Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mehmet bey

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar.
Bu tür sorunlar ile karşılaşıyorum. Temiz kurulum yaptım birkaç kere ama fayda etmedi. Bilgisayarcı bile temiz kurulum yaptı bir şey düzelmedi. İnternetimde bir sorun yok sürücüleri güncellesem de aynı sorun güncellemesem de. Şu anda ayarlar kısmından Windows Update bile güncelleme yapmıyor hata veriyor. Restart yap diyor yapıyorum açılınca aynı şey oluyor güncellemiyor.

IMG_3202.webp

Chrome üzerinden de indirdiğim hiçbir şey çalışmıyor. Uygulama düzgün başlatılamadı hatası veriyor. İndiriyorum ama kuramıyorum.

IMG_3182.webp

IMG_3203.webp

İnternet çok ağır işliyor. Armoury Crate'nin güncellemesi var ama internet çok ağır işlediği için güncelleyemiyorum. Steam de çok yavaş indiriyor ve sürekli 0 Mbps'ye düşüyor. Sorun neyde nasıl bir yol izlemeliyim hiçbir fikrim yok.

IMG_3204.webp

IMG_3195.webp

IMG_3194.webp

Ayrıca bilgisayar da çok ağır çalışıyor. Ayarları bile açarken geç açıyor. Açılışı da geç oluyor. Herhangi bir uygulamaya girerken anlık donmalar oluyor.

Hevesle aldım ama o kadar sinirlendirdiki eğer 2 gün daha yapamazsam satacağım. Bir oyun bile oynayamadım. ( bilgisayarı parça parça aldım.)

Bilgisayarcı bana Windows'ta sorun olduğunu söyledi. Temiz kurulum yaptı (lisans bile aldım) eve getirdim bilgisayarı aynı sonuç.

SSD'yi bilgisayarcı test etti sorun yok dedi. RAM'leri Memtest86 ile ben test ettim ( başka bilgisayardan indirdim USB'ye kurdum öyle yaptım çünkü benim bilgisayarımdan sadece Microsoft Store'den bir şey indirebiliyorum) sorun çıkmadı.
Yardımcı olabilecek biri var mı lütfen.

Dosya Ekleri

• IMG_3193.webp
    IMG_3193.webp
    74,5 KB · Görüntüleme: 207
  • IMG_3201.webp
    IMG_3201.webp
    386 KB · Görüntüleme: 242
  • IMG_3199.webp
    IMG_3199.webp
    79,7 KB · Görüntüleme: 172
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar.
Bu tür sorunlar ile karşılaşıyorum. Temiz kurulum yaptım birkaç kere ama fayda etmedi. Bilgisayarcı bile temiz kurulum yaptı bir şey düzelmedi. İnternetimde bir sorun yok sürücüleri güncellesem de aynı sorun güncellemesem de. Şu anda ayarlar kısmından Windows Update bile güncelleme yapmıyor hata veriyor. Restart yap diyor yapıyorum açılınca aynı şey oluyor güncellemiyor.

Eki Görüntüle 158630

Chrome üzerinden de indirdiğim hiçbir şey çalışmıyor. Uygulama düzgün başlatılamadı hatası veriyor. İndiriyorum ama kuramıyorum.

Eki Görüntüle 158632

Eki Görüntüle 158631

İnternet çok ağır işliyor. Armoury Crate'nin güncellemesi var ama internet çok ağır işlediği için güncelleyemiyorum. Steam de çok yavaş indiriyor ve sürekli 0 Mbps'ye düşüyor. Sorun neyde nasıl bir yol izlemeliyim hiçbir fikrim yok.

Eki Görüntüle 158627

Eki Görüntüle 158626

Eki Görüntüle 158625

Ayrıca bilgisayar da çok ağır çalışıyor. Ayarları bile açarken geç açıyor. Açılışı da geç oluyor. Herhangi bir uygulamaya girerken anlık donmalar oluyor.

Hevesle aldım ama o kadar sinirlendirdiki eğer 2 gün daha yapamazsam satacağım. Bir oyun bile oynayamadım. ( bilgisayarı parça parça aldım.)

Bilgisayarcı bana Windows'ta sorun olduğunu söyledi. Temiz kurulum yaptı (lisans bile aldım) eve getirdim bilgisayarı aynı sonuç.

SSD'yi bilgisayarcı test etti sorun yok dedi. RAM'leri Memtest86 ile ben test ettim ( başka bilgisayardan indirdim USB'ye kurdum öyle yaptım çünkü benim bilgisayarımdan sadece Microsoft Store'den bir şey indirebiliyorum) sorun çıkmadı.
Yardımcı olabilecek biri var mı lütfen.
Windows Update ile sürücü güncellemesi yapmayın, genelde yanlış driver kuruyor geçenlerde bozdu bilgisayarımı. @Recep Baltaş yardımcı olabilir.

Ya dosyalar bozuk iniyor ya da indikten sonra bozuluyor. Bir de aşırı yavaşlık var. Buna üç bileşen sebep olabilir:
  • SSD > CrystalDiskInfo görüntüsü alalım.
  • RAM > Test etmişsin.
  • WiFi kontrolcü > Modelini belirt.
Cihazdaki WiFi kontrolcü nedir?

Ya dosyalar bozuk iniyor ya da indikten sonra bozuluyor. Bir de aşırı yavaşlık var. Buna üç bileşen sebep olabilir:
  • SSD > CrystalDiskInfo görüntüsü alalım.
  • RAM > test etmişsin.
  • Wi-Fi kontrolcü > modelini belirt.
Cihazdaki Wi-Fi kontrolcü nedir?

CrystalDiskInfo'yu nasıl indireceğim bu bilgisayara Google'dan indirip kuramıyorum. Bu uygulama düzgün başlatılmadı hatası veriyor. Eğer başka bilgisayardan indirip kurabilir miyim?

Wi-Fi kontrolcüsü dediğin ne oluyor bilgisayar hakkında çok bir bilgim yok kablolu bağlanıyorum ben.
IMG_3206.webp

Belki kurulum ISO'su bozuk olabilir. Buradan güncel 24H2 kurabilir misni?

Bilgisayarcıya götürdün aynı şeyi söyledi yeni Windows kurdu ama ne zaman sürücüleri güncelliyecek olsam aynı hatalar çıkıyor. Bir de şimdi yeniden başlat dedim ama SSD'yi görmüyor artık galiba SSD bozuk olabilir mi? Her Windows kurduktan sonra hata veriyor.
Güncellem: Şansıma bak şimdi de SSD okumuyor. Galiba SSD bozuk çıktı ama bilgisayarcı test etmişti sorun yok dedi.

IMG_3207.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarcıya götürdün aynı şeyi söyledi yeni Windows kurdu ama ne zaman sürücüleri güncelliyecek olsam aynı hatalar çıkıyor. Bir de şimdi yeniden başlat dedim ama SSD'yi görmüyor artık galiba SSD bozuk olabilir mi? Her Windows kurduktan sonra hata veriyor.Eki Görüntüle 158811

Bilgisayarcılara pek güvenme çok yakından tanımadığın biriyse.
Sen o linteki ISO dosyasını indirip, Rufus ile yazıp, sonra bir temiz kurulum daha yap. Son çare bu, olmazsa yine çözüm üretilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.