xLeomessi

Becerikli
Evet, uzun zaman RX 590 kullanıp nihayet üst düzey bir sistem kurdum. 5070 Ti kullanıcısıyım, son 1 aydır ara ara ekran takılıp siyah ekran oluyor. 1 dakika içerisinde geri geliyor ve grafik kartı sürücüsü ile alakalı bir problem oluştu yazıyor. Tipik AMD WattMan hatasının NVIDIA versiyonu.
Demem o ki, kusursuz bir şey olmadığını görmüş olduk. Zaten ucuza denk geldiği için almıştım, NVIDIA da sütten çıkmış ak kaşık değilmiş. Umarım bir an evvel bu problemi çözerler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef artık düzgün çalışanına değil az sorun çıkartana yönelmeye çalışıyoruz.

Event Viewer'a hata yazıyor olabilir. Belki oradan bir şeylere ulaşabiliriz.

Palit GamingPro-S 5070 Ti var bende. 1-2 kez günlük kullanımda PC donmuştu ve "bip" şeklinde driver reset sesiyle kendine geşmişti, siyah ekrana düşmüyordu. BIOS'dan kartın slotunu Gen 4'e alınca rahatladı ki zaten 5070 ve 5070 Ti 'ın Gen 5 sorunlarıyla ünlü olduğu bariz; Reddit konuları vs. de epeyce var. Onun dışında şu an tek sorunum Win+P ile uzat deyip yan ekranı açınca ilk bir iki saniyede fareyi hareket falan ettirirsem driver çöküyor; o da herhalde güncellemelerle düzelir.

Maalesef artık düzgün çalışanına değil az sorun çıkartana yönelmeye çalışıyoruz.

Event Viewer'a hata yazıyor olabilir. Belki oradan bir şeylere ulaşabiliriz.
Ona nereden bakacağım hocam?
Palit GamingPro-S 5070 Ti var bende. 1-2 kez günlük kullanımda PC donmuştu ve "bip" şeklinde driver reset sesiyle kendine geşmişti, siyah ekrana düşmüyordu. BIOS'dan kartın slotunu Gen 4'e alınca rahatladı ki zaten 5070 ve 5070 Ti 'ın Gen 5 sorunlarıyla ünlü olduğu bariz; Reddit konuları vs. de epeyce var. Onun dışında şu an tek sorunum Win+P ile uzat deyip yan ekranı açınca ilk bir iki saniyede fareyi hareket falan ettirirsem driver çöküyor; o da herhalde güncellemelerle düzelir.
İlginç cidden, tat kaçırıyor maalesef. Umarım güncelleme ile hallederler.

@xLeomessi Ayrıca Windows 11 de çok masum değil, son güncellemelerle baş gösteren siyah ekran sorunları var diye duydum. Buyurun bu da kaynağı.

Ona nereden bakacağım hocam?

İlginç cidden, tat kaçırıyor maalesef. Umarım güncelleme ile hallederler.
Gen 4 ayarını yaptınız mı siz? Bence bir yapın. Onunla ilgili Reddit konusunu da atayım hatta; birçok kullanıcı gibi benim de Windows donmalarımı epey azalttı. Oyunları zaten sıkıntısız oynuyorum.

@xLeomessi ayrıca Windows 11 de çok masum değil, son güncellemelerle baş gösteren siyah ekran sorunları var diye duydum. Buyurun bu da kaynağı.

Gen 4 ayarını yaptınız mı siz? Bence bir yapın. Onunla ilgili Reddit konusunu da atayım hatta; birçok kullanıcı gibi benim de Windows donmalarımı epey azalttı. Oyunları zaten sıkıntısız oynuyorum.

Gen 4 ayarı yapmadım hocam, kartı sök tak yapmam mı gerekiyor?