Bütçe
25000
@erdalmech04, Goodram tabiri caizse üvey evlat muamelesi görüyor zaten, kolay kolay çipini öğrenemiyorsunuz ya "0" ya da "- / N/A" yazıyor HWiNFO vb. programlarda.
tRFC değeri 400'ü boot ederse kesin A-die ancak etmezse tek tek denemek gerekli çünkü Micron'dan SK Hynix'e kadar herhangi bir model olabilir.

Şanslıysanız çip iyi gelir ve 6000MT/s CL30 açarsınız, veya 5600'de kalır ama stabil olur. En kötü ihtimalle EXPO profili stabil olmaz, açamazsınız. Bunu genelde Micron ve Nanya yapıyor.
SK Hynix ve Samsung için böyle senaryo olması pek mümkün değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
@erdalmech04, Goodram tabiri caizse üvey evlat muamelesi görüyor zaten, kolay kolay çipini öğrenemiyorsunuz ya "0" ya da "- / N/A" yazıyor HWiNFO vb. programlarda.
tRFC değeri 400'ü boot ederse kesin A-die ancak etmezse tek tek denemek gerekli çünkü Micron'dan SK Hynix'e kadar herhangi bir model olabilir.

Şanslıysanız çip iyi gelir ve 6000MT/s CL30 açarsınız, veya 5600'de kalır ama stabil olur. En kötü ihtimalle EXPO profili stabil olmaz, açamazsınız. Bunu genelde Micron ve Nanya yapıyor.
SK Hynix ve Samsung için böyle senaryo olması pek mümkün değil.

Hocam bana ne gibi bir sıkıntı açar peki? Ne yapmam lazım düzgün kullanabilmek için, çöp mu oldu para yani şimdi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bana ne gibi bir sıkıntı açar peki? Ne yapmam lazım düzgün kullanabilmek için, çöp mu oldu para yani şimdi?

Bi' şey demek zor. Çipi belli değil, SK Hynix veya en kötü Samsung gelirse bir sorun yaşamanız pek muhtemel değil. Micron veya Nanya gelirse firma bile bunu garanti edemez. 😃

Düşük %1 ve %0.1 FPS değerleri, micro takılmalar veya 5-6 saniyelik donmalar vs. vs. bunlar başlıca sorunlar. Ha SK Hynix ile yaşama ihtimaliniz yine var ama çeşitli çözüm yolları da mevcut. Bu şekilde uzuyor RAM konusu, sistemi kurduğunuz zaman konu açarsınız diğer arkadaşlarla tekrar yardımcı oluruz.

Bi' şey demek zor. Çipi belli değil, SK Hynix veya en kötü Samsung gelirse bir sorun yaşamanız pek muhtemel değil. Micron veya nanya gelirse firma bile bunu garanti edemez. 😃

Düşük %1 ve %0.1 FPS değerleri, Micro takılmalar veya 5-6 saniyelik donmalar vs. vs. Bunlar başlıca sorunlar. Ha SK Hynix ile yaşama ihtimaliniz yine var ama çeşitli çözüm yolları da mevcut. Bu şekilde uzuyor RAM konusu, sistemi kurduğunuz zaman konu açarsınız diğer arkadaşlarla tekrar yardımcı oluruz.

Hocam beni çok üzdün ya umarım düzgün bir şey gelir RAM şu an kutusunda duruyor kapalı vallahi satıp 13 14'e 16 GB alacağım senin yüzünden.

Hocam beni çok üzdün ya umarım düzgün bir şey gelir RAM şu an kutusunda duruyor kapalı vallahi satıp 13 14'e 16 GB alacağım senin yüzünden.

Üzülmeyin. Dediğim gibi, şu an çipini bilmeden "kesin" yorum yapamayız, sadece ihtimaller.
Sistemi kurun, konu açın tekrar yardımcı oluruz.

