Bütçe
100.000 TL
AMD ekran kartı ikinci el BMW almak gibidir. Sorun çıkarsa kurtulamazsın sorun çıkmaz ise müthiş deneyim yaşatır. Sırf ucuz diye çoğu kişinin nefret ettiği Sapphire Pulse 9070XT aldım ve uzun süredir sorunsuz kullanıyorum. Bir-iki kez wallpaper, ekran kontrol ve AMD uygulamasını aynı anda açınca çökmüştü. Onun dışında CS'de iki kere çöktü kapatıp açınca bilgisayarı düzeldi. Başka sorun yaşamadım kartta şu ana kadar.

Sorundan kasıt şu kartta bir sorun yaşadığında 3. parti veya başka şekilde araştırarak sorunu çözmen gerekecek. Aradaki 20 bine yakın parayı vermek seni zorlamayacaksa 5070 Ti al. Sorun yaşayınca çözüm belli. Sil sürücüyü yenisini veya eskisini.

5070 Ti al sen bu işlerden anlamıyorsan, DLSS falan fistan idare edersin.

Bu açılardan haklısınız, konuyu açmam gerekirse 2K grafiklerle yüksek ayarlarda Forza Horizon 5, Apex Legends, PUBG, MFS24; aynı zamanda Detroit: Become Human, The Last of Us benzeri hikayeli oyunlar oynayacağım. 5070 Ti için bütçem var, ancak bu konuyu açma sebebim aradaki fiyat farkına göre en mantıklı seçimi yapmaktı. Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Güncel fiyat farkında ben net 9070XT alırdım ve öneririm. 9070XT 35K'ye hatta daha ucuza bulunuyor iken RTX 5070 Ti 50k altına bulunamıyor. Birkaç ay önce 9070XT 35k iken RTX 5070 Ti 45k civarıydı o zaman "biraz üstüne koyulup RTX 5070 Ti alınabilir" diyebiliyordum ama 17k fiyat farkının açıklaması yok. Bu yüzden kuzenime de geçen ay 9070XT aldık ve bayağı memnun.

AMD kartlardaki sorun ise kartı bilgisayara takıp 1-2 saat test ettiğin zaman "kronik" bir sıkıntı varsa direkt gün yüzüne çıkar. O noktadan sonra yaşayacağın bütün sıkıntılar sadece "sürücüyü sil, yükle" gibi NVIDIA kartlarda da yapılan hareketin aynısı ile genellikle çözülür.
9070XT alacaksan düzgün bir satıcıdan al(Amazon vb.) Ki test ettikten sonra sıkıntı çıkarsa(%1 ihtimal bile değil) kolaylıkla iade edebil, başın ağrımasın.

Arkadaşlar ne kadar NVIDIA daha kolay kullanıma sahip dese de ben katılmıyorum. NVIDIA kartların tam performansını almak için yok DLSS yok MFG yok RT şu ayarda olacak ama şu ayarı böyle yapacaksın gibi bir sürü min-Max işine girişmen gerekiyor. AMD kartlarda ise bu özellikler olmadığı veya nadir olduğu için oyunu açıyorsun ve direkt oynuyorsun çünkü "ham" gücü 2K için gayet yeterli. Bana daha çok hitap ediyor bu.

Kısaca eğer fiyat farkı 35-45 olsaydı o zaman NVIDIA alınabilir derdim ama 35-52 çok açık bir fiyat farkı. Bence değmez.

Olum ben çok şanslıymışım herhalde, 5-6 yıldır sadece AMD ekran kartı kullandım ve çoğu insanın yaşadığı gibi çökme, donma sorunları gibi şeyleri yaşamadım. Herkesin mi sorunu olur AMD ekran kartlarıyla ya? Bir tek benim yok herhalde, şansıma iyi sorunsuz ürünler denk gelmiş.

Güncel fiyat farkında ben net 9070XT alırdım ve öneririm. 9070XT 35K'ye hatta daha ucuza bulunuyor iken RTX 5070 Ti 50k altına bulunamıyor. Birkaç ay önce 9070XT 35k iken RTX 5070 Ti 45k civarıydı o zaman "biraz üstüne koyulup RTX 5070 Ti alınabilir" diyebiliyordum ama 17k fiyat farkının açıklaması yok. Bu yüzden kuzenime de geçen ay 9070XT aldık ve bayağı memnun.

