RTX 5070 vs 9070 XT

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Stonkeep
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    9070xt

Yani hocam sadece Rust oynayan biri için bir önemi yok ki. Burada genel tavsiye vermek yerine kişinin ihtiyacına göre tavsiye vermek çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Benim tavsiyem 5070 olur, eğer bütçe çıkarsa 5070 Ti olur ama 5070 içinde gidip 35k falan vermek saçmalık. 30K'nın üstünde verilmemeli.

Arkadas sadece ama sadece Rust oynayacaksa gidip 16GB 5060 Ti hatta 9060 XT bile alabilir o zaman ne gerek var 30K seviyelerine yaklasmaya veya uzerine cikmayan.

Arkadas sadece ama sadece Rust oynayacaksa gidip 16 GB 5060 Ti hatta 9060 XT bile alabilir o zaman ne gerek var 30k seviyelerine yaklasmaya veya uzerine cikmayan.

5070 ile 5060 Ti arasında fiyat farkından çok daha fazla performans farkı var. Bu yüzden 5070 çok daha mantıklı oluyor. 5070 daha F/P bir kart.

5070 ile 5060 Ti arasında fiyat farkından çok daha fazla performans farkı var. Bu yüzden 5070 çok daha mantıklı oluyor. 5070 daha F/P bir kart.

Ayni fiyat farkini vererek benzer performans farkini aliyorsun yine 9700XT alarak. Neticede sadece Rust oynayacaksa 5060 Ti yerine 5070 alip o fark ile herhangi bir sey yapmayacak gunun sonunda. Olay arkadasin 9700XT'ye ihtiyaci olup olmamasi degil ki. 5070 yerine 4-5K fazla verip NVIDIA'da 14-15K fazla vermen gereken kartla ayni performansi aliyorsun. 9700XT yerine 5070'i almak icin ya CUDA ihtiyacin ya da 28-29K parayi ucu ucuna denklestiriyor olman lazim.

Az daha uygun fiyata benzer performans diye AMD seçer, sonrasında sorunlara çözüm arayıp forum forum gezerken keşke 5-10k fazla verseydim ama NVDIA alsaydım der. Yaşandı oradan biliyorum.

Az daha uygun fiyata benzer performans diye AMD seçer, sonrasında sorunlara çözüm arayıp forum forum gezerken keşke 5-10k fazla verseydim ama NVDIA alsaydım der. Yaşandı oradan biliyorum.

AMD tarafinda kart ciktiktan sonra ilk 3-5 ay icerisinde sorun yasama ihtimali daha fazla. 9700 XT ile 9060 XT'yi bu acidan karsilastirmak dogru degil. 9700XT tarafinda onemli olan dogru surucuyu bulabilmek, hemen guncellememek. Bu veya o sorundan dolayi konu acan pek cok kisinin 1-2 surum geri dondugunde tum sorunlarinin cozuldugunu soyledigi cok oldu gerek burada gerek Technopat'da. 32-33K'dan 5070 Ti'a cikmak icin 10-11K vermek gerekiyor. Neredeyse yuzde 30'luk fark bu. Biraz da bilgisayardan anliyorsan surumlere dikkat ettigin zaman kartin basina sorun acma ihtimali dusuk. Ben kilimi bile kipirdatmak istemiyorum diyen NVIDIA alabilir ama o da ozellikle 5000 serisi olmak uzere 4000 serisinden itibaren eski NVIDIA degil. AI patladigindan beri GeForce serisine eskisi kadar onem vermedikleri gercek.

Son düzenleme:
GeForce serisine eskisi kadar onem vermedikleri gercek.

GN zaten aylar öncesinde bunun tespitini yaptı, bu son bir yılda falan marka bağımsız olarak GPU sürücülerinde bir sıkıntı var. Her iki taraftan da yerli ve yabancı tarafta epey sıkıntılı haberler görüyorum. Videonun girişinde de "Nvidia has become AMD" yazıyor timestamp kısmında.

Nvidia tarafının önem verip vermemesi ile alakası elbette var ama ek olarak sürücüler oyunun taleplerine yetişememeye başladı. Çok kısa aralıklarla çok fazla büyük oyun çıkıyor, eskisinden de daha fazla. Kalite kontrol süreçlerine ayrılan zamanın epey düştüğünü düşünüyorum. AMD için de aynısı geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…