demjr
Yetkin
Denemekten zarar gelmez, bir deneyip geliyorum.Çözünürlük düşürüp, ayar kısarsan işlemciye daha çok yük biner.
Denemekten zarar gelmez, bir deneyip geliyorum.Çözünürlük düşürüp, ayar kısarsan işlemciye daha çok yük biner.
Grafik kısarsanız daha yüksek FPS alırsınız ama işlemciye daha fazla yük biner.Hocam, bu durum için galiba tek yapabileceğim şey grafikleri kısıp Vsync açmak galiba.
Şimdi yapıyorum.
Hocam, zaten tüm çekirdeklere -25 verdik biz.BIOS'tan PBO ayarı falan yap onun için de @Ayhan Dönmez'e danış.
Hocam, ben daha çok fan sesinden rahatsız oluyorum diyelim. Sıcaklık 85-90 derece olması beni çok ilgilendirmez ama fanlar çok hızlı dönünce sinir oluyorum biraz.Grafik kısarsanız daha yüksek FPS alırsınız ama işlemciye daha fazla yük biner.
90 derece AM5'te sorun değil 7000 serisinden beri. 95 derecede 1 yıl çalışsa yine bir şey olmaz. Bunu kesinlikle idrak etmeli PC ile uğraşanlar.
Bunun dışında o soğutucuyu ters montaj yapmalısınız ve offset mount yapmalısınız eğer yapmadıysanız internette rehberler var.
Thermal throttling yapıp saat hızı kısmadığı sürece sıcaklığı kafanıza takmanıza gerek yok.
İlk ss'de 4700'e düşmüş, diğerinde 5220'ye çıkmış, ne değiştirdin ?Şimdi yapıyorum.
Grafikleri düşürüp Vsync açınca çok sessiz oldu gerçekten.
Eki Görüntüle 263452
Birisi CPU ve RAM.
Hocam, zaten tüm çekirdeklere -25 verdik biz.
Hocam, ben daha çok fan sesinden rahatsız oluyorum diyelim. Sıcaklık 85-90 derece olması beni çok ilgilendirmez ama fanlar çok hızlı dönünce sinir oluyorum biraz.
@fortunee @SHERLOCKED @Yakuza değerler normal mi?
Eki Görüntüle 263453
Hocam, birisini CPU ve RAM ile tes ettim.İlk ss'de 4700'e düşmüş, diğerinde 5220'ye çıkmış, ne değiştirdin ?
Şimdi yapıyorum.
Grafikleri düşürüp V-Sync açınca çok sessiz oldu gerçekten.
Eki Görüntüle 263452
Birisi CPU ve RAM.
Hocam, zaten tüm çekirdeklere -25 verdik biz.
Hocam, ben daha çok fan sesinden rahatsız oluyorum diyelim. Sıcaklık 85-90 derece olması beni çok ilgilendirmez ama fanlar çok hızlı dönünce sinir oluyorum biraz.
@fortunee @SHERLOCKED @Yakuza değerler normal mi?
Daha garip olanı 2. SS'de 1.14v ile daha düşük 89 derece almış ve işlemci full hızda çalışıyor görünüyor. Ölçüm sanki sıkıntılı gibi geldi bana da.136W 94 derece kesinlikle anormal. Montajı hatalı yapmış olabilir misiniz? Vidaları tek seferde sıkmamışsınızdır umarım?