AMD kartlardaki sorun ise kartı bilgisayara takıp 1-2 saat test ettiğin zaman "kronik" bir sıkıntı varsa direkt gün yüzüne çıkar. O noktadan sonra yaşayacağın bütün sıkıntılar sadece "sürücüyü sil, yükle" gibi NVIDIA kartlarda da yapılan hareketin aynısı ile genellikle çözülür.
9070XT alacaksan düzgün bir satıcıdan al(Amazon vb.) Ki test ettikten sonra sıkıntı çıkarsa(%1 ihtimal bile değil) kolaylıkla iade edebil, başın ağrımasın.

Arkadaşlar ne kadar NVIDIA daha kolay kullanıma sahip dese de ben katılmıyorum. NVIDIA kartların tam performansını almak için yok DLSS yok MFG yok RT şu ayarda olacak ama şu ayarı böyle yapacaksın gibi bir sürü min-Max işine girişmen gerekiyor. AMD kartlarda ise bu özellikler olmadığı veya nadir olduğu için oyunu açıyorsun ve direkt oynuyorsun çünkü "ham" gücü 2K için gayet yeterli. Bana daha çok hitap ediyor bu.

Kısaca eğer fiyat farkı 35-45 olsaydı o zaman NVIDIA alınabilir derdim ama 35-52 çok açık bir fiyat farkı. Bence değmez.
Haklısınız, fiyat farkın 10 bin civarı olsaydı 5070ti'ı direkt alırdım ancak 17 bin lira işi sorgulatıyor.

Haklısınız, fiyat farkın 10 bin civarı olsaydı 5070 Ti'ı direkt alırdım ancak 17 bin lira işi sorgulatıyor.

Gerçekten mantıklı bir makas değil.
Eğer üretkenlik için kullanacak birisi olsaydın tartışılmaz NVIDIA alman gerekirdi ama yalnızca oyun oynamak için 9070XT her işini rahatça görecekken 17k fazla varmek parayı boşa harcamak olur.

Gerçekten mantıklı bir makas değil.
Eğer üretkenlik için kullanacak birisi olsaydın tartışılmaz NVIDIA alman gerekirdi ama yalnızca oyun oynamak için 9070XT her işini rahatça görecekken 17k fazla varmek parayı boşa harcamak olur.
Üretkenlik için kullanmak derken belki bazı oyunlar için oynanış videoları çekebilirim.

Hocam RTX 5070 Ti ile RX 9070 XT arasında kaldım. Fiyat performans hakkında baktığımda RX 9070 XT daha mantıklı geliyor; ancak sorunlu bir kart olduğunu söyleyenler var. Fikriniz nedir?

Sorun yaşatır yaşatmaz gibi kesin bir kanıya girmek istemiyorum bu bilgi için tüm kullanlardan veri toplamak gerek bu da imkansız. Bariz bir şekilde 5070 Ti, 9070XT'ye göre daha çok satılmış olması lazım ki Steam verilerine de yansımış. 5070 Ti daha uzun ömürlü destek alabilecek bir kart iken 9070XT, bir önceki nesildeki gibi sınırlı destek alabilir. Bu yüzden para varsa 5070 Ti al. Eminim 9070XT kullananlar bile FSR5 gelir mi diye emin değildir.

Konu 'Steam ekran kartı kullanım anketi - Nisan 2026' Steam ekran kartı kullanım anketi - Nisan 2026

Bazı arkadaşlar için DLSS gibi özellikler faso fiso olabilir belli ki kullanmıyorlar ben kullanıyorum ve kendi gözümle GTA 5 Enhanced oyununda nativeden bile iyi olduğunu gördüm. Gelişen bir teknoloji olduğunu da düşünürsek NVIDIA daha fazla güven veriyor.

Kısaca para varsa 5070ti para yoksa da sana kalmış.