The Semih

Uzman
Makaleler
1

Hardware unboxed YouTube kanalı güzel bir video paylaşmış, 22 oyunun ortalamasını aldığı zaman 5070 Ti performans olarak 3-5 fps daha önde şu anda ama 9070XT fiyatı sorun olmasa gerçekten çok başarılı bir kartmış bir kez daha görmüş oldum. Upscale konusunda DLSS4 ile kafa kafaya neredeyse ama Motion Vector da DLSS çok daha iyi hala. Benim için en önemli fark DLSS kütüphanesi çok geniş olması ve üzerine 5K koyup alma sebebim diyebilirim ben aldığımda fiyat farkı böyleydi.

Aralarında şu an 7k-8k var. Hatta Nitro modeli bile indirimde 33K'ya düştüğü oluyor. Şahsen oyun kütüphanesi geniş diye bu kadar basmazdım, diğer parçalara yatırım yapar geçerdim.

Aralarında şu an 7k-8k var. Hatta Nitro modeli bile indirimde 33K'ya düştüğü oluyor. Şahsen oyun kütüphanesi geniş diye bu kadar basmazdım, diğer parçalara yatırım yapar geçerdim.

Ben uğraşmayı sevmiyorum hocam, oyunu alıyorum FSR4 açamazsam sinir olurum çünkü 33K para verip FSR3 ile oynatırsa bana ben iade ederim kartı. Herkesin düşüncesi farklı olabilir ama NVIDIA benim amaçlarıma çok daha iyi hizmet ediyor paramın hakkınıda verdi açıkçası.

Vatan da Nitro+ 9070XT indirime girmişti öyle bir indirim yakalarsan 9070XT al geç bence fiyat farkı çok 5070 Ti ile arasında.

Ben uğraşmayı sevmiyorum hocam, oyunu alıyorum FSR4 açamazsam sinir olurum çünkü 33K para verip FSR3 ile oynatırsa bana ben iade ederim kartı. Herkesin düşüncesi farklı olabilir ama NVIDIA benim amaçlarıma çok daha iyi hizmet ediyor paramın hakkınıda verdi açıkçası.
Oynadığın hangi oyunda FSR yok merak ettim.

Oynadığın hangi oyunda FSR yok merak ettim.

Birçok oyun oynuyorum PC de 60 tane oyun kurulu şu anda, dün oynadığım son 2 oyunda FSR4 desteği yok mesela Crysis 3 ve RDR2 diyeceksin o oyunlarda DLSS FSR ne gerek var ama sorun FPS değil işte, native dediğim ayar TAA'dır ve oyun dünyasının en kötü kenar yumuşatma ayarı bu şu anda, TAA ile oyunun görüntüsü bulanık olur, işte DLSS4 bunu ortadan kaldırıyor. Sırf bu sebepten DLSS açıyorum, nostaljı yaparken bile DLSS bana hizmet ediyor. Oyuncuların çoğu 5+ yıl önceki oyunları oynadığını düşünürsek araştırmalara göre FSR4 burada yok yani direkt, çünkü sadece FSR3.1 DX12 olan oyunlarda FSR4 açabilirsin bu da seni %90 oranda kısıtlıyor DLSS'e göre.

Hardware unboxed YouTube kanalı güzel bir video paylaşmış, 22 oyunun ortalamasını aldığı zaman 5070 Ti performans olarak 3-5 FPS daha önde şu anda ama 9070XT fiyatı sorun olmasa gerçekten çok başarılı bir kartmış bir kez daha görmüş oldum. Upscale konusunda DLSS4 ile kafa kafaya neredeyse ama Motion Vector da DLSS çok daha iyi hala. Benim için en önemli fark DLSS kütüphanesi çok geniş olması ve üzerine 5K koyup alma sebebim diyebilirim ben aldığımda fiyat farkı böyleydi.

Bende yeni bir sistem toplayacağım güncel olarak Ryzen 5 5500 ve 4060 Ti kullanıyorum. 9060XT 9700X sistem alacağım memnun edecek midir sizce? 5070 Ti daha pahalı genel olarak ama aralarında az fark var gibi.

Birçok oyun oynuyorum PC de 60 tane oyun kurulu şu anda, dün oynadığım son 2 oyunda FSR4 desteği yok mesela Crysis 3 ve RDR2 diyeceksin o oyunlarda DLSS FSR ne gerek var ama sorun FPS değil işte, native dediğim ayar TAA'dır ve oyun dünyasının en kötü kenar yumuşatma ayarı bu şu anda, TAA ile oyunun görüntüsü bulanık olur, işte DLSS4 bunu ortadan kaldırıyor. Sırf bu sebepten DLSS açıyorum, nostaljı yaparken bile DLSS bana hizmet ediyor. Oyuncuların çoğu 5+ yıl önceki oyunları oynadığını düşünürsek araştırmalara göre FSR4 burada yok yani direkt, çünkü sadece FSR3.1 DX12 olan oyunlarda FSR4 açabilirsin bu da seni %90 oranda kısıtlıyor DLSS'e göre.
Anladım. Dediğiniz türlerde FSR4, resmi olmayan Optiscaler ile sorunsuz şekilde açılabiliyor tabii ekstra bir işlem.