En ucuzu hangisiyse onu al geç ben PNY 5080 aldım çok memnunum.NVIDIA'nın GeForce RTX 4070 Super ekran kartını kullanıyorum. RTX 5080 model bir ekran kartı almak istiyorum; ancak piyasada çok fazla ekran kartı modeli var.
Siz hangi modelleri öneriyorsunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?serhatmorgan
Uzman
Ben de ekran kartı alacağım da markanın bu kadar önemi yok mu gerçekten? Hepsi birbirine yakın mı performans veriyor?En ucuzu hangisiyse onu al geç ben PNY 5080 aldım çok memnunum.
O kadarda yok değil. İnternette alacağınız modeli aratın, soruşturun yeter. Kronik ısı, sesli fan gibi sıkıntıları olmadığı sürece değişen bir şey olmaz. Bu kronikler MSI gibi markalarda da oluyor zaten.Ben de ekran kartı alacağım da markanın bu kadar önemi yok mu gerçekten? Hepsi birbirine yakın mı performans veriyor?
Ben de ekran kartı alacağım da markanın bu kadar önemi yok mu gerçekten? Hepsi birbirine yakın mı performans veriyor?
Performans konusunda bir farklari yok. Sicaklik degerleri ve sogutma, fan sesi kart kalitesi ve fiyatlari buyuk oranda etkileyen ana faktorler.
Tabii bütçe dostu kartlar dogal olarak bu fiyatlar icin pek hosumuza gitmeyecek baska seyler de yapabiliyorlar. Tabii VRM sikintilari cok sanssiz degilsen uzun zamanla kendini gosterecektir.
Bu grafik kartı markaları, üretim süreçlerine başlamadan evvel NVIDIA standartlarına uygunluğu sağlamak amacıyla kapsamlı testlerden geçerler. ASUS, MSI gibi sektörün önde gelen üreticileri arasında kullanılan malzeme, tasarım ve soğutma çözümleri bakımından farklılıklar gözlemlenmektedir bu nedenden ötürü diğer üreticilere göre pahalıdır. Örneğin, Inno3D gibi bazı üreticiler RGB aydınlatma gibi estetik unsurlar yerine temel işlevselliğe (ekran kartı ve fan) odaklanarak da yüksek başarı elde edebilmektedir. PNY markası da benzer şekilde sade tasarımlar sunabilir; nitekim benim PNY kartımda da gereksiz addedilebilecek RGB aydınlatmalar yer almıyor.Ben de ekran kartı alacağım da markanın bu kadar önemi yok mu gerçekten? Hepsi birbirine yakın mı performans veriyor?
PNY'nin sektörde yeni olmadığını belirtmek gerekir; zira NVIDIA'nın profesyonel kullanıma yönelik Quadro serisi ekran kartlarının üretimi uzun yıllar PNY tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu, şirketin özellikle iş odaklı grafik kartları konusunda köklü bir deneyime sahip olduğunun bir kanıtıdır. Kişisel deneyimime gelince, render odaklı kullandığım sistemimde PNY kartını performans sınırlarına dek zorladım ve sonuçlardan oldukça memnun kaldım. Bu nedenle PNY'yi rahatlıkla tavsiye edebilirim.
Görkem Say
Üstün
Galax alip gecebilirsiniz. Garantisi de iyi zaten kartta sorun olursa direkt degisim sagliyorlar.
Ben de aynı konuyu uzun zamandır araştırıyorum ancak net bir sonuca varamadım henüz. Zotac'ın kendi sitesine kaydedilmesiyle garantisi 5 yıl oluyor. Vatan üzerinden 62K seviyelerinde satılıyor. Galax 2 yıl garantili ve 55K seviyelerinde. Hangisi tercih edilmesi gerekir bilemedim.
Aşağıda paylaştığım 3 kart arasında kaldım. Zotac tarafında Coil whine sorunları genelde olmadığını biliyorum. Diğer markalar hakkında maalesef bilgim yok.
Galax GeForce RTX 5080 1-Click OC — 55K
PNY GeForce RTX 5080 OC — 60K
Zotac Gaming GeForce RTX 5080 Solid —62K
Aşağıda paylaştığım 3 kart arasında kaldım. Zotac tarafında Coil whine sorunları genelde olmadığını biliyorum. Diğer markalar hakkında maalesef bilgim yok.
Galax GeForce RTX 5080 1-Click OC — 55K
PNY GeForce RTX 5080 OC — 60K
Zotac Gaming GeForce RTX 5080 Solid —62K
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-
-
Batman'da bir çocuğun yaktığı karton, arabayı tutuşturdu