Hocam, bu durum için galiba tek yapabileceğim şey grafikleri kısıp Vsync açmak galiba.
Grafik kısarsanız daha yüksek FPS alırsınız ama işlemciye daha fazla yük biner.

90 derece AM5'te sorun değil 7000 serisinden beri. 95 derecede 1 yıl çalışsa yine bir şey olmaz. Bunu kesinlikle idrak etmeli PC ile uğraşanlar.

Bunun dışında o soğutucuyu ters montaj yapmalısınız ve offset mount yapmalısınız eğer yapmadıysanız internette rehberler var.

Thermal throttling yapıp saat hızı kısmadığı sürece sıcaklığı kafanıza takmanıza gerek yok.

Denemekten zarar gelmez, bir deneyip geliyorum.

Üst seviye sistem alanlara/durumu yetenlere her zaman R7 9950X3D tavsiye ederim (Zen 6 10950X3D çıkana kadar). 8 çekirdekli R7 9850X3D işlemcisi + 8 çekirdekli 5800 MHz OC'li 9700X var onda öyle farz et, X3D olan 5600 MHz ve sadece oyun exe'sine ayırıyorsun. Kalan bütün ıvır zıvır Windows arka plan Chrome-YT-Spotify-yayın-kamera-klavye-fare-oyun anticheat-steam/epic overlay-oyun launcher o bu ne halt varsa 32 MB L3 olan 2. CCD'ye sallıyorsun ki onun da tek çekirdek hızı 5800 MHz bayağı iyidir. Süper rahatlık, konfor, luxury class.

Şimdi yapıyorum.

Grafikleri düşürüp Vsync açınca çok sessiz oldu gerçekten.

Screenshot 2026-07-05 232714.webp

Birisi CPU ve RAM.

BIOS'tan PBO ayarı falan yap onun için de @Ayhan Dönmez'e danış.
Hocam, zaten tüm çekirdeklere -25 verdik biz.

Grafik kısarsanız daha yüksek FPS alırsınız ama işlemciye daha fazla yük biner.

90 derece AM5'te sorun değil 7000 serisinden beri. 95 derecede 1 yıl çalışsa yine bir şey olmaz. Bunu kesinlikle idrak etmeli PC ile uğraşanlar.

Bunun dışında o soğutucuyu ters montaj yapmalısınız ve offset mount yapmalısınız eğer yapmadıysanız internette rehberler var.

Thermal throttling yapıp saat hızı kısmadığı sürece sıcaklığı kafanıza takmanıza gerek yok.
Hocam, ben daha çok fan sesinden rahatsız oluyorum diyelim. Sıcaklık 85-90 derece olması beni çok ilgilendirmez ama fanlar çok hızlı dönünce sinir oluyorum biraz.

@fortunee @SHERLOCKED @Yakuza değerler normal mi?

Screenshot 2026-07-05 232614.webp

Son düzenleme:
Şimdi yapıyorum.

Grafikleri düşürüp Vsync açınca çok sessiz oldu gerçekten.

Eki Görüntüle 263452

Birisi CPU ve RAM.

Hocam, ben daha çok fan sesinden rahatsız oluyorum diyelim. Sıcaklık 85-90 derece olması beni çok ilgilendirmez ama fanlar çok hızlı dönünce sinir oluyorum biraz.

Eki Görüntüle 263453
İlk ss'de 4700'e düşmüş, diğerinde 5220'ye çıkmış, ne değiştirdin ?

Şimdi yapıyorum.

Grafikleri düşürüp V-Sync açınca çok sessiz oldu gerçekten.

Eki Görüntüle 263452

Birisi CPU ve RAM.

136W 94 derece kesinlikle anormal. Montajı hatalı yapmış olabilir misiniz? Vidaları tek seferde sıkmamışsınızdır umarım?

136W 94 derece kesinlikle anormal. Montajı hatalı yapmış olabilir misiniz? Vidaları tek seferde sıkmamışsınızdır umarım?
Daha garip olanı 2. SS'de 1.14v ile daha düşük 89 derece almış ve işlemci full hızda çalışıyor görünüyor. Ölçüm sanki sıkıntılı gibi geldi bana da.