Son durumda benim yapmam gereken adım nedir o zaman sizlere neleri iletmem gerekiyor.
BIOS'tan EXPO açtığınızda değişen tüm kısımları. Advanced kısmından bunları değişiyorsa oradan Memory ya da DRAM Timings kısmına girip hepsini görsel ileteceksiniz. Aynı şekilde EXPO voltajları kısmını hepsini görsel ileteceksiniz baştan aşağı. MSI 2 menüsü var zaten, birisi Overclocking, diğeri Advanced. Overclocking MSI'e aitti sanırım. Oradan EXPO ayarları aktif ediyor. Advanced menüsü AMD'ye aittir genelde anakart üreticilerinde. Oradan yine Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro kısmından Nitro aktif edip orayı da bana ileteceksiniz. Size görsel üzerinden ileteceğim ben de. Memory Try It var MSI'de bir de yine Overclocking kısmında olmalı. Oradan * işareti bulunan bir 6000 CL30-38-38-96 profili seçip benim verdiğim tüm ayarları onun üzerine girebilirsin mesela. Ya da düz EXPO açıp onun üzerine yazabilirsin her şeyi. MSI 3 EXPO voltajını da eşliyor genelde. Bu çok haz ettiğim bir özellik değil, diğer anakart üreticilerinde bu durum yok, eşledikten sonra da ayrı ayrı girebiliyorsun tabii de gereksiz bir özellik yani. Bilmeyen adamı yanıltır. Dahili grafik vs. kapatmayı zaten öğrendin, Search'ten aratırsın onu.
Bir de en son bu ayarları uyguladığınızda kaydedip çıkarken karşınıza çıkan özet ekranını baştan aşağı ileteceksiniz. Oradan kontrol sağlarız. Yanlış ayar girerseniz Boot etmeyecektir çünkü. Sonrasında RTP programı ile teste alacaksınız. O adımları iletirim vakti gelince.
Ayrı konu açın AM5 optimizasyonu adı altında, ben size görseller üzerinde iletirim. YT videolar üzerinden de görseller elde edebilirim ama bu sefer beni uğraştırır. Sizin elde etmeniz daha kolay aslında, o açıdan görsel iletmenizi istedim.