Merhaba,

Sistemim başlıkta yazmaktadır. Sistemi yeni aldım ve yanına aldığım 2K monitörde sorun çıktığı için iadeye verdim. Para gelince tekrar monitör alacağım ama hangi çözünürlükte alsam karar veremedim. İki çözünürlük için de kaliteli modellere param yetiyor. Birine soruyorum o karta 2K gider diyor başka biri 4K gider diyor. Mevcut olarak 1080p 24" 200 Hz bir ekranım var.

4K monitör alırsam kart çoğu oyunu ultrada kas gücüyle 60 FPS açıyor testlere göre fakat şöyle bir sıkıntı var ki 4K ekran 2K çözünürlükle kullanılamıyor (tam katı olmadığından), ekran kartı taşımadığında 1080'e düşmek zorundayım. 4K 160 Hz 1080p 320 Hz Dual mod monitörler de gördüm, onlardan birini de alabilirim veya dediğim gibi direkt 2K alabilirim.

Ağırlıklı olarak hikâyeli oyun oynayıp dizi/film izleyeceğim. İki çözünürlük için de alabileceğim modelleri çoktan belirledim, sizlerden sadece mantıklı olan çözünürlüğün hangisi olduğunu söylemenizi istiyorum.

Bir de 2K ve 4K arasında "vay be!" dedirten bir fark oluyor mu?

Bende de aynı sistem parçaları var 2K tercih ettim 260 Hz tercih ettim.
4K işine RTX 5080 Super ya da RTX 5090 olmadan girmek bana mantıklı gelmiyor.
4K 60 Hz takılacağım dersen bir şey diyemem tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sistem parçaları var 2K tercih ettim 260Hz tercih ettim.
2K alırsam 300 Hz alacağım bende. Bir yandan 4K alıp kaldırmadığı oyunlarda 1080p düşmek de mantıklı geliyor ki kaldırmadığı oyun pek yok bir de DLSS ve MFG işin içine girince zaten 4k ultrada oynatmadığı oyun kalmıyor şu an.

İllaki 2K ile 4K arasındaki kalite farkı net belli olur diye düşünüyorum. İyi FPS alabileceğini düşünüyorsan 4K tercih et, ben 5070 Ti 4K'da üzebilir diye düşündüğüm için 2K tercih ettim. Bir de 4K monitörlerin fiyatları bayağı kalındı.

İllaki 2K ile 4K arasındaki kalite farkı net belli olur diye düşünüyorum. İyi FPS alabileceğini düşünüyorsan 4K tercih et, ben 5070 Ti 4K'da üzebilir diye düşündüğüm için 2K tercih ettim. Bir de 4K monitörlerin fiyatları bayağı kalındı.
Evet ileride üzecek ama şu anlık benim oynadığım/oynayacağım oyunları gayet sırtlıyor. Bir de dizi/film işin içine girince 4K çok daha tatmin eder gibi. Ekran kartının öldüğü oyunlarda da 1080'e düşmek nasıl hissettirir onu bilmiyorum ama yıllardır da 1080p kullanıyorum yani koymaz gibi.