Detaylar
Kim cevapladı?Ethem Efe
Üstün
Uygun, tabii ki DLSS teknolojileri ile, saf güç olarak da iyi bir performans vereceğini düşünüyorum. Ancak 4K için halen erken olduğunu düşünüyorum şahsen ben, 2K daha mantıklı olabilir.Merhaba arkadaşlar, sistemde 9800X3D ve RTX 5080 ikilisi mevcut. 4K için uygun mu yoksa 2K monitör mü tercih etmeliyim?
PC Uzmanı
Başarılı
Merhaba arkadaşlar, sistemde 9800X3D ve RTX 5080 ikilisi mevcut. 4K için uygun mu yoksa 2K monitör mü tercih etmeliyim?
Aynı ikili bende var kafana hiçbir şey takma tak monitöre ekran kartını bak keyfine 4K tadından yenmez hadi iyi oyunlar
300-500 Hz gibi değerlerde gözün yoksa 4K 60 FPS rahatlıkla alırsın.
Yok üstat, büyük oranda hikayeli oyun oynanıyor.
Aslında OLED bakıyordum. Ekran yanığı belki işletim sistemindeki algoritmayla biraz önlenebilir lakin fiziksel temizliğinin zorluğu beni soğuttu. Özel karışımlar, iksirler falan hazırlanması gerekiyormuş.
Hocam sizin monitor nedir?Aynı ikili bende var kafana hiçbir şey takma tak monitöre ekran kartını bak keyfine 4K tadından yenmez hadi iyi oyunlar![]()
Jeff_Hardy
Becerikli
4K için bu kart uygun olmayacakta hangi kart uygun olacak cidden şaşırıyorum.
PC Uzmanı
Başarılı
XG32UCWMG.Yok üstat, büyük oranda hikayeli oyun oynanıyor.
Aslında OLED bakıyordum. Ekran yanığı belki işletim sistemindeki algoritmayla biraz önlenebilir lakin fiziksel temizliğinin zorluğu beni soğuttu. Özel karışımlar, iksirler falan hazırlanması gerekiyormuş.Çizilmesi veya leke kalması içten bile değil. Çocuklar yapsa temizliğini 1 haftada anasını ağlatırlar ee ben de 50'den sonra hiç monitör nazlayamam. IPS monitörlere yöneldim. İleride bakarız. Sinerji Bilgisayar'dan AOC U27G4XM siparişi verdim. Evet, 25K pahalı ama pek alternatifi yok. ASUS ROG STRIX 27UCS de baktım ama 6K fark ile AOC tercih ettim. Aslında hala kararsız ve huzursuzum. Fakat 15-20 gündür monitör arayışındayım. Umarım doğru bir karardır.
Hocam sizin monitor nedir?
2 K monitor vardi msi 274qpx. Fakat 17 ayda bozuldu ve sevis degisim ya da ucret iadesib raporu verdi. Amazon'da urun stogu olmadigi icin ucret iadesi yapti 13k. O donem Bazi kisiler 2k monitorun ileriye donuk daha iyi olacagini soylediler. Fakat goruldugu uzere monitorun o kadar omru olmadi.4K için bu kart uygun olmayacakta hangi kart uygun olacak.
duality2
Uzman
2 K monitor vardi msi 274qpx. Fakat 17 ayda bozuldu ve sevis degisim ya da ucret iadesib raporu verdi. Amazon'da urun stogu olmadigi icin ucret iadesi yapti 13k. O donem Bazi kisiler 2k monitorun ileriye donuk daha iyi olacagini soylediler. Fakat goruldugu uzere monitorun o kadar omru olmadi.
Maalesef bazı arkadaşlar var kağıt üstündeki verilere göre konuşuyor hatta bazıları sanki sadece kendisi AI kullanmayı biliyormuş gibi papağan gibi AI ne derse onu tekrar ediyor.
Düşün, ben 2-3 senedir 7800 XT kullanıyorum 2K@60FPS 'in altına zerre düştüğünü görmedim hiçbir oyunda. Ama numunenin biri çıkıp diyor ki 7800XT 1080P kartıdır. Kendi kullandığım kartla hakkında benimle atışmaya giriyor dayanağı da ChatGPT.
İleriye dönük-mönük bu tarz önerilere çok saçma bakıyorum. 5 sene sonra kartımın gücü 4K değil 2K kaldırabilecek diye 5 sene boyunca leş gibi ekrana bakamam şahsen. 5 sene 4K oynarım, 5 sene sonra gerekirse monitörü satar 2K ya geçerim gerekirse de ekran kartını yükseltirim.