Yıl olmuş 2026, Unreal Engine 5 piyasayı domine etmiş, oyunlar path tracing ile geliştiriliyor, sen hala 9070 XT rasterda RTX 5070 Ti'ı geçiyor diyorsun.
2K veya 4K çözünürlükte o kadar parayı verdiğim bir kartta Ray Tracing açmayacaksam, yeni nesil aydınlatmaları kapalı oynayacaksam o karta neden o parayı vereyim? Biz o kartları 2015 model oyunları yüksek FPS'te oynamak için almıyoruz.
O 10-15k fark sadece CUDA için mi veriliyor? En basitinden DLSS'in görüntü kalitesindeki üstünlüğü, frame Generation'ın pürüzsüzlüğü, reflex teknolojisinin gecikme avantajı + ray reconstruction vsvs. Ve en önemlisi kafa rahatlığı tak çalıştır konforu. Ayrıca o 10-15K'yı havaya saçmıyoruz ki kartı ikinci elde satarken ölü fiyata değil, değerinde satarak o parayı zaten geri alıyoruz. Mesela iPhone'u satarken android kadar değer kaybediyor mu?
RTX 5000 serisinin ilk üretim partilerinde yaşanan o rop eksikliği donanımsal bir fiyasko bunu kimse inkar etmiyor. NVIDIA'nın yaşadığı olay bir üretim parti hatasıdıydı. Hatalı üretim tespit edilir, firma kartı garantiden değiştirir veya RMA ile yenisini verir, konu kapanır.
AMD'nin düşük ışın izleme performansı, hantal sürücü mimarisi veya yüksek güç ısı dengesizliği ise bir hata değil, mimarinin gerçeğidir.
NVIDIA'nın üretim bandındaki geçici bir sorunu düzelir ama AMD'nin mimari yetersizliği o kart çöp olana kadar seninle kalır.
Son olarak geçmişteki sorunlar yüzünden AMD'ye önyargılısınız cümleni düzeltelim.
bizimkisi önyargı değil yıllarca kendi paramızla AMD için ücretsiz beta testerlık yapmış olmamızın getirdiği acı bir tecrübedir