Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stalker

Çalışkan
Merhaba,

Yeni aldığım sistemde garip bir sorun yaşıyorum. Eğer monitörü anakarta takıp çalıştırırsam ekran kartı sürücüsü geliyor ama monitörü ekran kartına takarsam sürücü gelmiyor (Ekran kartı HWiNFO'da çalışmıyor olarak gözüküyor, verileri yok.) ve aygıt yöneticisinde "Bu aygıt, kullanabileceği yeterli boş kaynak bulamıyor. (Kod 12) Bu aygıtı kullanmak istiyorsanız bu sistemdeki diğer aygıtlardan birini devre dışı bırakmanız gerekecek" yazıyor.

Sistemim:
  • MSI X670E Tomahawk Wi-Fi
  • R7 7800X3D
  • RTX 5070 Ti Palit Gaming Pro,
  • MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+Gold
  • RAM'ler ise Kingston Beast RGB 32 GB DDR5 6000MT/s CL36 DIMM

Son düzenleyen: Moderatör:
576.28 sürümünü yükledim en son birçok kez güncel sürüm veya en eski sürümü de denedim. Önerdiğiniz bir sürüm var ise onu da kurabilirim. Ek olarak da işlemci ayarlarındaki PCI seçeneklerini de ekledim. Bu arada özveriniz ve desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim. :)

IMG_2496.webp

IMG_2497.webp

IMG_2498.webp

IMG_2499.webp

• Re-Size BAR Support [Enabled]
  • Above 4G memory/Crypto Currency mining [Enabled]
  • M2_1 Gen Mode [Auto]
  • M2_2 Gen Mode [Auto]
  • M2_3 Gen Mode [Auto]
  • M2_4 Gen Mode [Auto]
  • PCI_E1 Gen Switch [Gen4]
  • Chipset Gen Switch [Auto] > Bunu kontrol edin ve düşürmeyiş deneyin.
  • PCI E1 Lanes Configuration [Auto]
  • ASPM Control for CPU PCle [Auto]
Sizin BIOS'ta bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. İki yöntem daha deneyeceğiz.
  • Son sürümü BIOS Flashback ile güncelleyin:

• Olmazsa bir önceki sürümü bu yöntemle yükleyin.

• Re-Size BAR Support [Enabled]
  • Above 4G memory/Crypto Currency mining [Enabled]
  • M2_1 Gen Mode [Auto]
  • M2_2 Gen Mode [Auto]
  • M2_3 Gen Mode [Auto]
  • M2_4 Gen Mode [Auto]
  • PCI_E1 Gen Switch [Gen4]
  • Chipset Gen Switch [Auto] > Bunu kontrol edin ve düşürmeyiş deneyin.
  • PCI E1 Lanes Configuration [Auto]
  • ASPM Control for CPU PCIe [Auto]
Sizin BIOS'ta bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. İki yöntem daha deneyeceğiz.
  • Son sürümü BIOS Flashback ile güncelleyin:

• Olmazsa bir önceki sürümü bu yöntemle yükleyin.

En güncel sürüm ve bir önceki sürümde ayarların hepsini belirttiğiniz şekilde ve iGPU kapatarak denedim maalesef sonuç değişmedi :(

Ek bir bilgi olarak ilk önce MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi anakartı almıştım o karttada aynı sorun vardı ve bir anda kapanıyordu. Bu anakarta da o yüzden geçtim. Onda son sürüm BIOS ve default BIOS ile deneme yapmıştım.

Dosya Ekleri

• IMG_2503.webp
    IMG_2503.webp
    5,3 MB · Görüntüleme: 45
En güncel sürüm ve bir önceki sürümde ayarların hepsini belirttiğiniz şekilde ve iGPU kapatarak denedim maalesef sonuç değişmedi :(

Ek bir bilgi olarak ilk önce MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi anakartı almıştım o karttada aynı sorun vardı ve bir anda kapanıyordu. Bu anakarta da o yüzden geçtim. Onda son sürüm BIOS ve default BIOS ile deneme yapmıştım.
@Recep Baltaş yapamamış adam yardımcı olalım.

Başka bir sistemde dener misiniz kartı? Öncesinde BIOS'tan WiFi kapatıp dener misiniz?

B550 R5 5600 650watt bilgisayarda denedim sorun olmadı sürücüler direkt geldi. Şu an elimde ASUS B840-Plus Wi-Fi var. RAM'leri A2 ve b2'ye taktım görüntü gelmiyor. Bu ana kartta EZ light olmadığı için anlayamadım. Ayrıca bu sistemde RX 6600 XT taktım sorunsuz çalıştı.

Güncelleme: HDMI ile görüntü alabildim fakat aynı sorun bu kartta da yaşanıyor.