Bütçe
36000
Sen belli ki trolüne yazıyorsun 1 oyunda sadece yaşadığını söylemişsin. Bu kartla alakalı olmayabilir. ( tabii yaşadıysan 😉)

Konuda ekran fotoğraflarını paylaşmışım tabii yaşadıysan diyor. 😂 4070 Ti super kullanmadığımı falanda iddia edersin sen şimdi. Ayrıca ister 1 oyun ister 1000 oyun. Sonuç olarak sorun yaşadım ve çözülmedi. Gerçi kime anlatıyorsam. NVIDIA kartta sorun yaşayıp AMD'ye laf atan birisin. Ciddiye almaya bile değmez. 4060 ile stutter yaşamaya devam. 😉

Yav 8-9 kişi bir olmuş doğru söyleyenlerin linçliyor. Bak kardeşim. Ben daha ucuza daha çok FPS almak için kas gücü VRAM'i yüksek 6700 XT almıştım. Bozuk çıktı değiştirdim, aldığım kişiden toplu vardı. Sonra iade edip sıfıra RX 6700 aldım. Allah kahretsin yine aynı sorunu yaşadım.

Bunu da iade ettim. Sonra sıfıra 4060 aldım. 3 ay bir şey yoktu sonra yine stuttering yaşamaya yine başladım. Ben ilk 1650 kullandım sonra 2060 Super buraya kadar hiçbir sıkıntı yok. Ama ne zaman o AMD kartı alıp taktıysam bilgisayarım bir daha eskisi gibi olmadı. Değişmediğim tek PSU kaldı yarın öbür gün alacağım olmazsa PC'yi emekli edeceğim. Bak kas gücü ve VRAM için AMD alma alma alma. Sağlam da çıkabilir ancak paranı yakma ihtimalinde var. Her sefer aynı terane yok bu sefer sıkıntı yok, yok 50.000 XT serisi sağlam bir şeyi yok alma. (eğer aldıysan sağlam çıktıysa inzivaya çekilip yüce tanrına 1 ay boyunca ibadet et.)

Allah belanı versin AMD.

Kanka, AMD-NVIDIA test videosu izledim.
AMD daha çok FPS veriyor.
Kanka ucuza kas gücü, VRAM diyorum.

Mfg çöp ehehe. FSR görüntüyü çöp ediyor, akıcılığa faydası yok sadece rakam artırıyor ama olsun ucuza bol FPS ehehegeh.

Uzun lafın kısası:

X: Abi hangi AMD kartı aldıysam sorun yaşıyorum çözüm ne?

Y: 🤣🤣 ben sorun yaşamadım ehehege.
Sorun başka şeydedir. Tanrım AMD'ye laf edemezsin.

X: Abi NVIDIA da siyah ekran oluyor kablo yanıyor.

Y: Evet seni anlıyorum her insan hata yapar, NVIDIA da yanlışlar yapıyor.

Not: Aramızdaki fark bu. Yaşadığımız sorunların çözümünü bilmiyorsanız susun. Bu arada mfg teknolojisi Single Player oyunlar için bir velinimet. Öyle FSR fg gibi sadece rakam artırmıyor. Niye linçlendi bu kadar anlamadım. Akıcılığa faydası var mı? Var.

Bazı geceler insanın aklına eski rezil olduğu anılar veya sebepsizce unutamadığı anlar gelir ve orada "keşke şunu deseydim" diye hayali senaryolar yazarsın ya tam bunu yapmışsınız tebrik ederim. Tabii çoğu kişinin aksine bu hayallerinizi forum bünyesinde paylaşma özgüveninizi tebrik ederim. Şimdi sorunuza bu forumdaki insanların vereceği gerçek cevabı yazalım.

X: Abi hangi AMD kartı aldıysam sorun yaşıyorum çözüm ne?
Y: Ekran kartını başka bir sistemde denemenizi öneririm eğer sorun çıkmıyorsa demek ki AMD ekran kartları sisteminizdeki parçalar ile uyumsuzluk yaşıyor dolayısı ile NVIDIA veya Intel almanız sizin için daha mantıklı olabilir. Zaten siz bu sorununuz ile ilgili başlık açtığınız zaman yanlış hatırlamıyorsam defalarca size de farklı sistemde denemenizi önermiştim.

Bir ürün ile yaşadığımız sıkıntı o ürünü alakalı alakasız her noktada karalamamıza hak veriyorsa. Sıfır aldığım RTX 3060 Ti ekran kartımın belirli oyunlarda sistemimi kilitlemesi, fan hızını %100'e alması ve reset atmak dışında bu sorunun hiçbir çözümünün olmaması ve internette bulabildiğim bütün önerileri yaptığım halde çare bulamamış devamında ise RX 7800XT alarak sıfır sorun ile oyunculuk hayatına devam eden birisi olarak bende ağzımdan köpükler saçarak AMD savunup NVIDIA karalama hakkına sahibim ama bunu yapmıyorum. Çünkü ben elektronik ürünleri tanrıların yapmadığının, hatalı ürün olabileceğini, sistemsel uyumsuzluk olabileceği, nakliyede hasar görmüş olabileceği, sisteme takılırken hasar görmüş olabileceği vb. milyon tane parametre olduğunun farkındayım.

