Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mert kaan almuhan

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. Ben yeni sistem topladım, RTX 5080 ekran kartı aldım.
  • İşlemcim Ryzen 9 7900X
  • Analartım MSI X670E
  • PSU 750W MSI MAG

Fakat görüntü alamıyorum. Kasa açılışta anakart üzerinden CPU DRAM ve VGA uyarısı veriyor. Sizce sorun ne olabilir?

Dosya Ekleri

• IMG_2814.webp
    IMG_2814.webp
    108,9 KB · Görüntüleme: 191
  • IMG_2813.webp
    IMG_2813.webp
    88,6 KB · Görüntüleme: 175
Selam sorunu buldum. Sistemi AMD iGPU ile açın ve sonra BIOS'a girip PCI Express ayarını gen 4 yapıp kaydedin çıkın. Sonra NVIDIA ekran kartını takın sistem açılacak.

Çok teşekkür ederim ilginiz için ekran kartını bugün gönderdim :) Fakat ürünü çalışıyor deyip geri gönderirseler bunu deneyeceğim.

Selam sorunu buldum. Sistemi AMD iGPU ile açın ve sonra BIOS'a girip PCI Express ayarını gen 4 yapıp kaydedin çıkın. Sonra NVIDIA ekran kartını takın sistem açılacak.

Ekran kartı gen5 anakartta gen5 destekli acaba neden gen4 yapmamız gerekiyor o kısmı tam anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı Gen 5 anakart da Gen5 destekli acaba neden Gen 4 yapmamız gerekiyor o kısmı tam anlamadım?
50 serisi GPU'larda su anda Gen 5 ile sorunlar yasaniyor. NVIDIA tenezzul edip sorunu aciklar ve cozerse o zaman Gen 5 sorunlari cozulebilir. Genel bir sorun, sizinle alakali degil yani. Sorun aciklanana veya cozulene kadar Gen 4'de kalmak en sagliklisi olur su anlik.

(Zaman ayarli)

50 serisi GPU'larda su anda gen 5 ile sorunlar yasaniyor. NVIDIA tenezzul edip sorunu aciklar ve cozerse o zaman gen 5 sorunlari cozulebilir. Genel bir sorun, sizinle alakali degil yani. Sorun aciklanana veya cozulene kadar gen 4'te kalmak en sagliklisi olur su anlik.

(Zaman ayarli)

Oksid bilişimden aradılar, kartın bir sorunu olmadığını açıldığını söylediler. Fotoğraf da attılar. Elime ulaştığında tekrar deneyeceğim. Ankartımın BIOS'una girdim PCI-e Auto'dan gen 4 yaptım Recep beyin dediği gibi. Umarım sorun çözülür. Bir de servistekiler NVIDIA 5000 serisine hotspot desteği getirmedi ya da çekti gibi bir şey söyledi, anlam veremedim.

Hotspot sıcaklık konusu. Bu sorunla bir ilgisi yok.

Ekran kartım geldi ve son çıkan videolar dahil olmak üzere birkaç şey denedim fakat olmadı kart açılmıyor M.2 SSD yuvaları dahil olmak üzere PCI girişlerini hepsini BIOS'tan gen 4 yaptım ayrıca PCI len ise X8+X8 yaptım açılmadı.