Bütçe
65-70

Arif Arda

Çalışkan
Arkadaşlar selam,

2019'dan beri RX 570 kullanıcısıyım ve sistemimi yükseltme kararı aldım. Yeni bir sistem toplamak istiyorum fakat ekran kartı konusunda fazlasıyla kararsız durumdayım. Bütçem toplamda 65-70k arasında ve bu fiyatlara güzel RX 9070 XT 16 GB ekran kartı olan hazır sistemler görüyorum fakat Recep abinin de YouTube üzerinden paylaştığı videodan sonra açıkçası soğumuş durumdayım. Çünkü anlattığı sorunları bizzat ben de yaşıyorum, takılmalar olsun, çökmeler olsun, bu tarz problemlerden dolayı kararsız kalmış durumdayım.

Sizce fiyatı biraz daha arttırıp düzgün bir RTX 5070-5070 Ti mı almalıyım yoksa RX 9070 XT kartına mı yönelmeliyim? Eğer 5070 Ti daha iyi olur derseniz fiyat konusunda biraz daha arttırmaya gidebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam,

2019'dan beri RX 570 kullanıcısıyım ve sistemimi yükseltme kararı aldım. Yeni bir sistem toplamak istiyorum fakat ekran kartı konusunda fazlasıyla kararsız durumdayım. bütçem toplamda 65-70k arasında ve bu fiyatlara güzel RX 9070 XT 16 GB ekran kartı olan hazır sistemler görüyorum fakat Recep abinin de YouTube üzerinden paylaştığı videodan sonra açıkçası soğumuş durumdayım. Çünkü anlattığı sorunları bizzat ben de yaşıyorum, takılmalar olsun, çökmeler olsun, bu tarz problemlerden dolayı kararsız kalmış durumdayım.

Sizce fiyatı biraz daha arttırıp düzgün bir RTX 5070-5070 Ti mı almalıyım yoksa RX 9070 XT kartına mı yönelmeliyim? Eğer 5070 Ti daha iyi olur derseniz fiyat konusunda biraz daha arttırmaya gidebilirim.

Sana iki sistem önereyim.

1756516813186.webp

İşlemciyi 7800X3D yapman yeterli.

Tam bu ekran kartlarından hangisini seçmeliyim yazarken tekrardan bilgisayarım siyah ekran ile birlikte çöktü Amd tarafında bu tarz problemler olurken nvidia kullanan arkadaşlarımdan çevremden hiç böyle şeyler duymadım. Problemler ara ara can sıkabiliyor önemli anlarda ama bazen de çok önemsemeyip kullanmaya devam ediyoruz sizce hangi kartı seçmeliyim?

Tam bu ekran kartlarından hangisini seçmeliyim yazarken tekrardan bilgisayarım siyah ekran ile birlikte çöktü Amd tarafında bu tarz problemler olurken nvidia kullanan arkadaşlarımdan çevremden hiç böyle şeyler duymadım. Problemler ara ara can sıkabiliyor önemli anlarda ama bazen de çok önemsemeyip kullanmaya devam ediyoruz sizce hangi kartı seçmeliyim?
5070 Tİ. RX 9000 serisi şuan kullanılabilir bir seri değil biraz zaman lazım.

Tam bu ekran kartlarından hangisini seçmeliyim yazarken tekrardan bilgisayarım siyah ekran ile birlikte çöktü AMD tarafında bu tarz problemler olurken NVIDIA kullanan arkadaşlarımdan çevremden hiç böyle şeyler duymadım. Problemler ara ara can sıkabiliyor önemli anlarda ama bazen de çok önemsemeyip kullanmaya devam ediyoruz sizce hangi kartı seçmeliyim?

NVIDIA da sütten çıkma ak kaşık değil. Aşırı derecede sorunlu şu anda. Daha yeni RX 9060 XT modeline geçtim ve herhangi bir sorun yaşamıyorum. (Önceden RTX 2060 kullanıcısıydım.)

Üstteki Game Garaj sistem güzel. Ama sana tavsiyem 5070 almak yerine 5070 Tİ alman. Alttaki sisteme bakabilirsin.

NVIDIA da sütten çıkma ak kaşık değil. Aşırı derecede sorunlu şu anda. Daha yeni RX 9060 XT modeline geçtim ve herhangi bir sorun yaşamıyorum. (Önceden RTX 2060 kullanıcısıydım.)
Ben Reddit'te dolaşırken çoğu kişi sorunlu diyordu. Nvidia kartlarla karşılaştırılırsa daha sorunlu. Tabi Nvidia'ya kusursuz demiyorum. Sürücü vb. sorunları var Nvidianın'da. Ama kim mükemmelki 😅

Evet dediğiniz gibi iki marka tarafında da kusurlar var ancak NVIDIA'nın sorunlarının AMD kadar olmadığını biliyorum. Ondan dolayı NVIDIA tercihim olacak gibi duruyor şu anlık.

Üstteki Game Garaj sistem güzel. Ama sana tavsiyem 5070 almak yerine 5070 Tİ alman. Alttaki sisteme bakabilirsin.

Ben Reddit'te dolaşırken çoğu kişi sorunlu diyordu. Nvidia kartlarla karşılaştırılırsa daha sorunlu. Tabi Nvidia'ya kusursuz demiyorum. Sürücü vb. sorunları var Nvidianın'da. Ama kim mükemmelki 😅
Sistemi inceledim gayet güzel, öneriniz için teşekkür ederim.