverlar güncel)

RTX 5070 ekran kartım ve Ryzen 5 7500F işlemcim var, bu donanımla rahatlıkla 300 FPS alabiliyorum. Ancak oyunda kısa süreli FPS düşüşleri ve stuttering yaşıyorum; FPS dramatik şekilde düşmüyor ama bu durum oynanışı rahatsız edecek seviyede oluyor. Bunu yaşayan birisi var mı? Nasıl çözebilirim bilen varsa yardım ederse sevinirim. (driverlar güncel)

Hangi oyunda problem yaşıyorsun?
Sistemin bütün bileşenleri nedir?
Yük altında sıcaklık ve voltaj değerlerin nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunda problem yaşıyorsun?
Sistemin bütün bileşenleri nedir?
Yük altında sıcaklık ve voltaj değerlerin nedir?
War Thunder oynarken özellikle ani FPS drop sorunları yaşıyorum, fakat diğer oyunlarda böyle bir problem olmuyor(Çok nadirde olsa bazı oyunlarda yine drop yediğim oluyor tabii ama tek seferlik falan oluyor). Bunun dışında masaüstünde de rastgele, genelde 6–7 saatte bir 1–2 saniyelik takılma ve seslerde robotlaşma gibi bir sorun yaşıyorum. Sistemim: AMD Ryzen 5 7500F, Biostar B650MT anakart, Palit RTX 5070 Infinity 3, Crucial Pro 32GB DDR5 5600MHz RAM, Crucial P310 1TB SSD, Vento VG4200S 750W PSU ve AIGO AI DN240D sıvı soğutucu. Yük altında işlemci sıcaklığı 65–70 °C, ekran kartı ise 70–72 °C civarında Voltaj değerlerini bilmiyorum

Ek olarak masaüstünde yaşadığım drop olayı gerçekten moral bozucu bir durum. Sistemim yeni olduğu için böyle bir problem yaşamak beni çok rahatsız ediyor. BIOS’u en son sürüme güncelledim, ekran kartı sürücüsünde önce 577’yi denedim, ardından en güncel sürümlerde de test ettim fakat sorun düzelmedi. Şu anda tekrar BIOS’u son sürüme çektim ve bugün yeniden test edeceğim. Eğer sorun devam ederse fTPM’i kapatmayı deneyeceğim. O da çözmezse forumda ayrı bir konu açmayı düşünüyorum çünkü bu durum artık gerçekten can sıkıcı bir hâle geldi.

War Thunder oynarken özellikle ani FPS düşmesi sorunları yaşıyorum, fakat diğer oyunlarda böyle bir problem olmuyor(çok nadirde olsa bazı oyunlarda yine drop yediğim oluyor tabii ama tek seferlik falan oluyor). Bunun dışında masaüstünde de rastgele, genelde 6–7 saatte bir 1–2 saniyelik takılma ve seslerde robotlaşma gibi bir sorun yaşıyorum. Sistemim: AMD Ryzen 5 7500F, BIOSTAR B650mt anakart, Palit RTX 5070 Infinity 3, Crucial Pro 32 GB DDR5 5600MHz RAM, Crucial P310 1TB SSD, Vento VG4200s 750W PSU ve aıgo AI DN240D sıvı soğutucu. Yük altında işlemci sıcaklığı 65–70 °c, ekran kartı ise 70–72 °c civarında voltaj değerlerini bilmiyorum.

Ek olarak masaüstünde yaşadığım drop olayı gerçekten moral bozucu bir durum. Sistemim yeni olduğu için böyle bir problem yaşamak beni çok rahatsız ediyor. BIOS'u en son sürüme güncelledim, ekran kartı sürücüsünde önce 577'yi denedim, ardından en güncel sürümlerde de test ettim fakat sorun düzelmedi. Şu anda tekrar BIOS'u son sürüme çektim ve bugün yeniden test edeceğim. Eğer sorun devam ederse FTPM'i kapatmayı deneyeceğim. O da çözmezse forumda ayrı bir konu açmayı düşünüyorum çünkü bu durum artık gerçekten can sıkıcı bir hâle geldi.

FTPM'i kapatmayı dene, fTPM bu tür stutter sorunlarına neden olabiliyor.

@DarthVader1, sorunun ekran kartı olduğu ne malum? Trollük yapmanın ne manası var? Biz Amd'den Nvidia karta geçtikten sonra sorunumuz çözüldüğü için AMD'ye çöp diyoruz. Kim Nvidia'dan AMD'ye geçtiği için stutter sorunundan kurtulmuş?

@3035

STUTTHER neden olur?
Neden AMD'ye çöp dediniz merak ettim.
Stutter sistemde eğer yazılımsal olarak her şey yapılmasına rağmen varsa donanımsaldır.

Yapacağınız şey farklı parçalar deneyerek sorunu bulmanız.

3 ayrı AMD kartta denedim hepsinde stutter oluyordu oyunu oynatmayacak derecede. Nvidia aldıktan sonra kurtuldum.

Stutter sistemde eğer yazılımsal olarak her şey yapılmasına rağmen varsa donanımsaldır.

Yapacağınız şey farklı parçalar deneyerek sorunu bulmanız.

3 ayrı AMD kartta denedim hepsinde stutter oluyordu oyunu oynatmayacak derecede. NVIDIA aldıktan sonra kurtuldum.

Hmm, anladım peki.

Denediğin kartları hatırlıyor musun?
Bende bakmak istiyorum hangi modeller ve Nvidia'da hangi kartı kullanıyorsunuz şuan.

Sorun yaşadığın oyunlar hangisi birde onlarıda yazabilir misin?

@DarthVader1, sorunun ekran kartı olduğu ne malum? Trollük yapmanın ne manası var? Biz AMD'den NVIDIA karta geçtikten sonra sorunumuz çözüldüğü için AMD'ye çöp diyoruz. Kim NVIDIA'dan AMD'ye geçtiği için stutter sorunundan kurtulmuş?

Senin sisteminde AMD karttan olduğu ne malum? Belki kullandığın PSU AMD kartına yetmediği için stutter oluyordu? Yeni aldığın NVIDIA kart daha az güç tükettiği için stutter çözülmüş olamaz değil mi:)