Tamam hocam çok teşekkür ederim. Şimdi planım şu. 7500F i alıyorum. B850M-Force'yi alıyorum. PSU olabilirse 850 watt istiyorum çünkü ileride işlemciyi 7800X3D yapmayı planlıyorum. Veya bundan 2-3 sene sonra ekran kartını da değiştirmek isterim diye 850 watt istedim ama parayı çıkartamazsam maalesef 750 alabilirim. Bu sistemi taşıyacağını düşünüyorum. Kasa konusunda da siyah olmasını istiyorum. Güzel soğutması olan bir kasa olursa çok iyi olur. İşlemci soğutucu olarak da şimdilik en ucuz olarak Thermalright Assassin's modelini almayı düşünüyorum. SSD için ise 500 GB laptopumu güzel çalıştıracak herhangi bir SSD olabilir. Maksimum 25'e kadar çıkabilirim.

Tamam hocam çok teşekkür ederim. Şimdi planım şu. 7500F i alıyorum. B850M-Force'yi alıyorum. PSU olabilirse 850 watt istiyorum çünkü ileride işlemciyi 7800X3D yapmayı planlıyorum. Veya bundan 2-3 sene sonra ekran kartını da değiştirmek isterim diye 850 watt istedim ama parayı çıkartamazsam maalesef 750 alabilirim. Bu sistemi taşıyacağını düşünüyorum. Kasa konusunda da siyah olmasını istiyorum. Güzel soğutması olan bir kasa olursa çok iyi olur. İşlemci soğutucu olarak da şimdilik en ucuz olarak Thermalright Assassin's modelini almayı düşünüyorum. SSD için ise 500 GB laptopumu güzel çalıştıracak herhangi bir SSD olabilir. Maksimum 25'e kadar çıkabilirim.
Bu arada gaming gecesini beklemeyi planlıyorum belki 7500F şansıma düşer biraz daha diye.

Attığım 2 modele bakabilirsiniz PSU tarafında.
Kasa ile ilgili birkaç model yazdım yine konuya beğenmezseniz daha farklı alternatifler sunabilirim.
Thermalright Assassin'in hangi modeli? X 120 Refined SE mi?

Element Revo PSU 3.300 TL, Kasa ortalama 4.500 TL, soğutucu 850 TL burası 8.650 TL, yapıyor, fazla fazla bütçe kalıyor zaten. İleride R7 78000X3D -şahsen önermem- için bir soğutucuyu şimdiden alabilirsiniz, örnek olarak; Phantom Spirit 120SE.
PSU olarak HP Performance FS 850 veya 1000 alınabilir.
SSD olarak Exceria Pro, 990 Pro, MP600 Pro NH, M480 Pro, SN850X, Renegade, KC3000 modellerine bakın, hangisi ucuzsa onu alabilirsiniz.

Hocam element Revo konusunda size güveniyorum. Onu seçeceğim. Kasa olarak eğer biraz daha düşürebilirsek fiyatı benim için çok daha iyi olur çünkü SSD fiyatları çok kötü durumda önerdiğiniz SSD'lerden 6 binin altında olan 1 model bile bulamadım. Dediğiniz soğutucuyu alacağım sanırım gerçekten güçlü bir model.

Hocam element Revo konusunda size güveniyorum. Onu seçeceğim. Kasa olarak eğer biraz daha düşürebilirsek fiyatı benim için çok daha iyi olur çünkü SSD fiyatları çok kötü durumda önerdiğiniz SSD'lerden 6 binin altında olan 1 model bile bulamadım. Dediğiniz soğutucuyu alacağım sanırım gerçekten güçlü bir model.

Kasa olarak D501A, D502A bakılabilir. Akvaryum isterseniz İnventus üzerinden VG4202FLA'ya bakın.

Element Revo üzmez ama Performance FS daha iyi bunun bilgisini geçeyim.

O SSD'lerin avantajı DRAM içermeleri. Ömür açısından daha avantajlılar. SN5000 falan var ama o bile 6.000 TL.