RTX 5070 Ti ekran kartının adaptörü zarar verecek şekilde mi duruyor?

cyhriaeth

Üyecik
Selam, yakın zamanda bir RTX 5070 Ti satın aldım ve dün gece kasama taktım, ancak adaptör kabloları biraz eğik duruyor çünkü kasamın camını ancak böyle kapatabiliyorum. 4000 serisinde bu adaptörün oldukça hassas olduğunu duymuştum. Sizce kablonun bu duruşu karta veya adaptöre zarar verecek durumda mıdır? Kartla oyun oynadım, her şey tamamen stabil, sıcaklıklar ve performans stabil, oyun seansının hemen sonrasında adaptöre dokundum orada da sorun yok, ancak fikrinizi merak ettiğim için sormak istedim. Cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

IMG_20250324_012337.webp

IMG_20250324_025615.webp

Sokete doğru ittirebildiğim kadar ittirdim, hafif sağa sola oynattım ve oynama hissetmedim hiç. Zaten sokete oturmasında bir sorun olsa bir stabilite sorunu olurdu değil mi? 2-3 gündür kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar. Her şey tamam olarak değerlendirebilir miyim?

Sokete doğru ittirebildiğim kadar ittirdim, hafif sağa sola oynattım ve oynama hissetmedim hiç. Zaten sokete oturmasında bir sorun olsa bir stabilite sorunu olurdu değil mi? 2-3 gündür kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar. Her şey tamam olarak değerlendirebilir miyim?

Stabilite sorunu olmaz yazılımı etkileyen bir şey değil çünkü. Oradaki pinler tam temas etmiyor dolayısıyla taşıyabileceği akım kapasitesi düşüyor, daha da ısınıyor. Ve sonra sağda sola gördüğümüz yanan RTX 4090'lar gibi olabiliyor ondan dolayı dedim her ne kadar 300W ceksede garanti olması açısından.

Oyun sırasında GPU sıcaklığı 62-63C'yi geçmedi, oyun sonrasında kasa camını çıkarıp adaptöre dokundum orada da ekstra bir ısı yoktu. Sanırım paranoyayı bırakmam lazım 😄

Geri
Yukarı Alt