Bütçe
65-70
Üstteki GameGaraj sistem güzel. Ama sana tavsiyem 5070 almak yerine 5070 Ti alman. Alttaki sisteme bakabilirsin.

Ben Reddit'te dolaşırken çoğu kişi sorunlu diyordu. NVIDIA kartlarla karşılaştırılırsa daha sorunlu. Tabii NVIDIA'ya kusursuz demiyorum. Sürücü vb. sorunları var Nvidianın'da. Ama kim mükemmelki 😅

GameGaraj sistemdekide 5070 Ti. Özelleştirmelere bakın.

GameGaraj sistemdekide 5070 Ti. Özelleştirmelere bakın.
3D işlemci için fiyat farkı değer mi onu düşünüyorum.

Değer ya. Sonuçta hayvan gibi performans artışı veriyor.

@Arif Arda
1756522918174.webp

Şöyle bir değişim yaparsan daha iyi bir performans artışı olur benim attığım sisteme göre. Aradaki fiyat farkına değer. 3D işlemci oyunlarda mükemmel performans veriyor.

Son düzenleme:
5070Ti ile devam etmelisin. 9070XT çok güzel bir kart olsa da ışın izleme konusunda ciddi problemleri var. Nvidia bu noktada yazılımı gereği ileriye dönük iyi bir yatırım.

Ayrıca kas güçleri arasında o kadar bir fark da yok. Ray Tracing önemli değil diyenlerdendim ben de. Geçen hafta 4060Ti’dan 5070Ti’a geçtim. Yarıda bıraktığım CP2077’ye test etmek için girdikten sonra tekrar başladım. Çünkü aydınlatmalar o kadar güzel görünüyordu ki birden gerçeklik algım değişti.

Bence 5070Ti daha iyi bir kart.

3D işlemci için fiyat farkı değer mi onu düşünüyorum.

Değer ya. Sonuçta hayvan gibi performans artışı veriyor.

@Arif Arda
Eki Görüntüle 179588

Şöyle bir değişim yaparsan daha iyi bir performans artışı olur benim attığım sisteme göre. Aradaki fiyat farkına değer. 3D işlemci oyunlarda mükemmel performans veriyor.

O anakartta kalınmamalı minimum B650M-R olmalı. Benim yaptığım özelleştirmeler iyiydi hocam. Anakartı B650M-R düşürüp işlemci X3D yapılır.

Arkadaşlar selam,

2019'dan beri RX 570 kullanıcısıyım ve sistemimi yükseltme kararı aldım. Yeni bir sistem toplamak istiyorum fakat ekran kartı konusunda fazlasıyla kararsız durumdayım. Bütçem toplamda 65-70k arasında ve bu fiyatlara güzel RX 9070 XT 16 GB ekran kartı olan hazır sistemler görüyorum fakat Recep abinin de YouTube üzerinden paylaştığı videodan sonra açıkçası soğumuş durumdayım. Çünkü anlattığı sorunları bizzat ben de yaşıyorum, takılmalar olsun, çökmeler olsun, bu tarz problemlerden dolayı kararsız kalmış durumdayım.

Sizce fiyatı biraz daha arttırıp düzgün bir RTX 5070-5070 Ti mı almalıyım yoksa RX 9070 XT kartına mı yönelmeliyim? Eğer 5070 Ti daha iyi olur derseniz fiyat konusunda biraz daha arttırmaya gidebilirim.

Ağırlıklı olarak 1080p, FPS oyunları oynamıyorsanız 7800X3D'nin herhangi bir artısı yok. 2k'da hiç yok. Aradaki farka kesinlikle değmez.

AIGO sıvı soğutmaların içeriği bilinmiyor. Özelleştirme kısmındakiler alınmamalı.

Düzenleme: B650M-R anakart için SSD soğutucu olarak şunu önerebilirim; https://www.gaming.gen.tr/urun/5652...gutucu-blogu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Ayrıca bütçe yetiyor ise anakart "MSI PRO B650-S Wİ-Fİ" ile değiştirilebilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250830_064858_Chrome.webp
    Screenshot_20250830_064858_Chrome.webp
    604,8 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
4070s sahibiyim NVIDIA App sildim 6-7 ay önceki driveri kullanıyorum buglardan ötürü. AMD tarafında da sıkıntılar var kabul ama her iki ekran kartının yazılımında sıkıntı var ise neden daha fazla para vereseniz ki sokaktan toplamıyoruz parayı. AMD kullanan arkadaşlarda belli bir sürücüyü benimseyip kullanıyorlar benim gibi. Marka olarak görebildiğim saphirden biraz uzak durmanız iyi olur Gigabyte ASUS MSI gibi markalara yönelebilirsiniz.

AMD eski serileri sıkıntılı evet, başlık sahibi de zaten RX580'li imiş ancak daha yeni serilerde pek bir şey yok ben şahsen 2 AMD kart (6000 serisi) kullandım 4 senede ve tek bir hata almadım.