Bütçe
65-70
Arkadaşlar selam,

2019'dan beri RX 570 kullanıcısıyım ve sistemimi yükseltme kararı aldım. Yeni bir sistem toplamak istiyorum fakat ekran kartı konusunda fazlasıyla kararsız durumdayım. bütçem toplamda 65-70k arasında ve bu fiyatlara güzel RX 9070 XT 16 GB ekran kartı olan hazır sistemler görüyorum fakat Recep abinin de YouTube üzerinden paylaştığı videodan sonra açıkçası soğumuş durumdayım. Çünkü anlattığı sorunları bizzat ben de yaşıyorum, takılmalar olsun, çökmeler olsun, bu tarz problemlerden dolayı kararsız kalmış durumdayım.

Sizce fiyatı biraz daha arttırıp düzgün bir RTX 5070-5070 Ti mı almalıyım yoksa RX 9070 XT kartına mı yönelmeliyim? Eğer 5070 Ti daha iyi olur derseniz fiyat konusunda biraz daha arttırmaya gidebilirim.

5070 Ti daha mantıklı, 9070XT, ye göre. 5070 alacaksan, o zamanda 9070XT mantıklı.

@Arif Arda Hocam yaklaşık 1 haftadır bu sistemi kullanıyorum gayet memnunum. Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Dosya Ekleri

• pc.webp
    pc.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 48

Ağırlıklı olarak 1080p, FPS oyunları oynamıyorsanız 7800X3D'nin herhangi bir artısı yok. 2k'da hiç yok. Aradaki farka kesinlikle değmez.

AIGO sıvı soğutmaların içeriği bilinmiyor. Özelleştirme kısmındakiler alınmamalı.

Düzenleme: B650M-R anakart için SSD soğutucu olarak şunu önerebilirim; https://www.gaming.gen.tr/urun/5652...gutucu-blogu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Ayrıca bütçe yetiyor ise anakart "MSI PRO B650-S Wİ-Fİ" ile değiştirilebilir.
X3D İşlemciyi biraz daha uzun vadeli düşünüp yakın zaman içerisinde yükseltme yapmayı istemiyorum sistemde ondan dolayı istiyorum mantıklı olur mu sizce?

@Arif Arda Hocam yaklaşık 1 haftadır bu sistemi kullanıyorum gayet memnunum. Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

@Drwenski Hocam oynadığınız oyunlar ve aldığınız fps değerleri neler acaba? kesinlikle yüksektir fakat merak ediyor insan. Birde kodlama olsun yayın gibi bu tarz işler denediniz mi sonuçları nasıl acaba?​

5070 Ti daha mantıklı, 9070XT, ye göre. 5070 alacaksan, o zamanda 9070XT mantıklı.
Benimde aklımda tam olarak bu var biraz daha var sistemi almama o zamanki bütçemin durumu ne olursa ona göre bakacağım artık

X3D İşlemciyi biraz daha uzun vadeli düşünüp yakın zaman içerisinde yükseltme yapmayı istemiyorum sistemde ondan dolayı istiyorum mantıklı olur mu sizce?
Uzun vadeli olmasını istiyorsanız sonuç yine 9700X. Çünkü bu işlemci daha serin ve verimli çalışıyor.

Dediğim gibi aradaki fiyat farkına kesinlikle değmez.

@Drwenski Hocam oynadığınız oyunlar ve aldığınız fps değerleri neler acaba? kesinlikle yüksektir fakat merak ediyor insan. Birde kodlama olsun yayın gibi bu tarz işler denediniz mi sonuçları nasıl acaba?​

Benimde aklımda tam olarak bu var biraz daha var sistemi almama o zamanki bütçemin durumu ne olursa ona göre bakacağım artık
Daha çok fazla oyun deneme şansım olmadı. Fakat özellikle merak ettiğiniz bir oyun varsa deneyebilirim.

Daha çok fazla oyun deneme şansım olmadı. Fakat özellikle merak ettiğiniz bir oyun varsa deneyebilirim.
Öyle aman aman çok merak ettiğim bir oyun yok youtube üzerinde falan fps testleri mevcuttur illaki ama fivem fps testi bulamadım hiç eğer oynuyorsanız onu merak ediyorum sadece.