14381

Uzman
Bu iki karttan soğutması daha iyi olan 9070 XT modelini almak daha mantıklı olmaz mı, sırf 5070 Ti olsun ama soğutma, model vs üksek olmasın demek mantıklı mı?
ASUS TUF, saphrie Nitro+ vs bahsediyorum, siz olsanız ne yapardınız?

Bu iki karttan soğutması daha iyi olan 9070 XT modelini almak daha mantıklı olmaz mı, sırf 5070 Ti olsun ama soğutma, model vs üksek olmasın demek mantıklı mı?
ASUS TUF, saphrie Nitro+ vs bahsediyorum, siz olsanız ne yapardınız?

Yalnız hocam imzanıza bakılırsa elinizde 750W FSP PSU var bu 9070 XT modelleri için yeterli olmayabilir, 5070 Ti için de geçerli. Kullanılır fakat sağlıklı olacağını düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Nedenini öğrenebilir miyim üstadım?

Yalnız hocam imzanıza bakılırsa elinizde 750W FSP PSU var bu 9070 XT modelleri için yeterli olmayabilir, 5070 Ti için de geçerli. Kullanılır fakat sağlıklı olacağını düşünmüyorum.

AA onu hiç düşünmedim ben hocam. Hangi PSU almam gerek?

O sistem yukte 500W harcar. PSU yeter ona. RX 9070 XT tercih edilmeli.

Neden 9070 XT hocam?

O sistem yukte 500W harcar. PSU yeter ona. RX 9070 XT tercih edilmeli.

PSU kesin yeter mi?

Neden?

Hocam bakar mısınız? @YusufEymen

Neden 9070 XT hocam?

PSU kesin yeter mi?

Neden?

Kullanım amacına göre değişir hocam. Yapay zekayla falan işim var, CUDA önemli benim için derseniz 5070 Ti daha mantıklı olacaktır. Ama amacım oyun oynamak derseniz 9070XT daha mantıklı. Tahminimce oyun amaçlı kullanacağınız için 9070XT hem fiyat açısından, hem de şu an 5070 Ti'la eşitlenmiş durumda son adrenaline sürücüsüyle ve bence gelişmeye de devam edecek. FSR 4 bazen DLSS 4'ü geçiyor (DLSS daha iyi ama) ve Ray Tracing olarak da AMD yavaştan gelişiyor. MFG şu an rakipsiz ama AMD yakında benzerini yapar diye düşünüyorum. Model olarak ASUS önermem, Sapphire, XFX ve PowerColor en iyi seçenekler. Ben bugünkü gaming gecesinde indirime girerse Red Devil 9070XT alacağım.

Neden 9070 XT hocam?

PSU kesin yeter mi?

Neden?

Hocam bir de Red Devil alacağım derseniz önerilen PSU 900W ama 850 de işinizi görecektir. Sakın ola sakın 500W almayın. Ekran kartı 320 desek 120 işlemci desek zaten 450.hem de ileriye dönük olur. Enermax revolution bakabilirsiniz.