PSU, kasa, anakart, soğutucu için ayrı bütçe belirtin ona göre bakalım.
Fiyat konusunda hiç bilgim yok o yüzden tam bir şey diyemiyorum. Sadece istediğim özellikler PSU atom bombasına dönüşmesin, kasanın fanları çok ses çıkartmasın, anakart ise önerdiğiniz parçalara uygun bir anakart olsun, soğutucu da emin değilim sıvı soğüutma mı kule tipi mi. Böyle special menü gibi oluyor ama gerçekten fiyat konusunda bilgim yok :) :D

Bütçe önemli, çünkü 7800X3D 5080 sistemi 5000 TL'lik anakart da çalıştırır, 25.000 TL'lik anakart da.

Yani bana toplam bütçe vermeniz lazım yoksa parçalar arasında kayboluruz.

Bir de yoğun oynadığınız oyunlar neler, ona göre işlemciyi de değiştirelim.

İşlemci.
Anakart.
RAM.
Ekran kartı.
SSD.
PSU.
Kasa, değiştirebilirsiniz örnek.
Soğutucu.

100.000 TL.

Son düzenleme:
Bütçe önemli, çünkü 7800X3D 5080 sistemi 5000 TL'lik anakart da çalıştırır, 25.000 TL'lik anakart da.

Yani bana toplam bütçe vermeniz lazım yoksa parçalar arasında kayboluruz.

Bir de yoğun oynadığınız oyunlar neler, ona göre işlemciyi de değiştirelim.
FPS ve hikayeli oyunlar oynuyorum genellikle. Anakart olarak ilk yazıda yazdığım 3 parçayı görüyorum her forumda o yüzden onlardan hangisi yeterli gelirse onu istiyorum. Abartı da olmasına gerek yok, düşük kalmasına da gerek yok. Kasa ve PSU olarak bildiğim iyi markalar FSP, Corsair, XPG ve en son attığım rajintek ve enermax. Soğutucu ise Lian Li Galahad II 360mm düşünmüştüm ama kule tipi mi daha iyi sıvı soğutma mı onda emin değilim onu siz söylerseniz sevinirim. Karar vermediğim ekipmanları en uç noktadan hesaplarsam X870 13-15k arası sanırım. Linkli olarak attığım kasa ve psu toplam 11k falan oluyor. Lian Li 6k yani hepsinin toplamı 32k falan oluyor sanırım. İlla fiyat lazımsa bu şekilde fiyat verebilirim. Sizin attığınız işlemci, ram, ekran kartı, ssd 74k tutuyor yani toplam benim verdiğim diğer ekipman fiyatlarıyla 106k falan oluyor işte düz hesap 110k falan olabilir.

Çok güzel sistem olmuş tam istediğim gibi

İşlemci rekabetçi oyunları çok oynamıyorsanız 9700X yapılabilir, bu işlemcileri soğutmak zor değil, LS720 gayet yeterli, fazlası gereksiz olur, sıvı soğutma olsun diye seçtim.

İşlemci rekabetçi oyunları çok oynamıyorsanız 9700X yapılabilir, bu işlemcileri soğutmak zor değil, LS720 gayet yeterli, fazlası gereksiz olur, sıvı soğutma olsun diye seçtim.
Rekabetçi oynuyorum :) Sistem çok hoşuma gitti elinize emeğinize sağlık, zaman ayırıp araştırdığınız için çok teşekkür ederim :):) Son dediğiniz ithafen son bir şey daha soracağım. Phantom Spiriti ben 4070Tis için istiyordum ama araştırdığım çoğu yerde sıvı soğutma daha iyi diye görmüştüm. Eğer bu sıvı soğutmaya göre daha iyiyse onu tercih edeyim.

Bu Phantom spiriti biraz geçer performans olarak, o tarz kasalarda kule tipi de biraz çirkin görünüyor, sıvı soğutma daha iyi durur.

Bir de indirimde şu soğutucu var ama radyatörü kalın olduğu için her kasaya sığmıyor, bunu da değerlendirebilirsiniz.

Tekrardan çok teşekkür ederim :) :) Peki bu attığınız kasaya sığar mı?