Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mert kaan almuhan

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. Ben yeni sistem topladım, RTX 5080 ekran kartı aldım.
  • İşlemcim Ryzen 9 7900X
  • Analartım MSI X670E
  • PSU 750W MSI MAG

Fakat görüntü alamıyorum. Kasa açılışta anakart üzerinden CPU DRAM ve VGA uyarısı veriyor. Sizce sorun ne olabilir?

Dosya Ekleri

• IMG_2814.webp
    IMG_2814.webp
    108,9 KB · Görüntüleme: 192
  • IMG_2813.webp
    IMG_2813.webp
    88,6 KB · Görüntüleme: 176
  • Sistemi sen mi topladın?
  • BIOS güncel mi? Değilse Flashback ile güncelle.
  • Ekran kartının 12V2x6 kablosunu taktın mı?

Sistemi ben topaldım. BIOS MSI sitesinden en sona güncelledim, 2025 tarihli. Güncelleme ekran kartının kutusundan çıkanı takmadım dönüştürücü kablo üçlü olan. Onun yerine PSU'daki kabloyu doğrudan taktım.

VGA uyarısı veriyor ise sorun ekran kartında olabilir. Kabloların gevşekliğini-sıkılığını kontrol edin. Anakartın diğer portlarını kontrol edin. Bazı ekran kartlarında olabiliyor böyle problemler.

Ekran kartı olmadan sedece reboot yeşil yanıyor ve bilgsayar açılıyor. Başka ekran kartını taktığımda görüntü alıyorum fakat bu ekran kartında böyle sorun oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olmadan sedece reboot yeşil yanıyor ve bilgsayar açılıyor başka ekran kartını taktığımda görüntü alıyorum fakat bu ekran kartında böyle sorun oluyor.
Ekran kartından kaynaklı olduğunu düşünüyorum sorunun. Dönüştürücü olduğundan bahsetmiştin. Dönüştürücü ile bir dene, bir de ekran kartının markası ve türü nedir?

Montajı lütfen kontrol edin, ekran kartına giden güç kablolarını özellikle. Çıkarıp tekrar takmayı deneyebilirsiniz.
Teşekkürler.

Başka ekran kartı ile deneyimleyip sorun yaşamıyor iseniz bu dediğim gibi ekran kartı kaynaklı olabilir. Dönüştürücü ile de deneyin. Hata tekrarlıyor ise ekran kartı servisi ile iletişime geçin.

Aynen başka ekran kartıyla ya da ekran kartsız açılıyor sistem fakat ekran kartını takınca sistem açılmıyor ekran kartını başka anakartlarada taktım görüntü yok.