Güncel fiyat farkında ben net 9070XT alırdım ve öneririm. 9070XT 35K'ye hatta daha ucuza bulunuyor iken RTX 5070 Ti 50k altına bulunamıyor. Birkaç ay önce 9070XT 35k iken RTX 5070 Ti 45k civarıydı o zaman "biraz üstüne koyulup RTX 5070 Ti alınabilir" diyebiliyordum ama 17k fiyat farkının açıklaması yok. Bu yüzden kuzenime de geçen ay 9070XT aldık ve bayağı memnun.
AMD kartlardaki sorun ise kartı bilgisayara takıp 1-2 saat test ettiğin zaman "kronik" bir sıkıntı varsa direkt gün yüzüne çıkar. O noktadan sonra yaşayacağın bütün sıkıntılar sadece "sürücüyü sil, yükle" gibi NVIDIA kartlarda da yapılan hareketin aynısı ile genellikle çözülür.
9070XT alacaksan düzgün bir satıcıdan al(Amazon vb.) Ki test ettikten sonra sıkıntı çıkarsa(%1 ihtimal bile değil) kolaylıkla iade edebil, başın ağrımasın.
Arkadaşlar ne kadar NVIDIA daha kolay kullanıma sahip dese de ben katılmıyorum. NVIDIA kartların tam performansını almak için yok DLSS yok MFG yok RT şu ayarda olacak ama şu ayarı böyle yapacaksın gibi bir sürü min-Max işine girişmen gerekiyor. AMD kartlarda ise bu özellikler olmadığı veya nadir olduğu için oyunu açıyorsun ve direkt oynuyorsun çünkü "ham" gücü 2K için gayet yeterli. Bana daha çok hitap ediyor bu.
Kısaca eğer fiyat farkı 35-45 olsaydı o zaman NVIDIA alınabilir derdim ama 35-52 çok açık bir fiyat farkı. Bence değmez.