RTX 5080 serisi için sistem önerisi

typzeNN

Başarılı
Normalde 5070 Ti sistem toplamayı düşünüyordum ama bir kez alacağım, biraz daha üst olsun istiyorum. Süper serisi yıl sonu çıkacakmış, onları bekliyorum. 5080 Super veya 5080 düz alacağım ama tahminen süper modelini alacağım. Ama ondan önce diğer parçaları alayım diyorum. Bunun için ne kadar bütçe ayırmalıyım bilmiyorum ama giriş seviyesi parçalar da almak istemiyorum. Tavsiyelerinize açığım.
İşlemcinin AMD olmasını istiyorum.

RAM 32 GB olsun istiyorum ama sonra artırma yapacağım. Parçalarda RGB olması önemli değil, görünüş yerine performansa bakıyorum.

Oyun ve günlük kullanım, biraz da tasarım için Matrix programı kullanılacak.

Hocam VRAM çok önemli ve fırsat varsa süper version bekle derim. 2K oynuyorsan o zaman 16 VRAM yeterli olur.
4K minimum 16 GB VRAM, lakin ileride üzer.
Bunlarda benden sana örnek veya tavsiye

Hocam VRAM çok önemli ve fırsat varsa süper version bekle derim. 2K oynuyorsan o zaman 16 VRAM yeterli olur.
4K minimum 16 GB VRAM, lakin ileride üzer.
Bunlarda benden sana örnek veya tavsiye
Super versiyonu bekliyorum ama diğer parçaları alayım diyorum 2kda oynayacağım

Super versiyonu bekliyorum ama diğer parçaları alayım diyorum 2kda oynayacağım
2k da oynayacaksanız Süper serisini beklemenin pek bir anlamı yok. 2k oyunlar aşağı yukarı 11GB VRAM kullanıyor. Düz 5080 bile uzunca bir süre işinizi görecektir. 4k oyun oynamayı düşünürsenizde Süper versiyonu beklerin derim.

Super versiyonu bekliyorum ama diğer parçaları alayım diyorum 2K'da oynayacağım.

Şimdi Avrupa'da olsan, bekle dersim diğer parçaları. Lakin Türkiye'de günden güne pahalı oluyor ürünler.
Süper version belki veya tahmin olarak ekim sonu veya yıl sonuda gelebilir.
Tech news galiba 24 GB VRAM olacak.
Kenimde daima VRAM önem veririm, o nedenle her GPU nesilde admiral GPU eklerdim.
Örnek şimdilik 32 GB VRAM var ve onu bile doldurdum oldu.
Render ve edit olaylar meşgulum.

Açıkcası gta 6 için super daha iyi olur diye düşünüyorum

O yüzden ekran kartı hariç bütün parçaları alayım kenarda dursun istiyorum o yüzden açtım konuyu

Açıkçası GTA 6 için super daha iyi olur diye düşünüyorum.

GTA 6 zaten VRAM level yeniden düzen kuracak. İlerdeki oyunlarda dahil.
8 GB veya 12 GB VRAM ileride veya tahminlen piyasaya sunmazlar. Yani açd veya NVIDIA, ileride Low level bile 16 GB vraöm eklerler. Bu olay 4 sene sonra olur. Nedeni de konsolar veya örnek PS6.

Hocam Avrupadayım, emin olun Türkiyede pahalı ürünler daha çok satıyor. 5080 düz model sırf 1400 euro, toplam sistem 3000 falan yapıyor ki genelde bunu kimse almıyor oralarda, ABD desen neyse de EU farklı.

Açıkcası gta 6 için super daha iyi olur diye düşünüyorum

O yüzden ekran kartı hariç bütün parçaları alayım kenarda dursun istiyorum o yüzden açtım konuyu
İşlemcide paran yetiyorsa 9950x3D, yoksa 9950X, o da olmuyorsa 9800X3D.

Peki diğer parçalar için ne önerirsin kart harici her şeyi şimdi almak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…