Bütçe
36000

Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
Hocam en fazla 36 bin TL verebilirim ekran kartıma. Kafam cidden çok karıştı, herkes farklı bir şey söylüyor. Bilgisayar bilen çevrem olmaddığı için buraya yazmayı tercih ettim.

Test videolarında 9070 XT ezip geçiyor ama AMD ekran kartı hiç kullanmadım sürücüler vs. bir de ışın izleme 9070 XT nasıl çalışır hangisini öneriyorsunuz?

Ek olalark işlemcimi R7 7700 seçtim ve 2K'da kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam en fazla 36 bin TL verebilirim ekran kartıma. Kafam cidden çok karıştı, herkes farklı bir şey söylüyor. Bilgisayar bilen çevrem olmaddığı için buraya yazmayı tercih ettim.

Test videolarında 9070 XT ezip geçiyor ama AMD ekran kartı hiç kullanmadım sürücüler vs. bir de ışın izleme 9070 XT nasıl çalışır hangisini öneriyorsunuz?

Ek olalark işlemcimi R7 7700 seçtim ve 2K'da kullanacağım.
Kesinlikle 9070XT. Düz 5070 ile denk kartlar değiller düşünmeye gerek yok. Sürücü ve yazılım konusunda da içinizde şüphe olmasın hocam.

Hiç AMD kullanmadıysan ve tecrüben de yoksa RTX 5070 alabilirsin.
Katılmıyorum. Sırf daha önce AMD kullanmadıysa diye 5070 önermek bence mantıksız olmuş, bu soruyu sorduğuna göre ikisini de alabilir. Ben olsam 9070 XT alırdım çünkü daha güçlü ve potansiyeli yüksek bir ekran kartı. Her zaman alıştığımızı yapmak yerine biraz farklı pencerelerden de bakabilmek lazım :)

Bazı oyunlarda bayağı FPS farkı var, eğer oyun haricinde render vs. gibi işlerle uğraşıyorsanız 5070 ama sadece oyun oynayacaksanız 9070 XT daha mantıklı olabilir.

Ama benim önerim bütçeyi 41 bin TL'ye kadar artırıp 5070 Ti almanız yönünde olur.

Hiç AMD kullanmadıysan ve tecrüben de yoksa RTX 5070 alabilirsin.

Kusura bakmayın Recep bey dediğiniz olayı anlamadım? Hiç AMD kullanmadıysan 5070 de alabilirsiniz ne demek? Arkadaş uzay mekiği uçurmayacakya? Nvadianin öne çıktığı 3D modelleme ve grafik işleri ile ilgilenmeyen ve oyun odaklı bir kullanıcı 5070 ve 9070XT arasında kalmamalı.

Bu iş neden tecrübeye bağlı? Çıkarsa 9060 XT almak istiyorum ama hiç AMD kullanmadım.

Çünkü öncelikle Radeon Software ne yazık ki NVIDIA App kadar detaylı değil. Oyun içi renk-kontrast-gölge bir sürü ayar var ve çok detaylı NVIDIA App'te oysa AMD'de parlaklık-kontrast-ton gibi basit ayarlar dışında bir şey yok. Bir diğer sebepse aslında bu daha önemli AMD'nin yazılım güncellemeleri çok sorunlu çıkıyor. Her güncellemeden önce yok şu sürüme geçilir mi yok bu sürüm stabil mi diye aratmayı alışkanlık haline getiriyorsunuz. Bir önceki sürüm çok stabilken yeni sürümde oyunlar çöküyor, iki sürüm önce bir oyun çalışıyorsa şimdi o çalışmıyor ama yeni oyunlara destek geldiği için mecbur indiriyorsunuz yani evet saf kas gücü olarak daha iyi ama yazılımı kesinlikle rezalet.

10 yıldır AMD kullanıyorum R9 380-RX 570-580 ve şu anda da RX 7600. Kesinlikle biraz daha fazla FPS alacağım diye AMD'ye geçilmez. Her jenerasyonda aynı yalan yok bu sefer NVIDIA ile denk yok yazılımı artık stabil yok ısınmıyor(bu eskide kaldı en azından) yok bu jenerasyonda artık eski problemler yok (her jenerasyonda yeni problem var en az 10 senedir aynı şey söyleniyor). Yok RX 400-500 serisi ile bir önceki serideki Crimson yazılım problemleri kalmadı yok 6000 serisinde FSR geldi DLSS ile denk yok 7000 serisinde artık WattMan yok alınır (WattMan yok ama her gelen güncelleme ile başka oyunda problem çıkıyor mecbur sırayla deniyorsunuz en stabil olan sürücüyü). Son olarak kendi başıma geleni anlatayım TLOU Part I oynamaya başlarken 24.8.1 kullanıyordum çöküyordu üç sürücü kurup en son 24.5.1'in çökmediğini gördüm onda kaldım sonra Marvel Rivals çıktı tabii FPS rezalet mecbur 24.12.1 kurdum onda da TLOU çökmeye devam etti yetmedi Wuthering Waves'te çökmeye başladı bu sefer 25.1.1'i bekledim ki problemler düzelsin onda da TLOU devam etti ama en son 25.2.1 çıkınca tüm problemler düzeldi şu an 25.3.1 stabil en azından.

İşin özü NVIDIA kullanan orada kalsın parası olan da NVIDIA'dan şaşmasın derim. 10 yıldır AMD kullanan biri olarak naçizane önerim.