Bütçe
36000
Bir diğer sebepse aslında bu daha önemli AMD'nin yazılım güncellemeleri çok sorunlu çıkıyor. Her güncellemeden önce yok şu sürüme geçilir mi yok bu sürüm stabil mi diye aratmayı alışkanlık haline getiriyorsunuz. Bir önceki sürüm çok stabilken yeni sürümde oyunlar çöküyor, iki sürüm önce bir oyun çalışıyorsa şimdi o çalışmıyor ama yeni oyunlara destek geldiği için mecbur indiriyorsunuz yani evet saf kas gücü olarak daha iyi ama yazılımı kesinlikle rezalet.

NVIDIA da son zamanlarda çok da sorunsuz gibi durmuyor. Eksik ROP'lar, 5000 serisinde yaşanan sorunlar, yeni çıkan driver sorunları... AMD ise özellikle son yıllarda bayağı geliştirdi kendini. Kendimi bildim bileli AMD kullanıyorum ve en ufak sorun yaşamadım, render alırken de oyun oynarken de.

Ayrıca 9070 XT, UV ve OC ile RTX 5080'e yakın; hatta bazı durumlarda 5080'den üstün bir performans sunabiliyor, söylemek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bir de RT düzgün çalışır mı NVIDIA gibi perf. Verir mi yani RT açmak istesem

Screenshot_20250402_212358_YouTube.webp

Screenshot_20250402_212414_YouTube.webp

Screenshot_20250402_212421_YouTube.webp

5070 ile karşılaştırınca RT'de bir geriliği yok.

Nvidia da son zamanlarda çok da sorunsuz gibi durmuyor.

Son zamanlarda işte o da ne kadar genele yayılmış ve kaç aydır problem var? AMD'de çok sık yaşanıyor oysa. Ben bu saatten sonra AMD tercih etmezdim sıkıldım artık. İsteyen gidip alabilir sonuçta aynı şeyleri yaşayacak diye bir şey yok ama genel olarak Nvidia her zaman yazılımsal olarak çok daha stabil oldu. O yüzden üst seviye ekran kartlarında Nvidia tercih edilmeli diye düşünüyorum.

Son zamanlarda işte o da ne kadar genele yayılmış ve kaç aydır problem var? AMD'de çok sık yaşanıyor oysa. Ben bu saatten sonra AMD tercih etmezdim sıkıldım artık. İsteyen gidip alabilir sonuçta aynı şeyleri yaşayacak diye bir şey yok ama genel olarak Nvidia her zaman yazılımsal olarak çok daha stabil oldu. O yüzden üst seviye ekran kartlarında Nvidia tercih edilmeli diye düşünüyorum ben.
Eksik donanımla mı gelsin ekran kartım? Siyah ekran problemleri mi yaşayayım? Sürücü problemleri mi yaşayayım? Güç konektörüm mü erisin?

Son zamanlarda işte o da ne kadar genele yayılmış ve kaç aydır problem var? AMD'de çok sık yaşanıyor oysa. Ben bu saatten sonra AMD tercih etmezdim sıkıldım artık. İsteyen gidip alabilir sonuçta aynı şeyleri yaşayacak diye bir şey yok ama genel olarak NVIDIA her zaman yazılımsal olarak çok daha stabil oldu. O yüzden üst seviye ekran kartlarında NVIDIA tercih edilmeli diye düşünüyorum.

Hocam herkes bir şey söylüyor internete baktım doğru düzgün bir şey çıkmadı. Anladığım kadarıyla AMD kullanıyorsunuz. Bu son çıkan ekran kartlarında yazılım hataları bitti deniyor ama okuduğum kadarıyla devam ediyor.