9070XT vs 5070/5070ti konusunda en fanboy olan r/nvidia subredditi bile ölüm sessizliğine bürünmüş ve bütün paylaşımlar "kartı MSRP fiyatına alabildim olley be" noktasından ileriye gidemiyorken, 5000 serisini savunmak çok gereksiz. NVIDIA kullanıcıya resmen biz bireysel kullanıcıya ürün satmak istemiyoruz dediği halde ölümüne NVIDIA savunmak bence acizliktir.

Son düzenleme:
Yav sorun kart değil değiştirdim düzelmedi diyorum. AMD de değiştirildiğimde düzeldi diyorum. Sanki duvarla konuşuyorum. Neyse anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.

AMD savunup NVIDIA karalama hakkına sahibim ama bunu yapmıyorum.
Evet her konuda Nvidia'ya çaz vram koyuyor, pahalı kas gücü az vs. Bir sürü eleştiri yazıp alınmaz yazmıyorsun de mi ? Ben ne zaman AMD'yi kotülesem ağzından köpükler çıkararak Çanakkale'yi savunurcasına savunmuyorsun evet.

Son düzenleme:
Yav sorun kart değil değiştirdim düzelmedi diyorum. AMD de değiştirildiğimde düzeldi diyorum. Sanki duvarla konuşuyorum. Neyse anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

AMD ekran kartlarının belirli sistem konfigürasyonları ile sıkıntı yaşadığı bilinen bir gerçek zaten. Bunu reddeden yok ki? Sırf sizin sisteminize uymadı diye bütün AMD'den memnun insanlara b*k atıyorsunuz. Fanboy olduklarını iddia ediyorsunuz.

Evet her konuda NVIDIA'ya çaz VRAM koyuyor, pahalı kas gücü az vs. bir sürü eleştiri yazıp alınmaz yazmıyorsun de mi? Ben ne zaman AMD'yi kotülesem ağzından köpükler çıkararak Çanakkale'yi savunurcasına savunmuyorsun evet.

Hayır öyle yapmıyorum? Aksine bu forumda 8 GB VRAM'in 1080P'de o kadar kötü olmadığını zaten 8 GB VRAM'den fazla isteyen oyunları ne 4060 ile ne 7600XT ile Ultra ayarlarda oynanamayacağını dolayısıyla ayar kısıldığında da VRAM kullanımının azalacağını defalarca belirtmiş hatta bu forumdaki şu an benimle aynı "tarafta" olan arkadaşlar ile tartıştığım dahi olmuştur. Kısaca yine hayal yazıyorsunuz sonra da onu oynuyorsunuz.

NVIDIA uygun fiyata düzgün kart çıkarttığı zaman ya da kullanıcının ihtiyacı olduğu zaman gayet de öneriyorum. Gören sanacak ki render yapmak isteyen adama AMD öneriyoruz...te Allah'ım... Hatta bu forumda dahi Galax 4060 kartlar ₺10.000 satıldığı zaman gidip eski nesil 6700XT veya çöp 7600XT alacağınıza bu kartı alın dediğim onlarca başlık bulabilirsiniz. Yani müsaade ederseniz bir zahmet RTX 4070 kartlar ₺25.000'e satılırken ₺21.500'e satılan üstelik hellhound 7900 GRE'yi önereyim. Ya da bir tarafta R5 7500F+4060'lı sistem 30K'ya satılırken bir zahmet aynı fiyata satılan R5 7500F+7700XT'li sistemi önereyim. Ne bekliyorsunuz bilmiyorum.

Bu denilenler zaten doğru eleştiriler.
Doğru değil.

4060, 4060 Ti vs kartlar eleştiriliyor 8 GB VRAM konusunda.

Örnek olarak Warzone da extreme ayarlarda VRAM 8'i aşıyor. Şimdi VRAM'i çok olsa yetse dahi bu oyun bu kartlarla Max ayarda akıcı oynanamaz ki hadi 60-75 hz monitörü olanlar bu görüntüye alıştıkları için oynayabilir diyelim. Ancak çoğu kişi 144 hz civarı ve üstü kullanıyor artık. Şimdi 12 GB 3060 var extreme ayarlarda yetiyor diyelim zaten kas gücü çok FPS alamıyor desek bol VRAM in bir anlamı yok mecburen ayar düşeceksin ve ayar düşmeyle vram 8 altına düşecek.

Listedeki oyunlarin genelinde ( istisnalar var tabii ki ) ilginc sekilde AMD kart NVidia'dan %15 fazla VRAM kullaniyor. Neden acaba? Fiyatlari yakinken sadece oyun icin AMD daha iyi gibi. Ama video isleme, yapay zeka falan icin CUDA destegi su an icin daha fazla. Biraz para eklenip 5070 Ti en iyi secenek olacak sanki. AMD vaad ettigi 30K da kalsaydi tek secenek olurdu. O kadar arip tuttular kart sikintisi yasatmayacagiz diye. Onlar da yetistiremedi ve kart fiyatlari uctu gitti. Biraz daha yukselip 5070 Ti'a iyice yaklasirsa insanlar almaz ve biraz bekleyip ti bulurum demeye baslarlar sanirim.

Not: Fanboyluk kotudur. Paramizi verip urun aliyoruz alt tarafi. Kaziklayanlarin hepsi ayni benim gozumde.